Jump to content
IGNORED

USA izbori 2024 - prognoze & play by play

braca

USA izbori 2024 - prognoze  

188 members have voted

1. 1. Vaš favorit :

This poll is closed to new votes

• Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 11/05/24 at 23:00

Recommended Posts

Posted
18 hours ago, Gandalf said:

Čudesno, zar ne? I ovo isto

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Mesec dana nakon izbora zna se konačno da će HOR imati 220 republikanaca naspram 215 demokrata. 

Nacionalno rezultati koji još nisu konačni imaju Trump 49,9 Heris 48,4. Tipping point state kao što gore piše je PA 1,7% što znači da je electoral college bias bila samo 0,2 % ovaj put u korist Republikanaca. 

Edited by theanswer
  • Hvala 1
  • 2 weeks later...
Posted

Dugoročni trend preraspodele elektorskih glasova po državama ide na ruku republikancima.

GetDO5xXYAAa6pS?format=jpg&name=orig

Posted
On 19. 10. 2024. at 18:20, braca said:

Ah što vole Srbi da cinculiraju na zaključane izbore i procente, pa onda ako pomerimo indikator A za 0,02% to će (možda) da utiče na indikator B koji će pomeriti indikator C za 0,03%...

Alo, zaboravljate da su izbori trenutni presek raspoloženja birača, a raspoloženje se menja, osim kod tvrdokornih članova, a takvih je sve manje...

U to ime, evo mojih predvidjanja (i donekle želja, ali ke vidimo posle izbora)

• Kamala ubedljivo pobedjuje, 320+ EV, 85-90M PV
  • Florida i/ili Teksas flipnuti u plavo
  • GOP perjanice poput MTG, Boebert, Cruz & co idu u penziju 
  • Demokrate dobijaju većinu u House i zadržavaju većinu u Senatu

Zašto mislim sve ovo :

• Trump ima za sebe samo tvrdokorne pristalice, isprane mozgove, a takvi ipak (nadam se) nisu većina u USA
  • Protiv njega glasa i poziva na glasanje neverovatan broj Republikanaca, od njegovog bivšeg VP do gomile njegovih bivših ministara (40 od 44), senatora, guvernera, itd itd, ne možeš ih više ni izbrojati
  • Roe v Wade : žene su mnogo ljute na gubitak prava koje su imale 50+ godina, većini je to glavni razlog za glasanje protiv Trumpa
  • Kamala i ekipa imaju veoma dobru kampanju, veselu, tu se igra, peva, raduje i nudi nada u bolju bućnost. Trump samo kuka, plače i preti, omaložava sve oko sebe (na primer u sred Detroita kaže da je Detroit sranje)...
  • Trump je ispušena muštikla, glup ko cigla, mator, izgubljen, senilan, sere u pelene u direktnom prenosu na TV... fun fact : juče je bio gost u Fox & Friends, gde voditelji i gosti sede na belom kauču... ipod njega su postavili prostirku da im ne ufleka kauč  :D

Neka ovo ostane zabeleženo ovde, a razglabaćemo kad budemo imali rezultate.

Koliko mi u stvari nemamo pojma o usa 

Posted
1 hour ago, Lezilebovich said:

Koliko mi u stvari nemamo pojma o usa 

Apsolutno. Ostalo je zabeleženo da sam spektakularno omašio. 

Još mi nije jasno da je većina Amerikanaca glasala za ono… 

• +1 1
  • Create New...