copkillah Posted September 23 Posted September 23 Just now, Sammael said: Ako Amerika propadne, ostatak sveta ode u kurac ekonomski. Isto važi za Kinu. Zato nikad ne priželjkujem takve stvari. Pa neće da propadne, samo će samonabeđeni američki cvetići da pate nekoliko godina i to je to.
Sammael Posted September 23 Posted September 23 1 minute ago, copkillah said: Pa neće da propadne, samo će samonabeđeni američki cvetići da pate nekoliko godina i to je to. A šta misliš kako će se to reflektovati na globalno tržište kapitala, greenfield/brownfield investicije po svetu, cene energenata? Ne usuđujem se da takve lagane zaključke donosim. 1
Mel Posted September 23 Posted September 23 8 minutes ago, Sammael said: Koristiš 1/1 MAGA terminologiju, šta drugo zaključiti? Such as? Ja sam odavno napisala da moze da mi bude jasno da neko ko zivi u USA izvaga da mu je bolji izbor Kamala za njegovu guzicu, ali da mi je neshvatljivo prodavati Kamalu kao neki good vs evil, i emocionalno se atachirati za jos jednog u nizu ljudskih propaliteta - a to su diskusione pozicije ovde - ja bolji od tebe jer me like Kaaaamalaaaa . To je naravno izazvalo salvu komentara ljudi koji se aktualizuju tako sto se vizionishu kao neka nobles grupa a ne oni orkovi ispred prodavnice sto su za Trampa. 2
James Marshall Posted September 23 Posted September 23 16 minutes ago, Moonwalker said: Sta da vrti? Kad joj se zavlace u matericu, podsecaju je da nema sta da se puva jer sa svim iza sebe i da mora da zna gde joj je mesto. Posle izbora harizmaticnog Obame su digli laznu hajku za krstenicu i ko su pravi, a ko nepravi Amerikanci, jer predsenik moze biti i olos samo da nije pigmentiran Da vrti ozbiljnu politiku, šta je briga šta joj rade oponenti, ne treba reaktivno, a pogotovo ne treba da širi neke njuejdž poruke ili da se povlači u "ne želim nikom da se zamjeram, sad ću da pričam mi smo nova nada, mi smo ta energija, osjećate li ovo, ovo je novo doba" lajfkouč budalaštine . Doduše, jedna od konkretnih stavki što sam čuo, kako će upucati svakog ko joj se pojavi na pragu, možda i bolje da nisam čuo, vidim da je krenula da se uvlači u buljson "tehy wanna take arrr guns" ekipici. Opet, ne pričam o politikama, pričam o tome kako to ona donosi, ima nešto fejk i ravno u njenoj priči, što mi malo izaziva neku jezu, ili je izbrifovana previše pa mi to zvuči robotski ili previše laže i folira da bi se dodvorila masama. Moj utisak, meni ni iz džepa ni u džep, šta ste svi ko da sam vam na familiju udario. 2
vememah Posted September 23 Posted September 23 (edited) 19 minutes ago, copkillah said: Postoji i ta mogućnost da on još jače podržava genocid, ali ne vidim koliko može jače od ovoga, jedino još fali da SAD lično bombarduju Gazu. Može tako što će im omogući da još prošire teritoriju Izraela, spominjao je Tramp da je previše mali i Netanjahu je pokazivao one mape na kojima ni Zapadna obala ni Pojas Gaze ne postoje već je sve to Izrael. Sad izraelski ministri spominju i da Liban više neće postojati u dosadašnjem obliku, tako da se ne bih zanosio da će sve stati na Gazi ako Izraelci dobiju još jaču podršku. Edited September 23 by vememah 2
copkillah Posted September 23 Posted September 23 1 minute ago, Mel said: Such as? Ja sam odavno napisala da moze da mi bude jasno da neko ko zivi u USA izvaga da mu je bolji izbor Kamala za njegovu guzicu, ali da mi je neshvatljivo prodavati Kamalu kao neki good vs evil, i emocionalno se atachirati za jos jednog u nizu ljudskih propaliteta - a to su diskusione pozicije ovde - ja bolji od tebe jer me like Kaaaamalaaaa . To je naravno izazvalo salvu komentara ljudi koji se aktualizuju tako sto se vizionishu kao neka nobles grupa a ne oni orkovi ispred prodavnice sto su za Trampa. 1 minute ago, James Marshall said: Da vrti ozbiljnu politiku, šta je briga šta joj rade oponenti, ne treba reaktivno, a pogotovo ne treba da širi neke njuejdž poruke ili da se povlači u "ne želim nikom da se zamjeram, sad ću da pričam mi smo nova nada, mi smo ta energija, osjećate li ovo, ovo je novo doba" lajfkouč budalaštine . Doduše, jedna od konkretnih stavki što sam čuo, kako će upucati svakog ko joj se pojavi na pragu, možda i bolje da nisam čuo, vidim da je krenula da se uvlači u buljson "tehy wanna take arrr guns" ekipici. Opet, ne pričam o politikama, pričam o tome kako to ona donosi, ima nešto fejk i ravno u njenoj priči, što mi malo izaziva neku jezu, ili je izbrifovana previše pa mi to zvuči robotski ili previše laže i folira da bi se dodvorila masama. Moj utisak, meni ni iz džepa ni u džep, šta ste svi ko da sam vam na familiju udario. E ovo, to bolesno sektašenje, ako imaš loše mišljenje o njoj, automatski si za Trampa
Sammael Posted September 23 Posted September 23 Nema 5 minuta da si izjavio da je za svet bolje da Tramp pobedi. Nema šta da se učitava.
James Marshall Posted September 23 Posted September 23 2 minutes ago, copkillah said: E ovo, to bolesno sektašenje, ako imaš loše mišljenje o njoj, automatski si za Trampa Što je najgore ja sam prvi za to da Tramp ne pobijedi, neka sa druge strane bude Timoti Mekvej ili Ted Kacinski, dižem obje ruke za obojicu kao kopredsjednike, samo neka ih neko vaskrsne. Ali to da ti se onda mora sviđati drugi kandidat u tom duopolu, pa to je zaista nešto najgore što donosi dvopartijski sistem. 2
Moonwalker Posted September 23 Posted September 23 (edited) 11 minutes ago, James Marshall said: Da vrti ozbiljnu politiku, šta je briga šta joj rade oponenti, ne treba reaktivno, a pogotovo ne treba da širi neke njuejdž poruke ili da se povlači u "ne želim nikom da se zamjeram, sad ću da pričam mi smo nova nada, mi smo ta energija, osjećate li ovo, ovo je novo doba" lajfkouč budalaštine . Doduše, jedna od konkretnih stavki što sam čuo, kako će upucati svakog ko joj se pojavi na pragu, možda i bolje da nisam čuo, vidim da je krenula da se uvlači u buljson "tehy wanna take arrr guns" ekipici. Opet, ne pričam o politikama, pričam o tome kako to ona donosi, ima nešto fejk i ravno u njenoj priči, što mi malo izaziva neku jezu, ili je izbrifovana previše pa mi to zvuči robotski ili previše laže i folira da bi se dodvorila masama. Moj utisak, meni ni iz džepa ni u džep, šta ste svi ko da sam vam na familiju udario. Mislis da bi joj ta konkretna prica koja bi tebi bila OK bez pucaljke naravno cemu pomogla da bude izabrana na keca kad im prakticno za sve delegatski bira par drzava? A vrhovni sud blagoslovljen od strane Opus Dei. Edited September 23 by Moonwalker
Sammael Posted September 23 Posted September 23 Nemam pojma kako je percepcija da se meni konkretno sviđa Kamala, dao sam razloge zašto mislim da je bolji kandidat od Trampa. Da li bih u Srbiji glasao za Miloša Jovanovića umesto Vučića? Da. Isto kao što sam glasao za Koštunicu umesto Miloševića. 5
James Marshall Posted September 23 Posted September 23 1 minute ago, Moonwalker said: Mislis da bi joj ta konkretna prica bez pucaljke cemu pricas pomoglo da bude izabrana na keca kad im prakticno za sve delatski bira par drzava? Ček da vidim jesam li dobro razumio. Znači treba lagati i dodvoravati se biračima najgorim populizmom da bi se dobili izbori? Okej, onda da ne kenjamo kad Vučić plače, dijeli po 100 evrića, vadi djecu iz snijega u Feketiću, dovodi Anđelka i Angelinu veče prije izbora da sa njima patetiše, trenira djecu košarku itd, jer u politici je sve dozvoljeno, treba dobiti izbore pa onda sve ostalo. Tipa kažeš da je gotov projekat litijum a onda kad dobiješ izbore ga reaktiviraš. 1
Sammael Posted September 23 Posted September 23 Ja bih isto upucao nekoga da mi provali u stan a da imam pištolj i da je to zakonom dozvoljeno, vidim 0 problema s tom izjavom.
Moonwalker Posted September 23 Posted September 23 (edited) 6 minutes ago, James Marshall said: Ček da vidim jesam li dobro razumio. Znači treba lagati i dodvoravati se biračima najgorim populizmom da bi se dobili izbori? Okej, onda da ne kenjamo kad Vučić plače, dijeli po 100 evrića, vadi djecu iz snijega u Feketiću, dovodi Anđelka i Angelinu veče prije izbora da sa njima patetiše, trenira djecu košarku itd, jer u politici je sve dozvoljeno, treba dobiti izbore pa onda sve ostalo. Tipa kažeš da je gotov projekat litijum a onda kad dobiješ izbore ga reaktiviraš. Odlicno si me razumeo./s Inace on i kompanija su 1/1 americki republikanci od ekonomije do “kulturnih vrednosti”. Cak su im i botksirane lujke izvucene na jednom kalupu. Sad ce da objasni kad se vrati ono sa GS UN kako ce da jos bolje i jace od Srbije da napravi “sweet home of Alabama”. Nije probijeno dno. Edited September 23 by Moonwalker
Recommended Posts