Jump to content
IGNORED

USA izbori 2024 - prognoze & play by play

braca

USA izbori 2024 - prognoze  

188 members have voted

1. 1. Vaš favorit :

This poll is closed to new votes

• Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 11/05/24 at 23:00

Recommended Posts

Posted

pa ne ide sve u desno niti se bogate tim pulovi interneta zato što je izabran Tramp, nego je izabran Tramp zato sve ide u desno i zato što se bogate Ben Tim, red pilovi, Džordan i ostali zlikovci

Posted
7 minutes ago, Shan Jan said:

"Objasnila" zasto Demokrate nece jos dugo osvojiti nista. Koji patronizujuci govor.

volela bih da razumem tvoj komentar ali mi ne ide, nit vidim direktnu vezu sa budućim izborima, nit vidim šta je tačno patronizujuće

• +1 1
Posted
27 minutes ago, Moonwalker said:

Nice try!

Tramp je njihov Vucic, i ono drustvo oko njega, a sve sto rade u ekonomiji je copy paste odande.
Ostalo pokusavaju na “malo”, ali jbg lopovluk je ipak prioritet.

Pa i ja kazem da je Tramp njihov Vucic. Ne znam sto nice try, ali sto bi reklo whatever.

Posted
11 minutes ago, Shan Jan said:

jel to odgovor na moj post?

ako jeste, ne vidim logiku u poredjenju Bernija, koji je političar, i Tressie McMillan Cottom, koja je profesor univerziteta.

Posted
8 minutes ago, dunja said:

jel to odgovor na moj post?

ako jeste, ne vidim logiku u poredjenju Bernija, koji je političar, i Tressie McMillan Cottom, koja je profesor univerziteta.

Nije ali bi mogao da bude :) Ova tvoja meni stvarno zvuci kao aristokratija odvaljena od realnosti, koja ne razume zasto aristokratski problemi nisu bitni za plebs ali je dobra osoba™ jer gleda kako da razume zbog cega plebs ne vidi koliko mu je dobro.

Berni je car, nema sta da se doda ili oduzme u njegovim stavovima.

Posted (edited)
11 minutes ago, Shan Jan said:

Nije ali bi mogao da bude :) Ova tvoja meni stvarno zvuci kao aristokratija odvaljena od realnosti, koja ne razume zasto aristokratski problemi nisu bitni za plebs ali je dobra osoba™ jer gleda kako da razume zbog cega plebs ne vidi koliko mu je dobro.

Berni je car, nema sta da se doda ili oduzme u njegovim stavovima.

Pa dobro, američka liberalna (posebno univerzitetska) elita jeste skoro po definiciji deo neke druge realnosti. Ono što ne razumem u tvom komentaru je šta je ona tačno rekla a da je rekla pogrešno. Nisam nigde u njenom izlaganju čula, direktno a ni indirektno, da ona kaže to što ti kažeš da ona kaže, ili makar sugeriše.

Edit: moj je utisak da ona upravo to što ti prebacuješ njoj, prebacuje demokratama, tj. direktno kritikuje njihovu strategiju (tj. nedostatak iste). Ne vidim gde ona kaže da je "plebsu" dobro a da oni toga nisu svesni.

Edited by dunja
Posted

@dunja ne znam kako da ti pomognem da vidis ono sto ja vidim, mislim da drugacije gledamo na stvari ili bolje reci sta je vise a sta manje bitno.

Ovo treba neko ko @Weenie Pooh da uzme i secira, ja sam los u tome :) 

Posted

ma zajebavaš me? ti vidiš nešto ali ne umeš da objasniš šta je to što ti vidiš ili makar gde se to nalazi? :laugh:

Posted
5 hours ago, Gandalf said:

sa presahlog marksističkog izvora dva putića:

1) nova revolucionarna teorija se nije zasnivala na partikularnim interesima potlačenih, već u zajedničkom interesu za oslobođenje svih. pretpostavka je bila da će BIPOCLGBTQ+++ skupa predstavljati udarnu pesnicu revolucije i nadu za bolju budućnost.

2) ex-marksisti koji nisu imali revolucionarnih tendencija su se okrenuli nejednakosti kao glavnom problemu kapitalizma. reforme tipa progresivni porezi i redistribucija, ne revolucija. 

meni Sanders deluje u ovom drugom fazonu. on galami o revoluciji, ali mu je glavna fora ipak kritika nejednakosti. prvi se još uvek koprcaju, ali je i to u velikoj meri absorbovano eliminacijom otvorene i zakonske diskriminacije.

Ovo vredi staviti u odgovarajući kontekst. Distinkcija između identitetskih politikanata i redistributivnih socdem reformista nije nastala devedesetih godina, posle "kraja istorije", kad su već propali i sovjetski i kineski modeli actually existing socijalizma. Nastala je sedamdesetih, dok su i lenjinisti i maoisti bili alive and kicking, predstavljali kakvu-takvu alternativu liberalnom kapitalizmu, kakvu-takvu mogućnost revolucije. 

Upravo zato su na Zapadu kreirane - dozvoljene, ohrabrivane, sponzorisane - te nerevolucionarne varijante tzv levice koje si gore sumirao. Ti putevi su neuporedivo bezbedniji po društvo i postojeći poredak, lako ih je vezati u čvor, osigurati da nikad ništa bitno neće promeniti nabolje.

Primeti, takođe, da su idpol i redistribucija uzajamno isključive priče, jedna drugu konstantno saboritaju. Svakom Sandersu koji proba da ponudi nešto konkretno tipa državno zdravstveno osiguranje, guraće klipove u točkove njegovi najbliži saveznici sa debilnim pitanjima tipa "A gde su tu reparacije za ropstvo? Kako ćeš da rešiš wage gap? Da li će državno zdravstvo da seče deci piše/sise i zašto ne?"

Idpol je savršen kamen spoticanja za sve wannabe levičarske pokrete, savršen izgovor da se previše ne talasa. Hillary Clinton je to najbolje sumirala 2016, kad je na pitanje o regulaciji Wall Streeta besramno odgovorila sa, "If we break up the big banks, would it end racism? Would it end sexism? No!"

• +1 2
Posted
5 minutes ago, dunja said:

ma zajebavaš me? ti vidiš nešto ali ne umeš da objasniš šta je to što ti vidiš ili makar gde se to nalazi? :laugh:

Jebote...

2:00 Glupi ljudi se ne secaju dobro Trampove prve ere

2:30 Ovo nisu bili samo belci i muskarci (koji su valjda standardno glupi), although... wink wink, znamo ko je problem ovde

4:30 Glupi ljudi zele da budu delusional 

4:40 Ljude ne zanimaju planovi i sta ce predsednik stvarno da uradi, ljudi samo zele dobru pricu da ih uspava (da glupaco sigurno nema veze sa tim sto su planovi samo na papiru ili nemaju dovoljan uticaj da offsetuju generalni trend - poslusati deku Sandersa)

5:20 Jebote evo je opet kako su obicni ljudi glupi i donose odluke na osnovu osecanja a ne razuma kao mi pametna elita

Ne mogu vise, povraca mi se.

Posted

Prosečan glasač možda i ne misli da su elite (akademske, holivudske) koje žive u svom bablu izvor njegovih problema, ali svakako želi da te elite padnu na zemlju iz svojih kula od slonovače i upadnu u blato svakodnevnog preživljavanja. 

Odijum prema toj vrsti elita je u porastu već godinama i neće se smanjivati. 

Bizarno, ali ne postoji odijum prema finansijskoj eliti, verovatno zato što je to deo američkog sna - ne želiš da bogati propadnu nego da im se i ti pridružiš pa da zajedno pišate po sirotinji.

• +1 5
Posted

Nema hate-a prema finansijskoj eliti? Mozda u mainstream medijima koje drzi ta elita, cim zadjes malo dalje svi kukaju na inequality i kako bogati postaju jos bogatiji.

Posted
1 minute ago, Shan Jan said:

Nema hate-a prema finansijskoj eliti? Mozda u mainstream medijima koje drzi ta elita, cim zadjes malo dalje svi kukaju na inequality i kako bogati postaju jos bogatiji.

Neće da bude, kuka se na one koji su percipirani kao ljudi-gušteri (Soroš) ali je zato najbogatiji čovek na svetu baš onako extra, i ako ne plaća porez, ni ne treba. I šta fali što je Tramp ko zna koliko puta proglasio bankrot i ostao dužan, tako se to radi bajo moj, treba umeti zajebati sistem™.

• +1 3
  • Create New...