Jump to content
IGNORED

USA izbori 2024 - prognoze & play by play

braca

USA izbori 2024 - prognoze  

188 members have voted

1. 1. Vaš favorit :

This poll is closed to new votes

• Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 11/05/24 at 23:00

Recommended Posts

Posted
15 minutes ago, Gandalf said:

cirkularna hipoteza. nove forme rada i svesti dovode do novog i drugačijeg shvatanja radničkog organizovanja i svesti.

Ali primeti kako se autor ograđuje, kaže radnici će ili prevazići stare oblike organizovanja, ili će izmisliti nove, ili neće uraditi ništa" :D 

"Ja kad god dođem na stanicu, voz ili odlazi ili dolazi, ili već stoji tu, ili ga nema."

• Hvala 2
Posted
1 hour ago, Weenie Pooh said:

ako bude više crnih milionera neće biti rasizma

gde su svi ti hispano crni milioneri milijarderi? :fantom:

Posted
21 minutes ago, garcia said:

gde su svi ti hispano crni milioneri milijarderi?

Evo jednog

Nije još milijarder ali nastoji u tom pravcu

• Haha 1
Posted
1 hour ago, Weenie Pooh said:

Odustajanje od klasnih interesa kao fundamenta organizovanja levice nije bilo bazirano ni na kakvoj stvarnoj teoriji...

ne baš... kapitalizam se pokazao sposobnim da u velikoj meri absorbuje klasne interese, tj. materijalnim napretkom radnika je ubijen revolucionarni potencijal istih. pa je nova teorija iskočila kada se prethodna pokazala beskorisnom za potrebe revolucije.

pazi, ne radi se o tome koja je teorija bolja. koja je korisnija?

• +1 1
Posted
3 hours ago, Gandalf said:

pazi, ne radi se o tome koja je teorija bolja. koja je korisnija?

Kako za koga. 

Za ljude kojima ovaj bizaran poredak savršeno odgovara, sigurno je korisna ta teorija™ koja glasi "ajmo sad svaka grupa za sebe, usitnite što je više moguće, nemojte slučajno neke zajedničke interese da nađete, idemooo...."

Posted (edited)
4 hours ago, Weenie Pooh said:

Za ljude kojima ovaj bizaran poredak savršeno odgovara, sigurno je korisna ta teorija™ koja glasi "ajmo sad svaka grupa za sebe, usitnite što je više moguće, nemojte slučajno neke zajedničke interese da nađete, idemooo...."

sa presahlog marksističkog izvora dva putića:

1) nova revolucionarna teorija se nije zasnivala na partikularnim interesima potlačenih, već u zajedničkom interesu za oslobođenje svih. pretpostavka je bila da će BIPOCLGBTQ+++ skupa predstavljati udarnu pesnicu revolucije i nadu za bolju budućnost.

2) ex-marksisti koji nisu imali revolucionarnih tendencija su se okrenuli nejednakosti kao glavnom problemu kapitalizma. reforme tipa progresivni porezi i redistribucija, ne revolucija. 

meni Sanders deluje u ovom drugom fazonu. on galami o revoluciji, ali mu je glavna fora ipak kritika nejednakosti. prvi se još uvek koprcaju, ali je i to u velikoj meri absorbovano eliminacijom otvorene i zakonske diskriminacije.

Sidney Hook: Herbert Marcuse made a lengthy, impassioned response. What good was the Voting Rights Act accomplishing, he said, since the blacks were pursuing the tawdry values as their white fellow citizens? They were accepting the same capitalist values and aping the life-restricting respectability of the middle class. At a prolonged pause in his reply, just as he was getting his second wind, I rose and asked him a simple question: "Which do you prefer, a situation in which the blacks had no freedom to vote or one in which they had the freedom to vote but chose wrongly?" Marcuse's response surprised the audience--and subsequently perhaps Marcuse himself: "Since I have gone so far out on a limb, I may as well go all the way. I would prefer that they did not have the freedom to vote if they are going to make the wrong use of their freedom."

Edited by Gandalf
  • +1 1
Posted

Navodno Šapiro nije ni hteo da se kandiduje nakon što je razgovarao s Kamalom.

Following Harris's interview with Pennsylvania Governor Josh Shapiro, there was a sense among Shapiro's team that the meeting did not go as well as it could have, sources familiar with the matter tell ABC News. Later Sunday, after the interview, Shapiro placed a phone call to Harris' team, indicating he had reservations about leaving his job as governor, sources said.

https://abcnews.go.com/Politics/harris-decided-running-mate/story?id=112625017

Posted
21 hours ago, Moonwalker said:

Jeste, tako je krivi su lekari i medicinari i njihove greske zbog politickih odluka politickih varavara sa Ivy League univerziteta. To mozda u tvom koordinatnom sistemu. 

Ili ne bi ovi (Vucici) gore da ih ubiju i izivljavaju na nima, ali ovi ispod njih (njega) grese…

Pa bukvalno i jedno i drugo, pri cemu nije u pitanju gresenje nego ravna linija koju neki iz medicinskog kadra sprovode jer su navikli vec mnogi da rade protiv pacijenata samo ako je menadzer zadao ovu ili onu kvotu, ali kapiram da je jako komplikovano za razumeti.

inace zanimljivo je da konstatujes da su ovi sto su zabranili abortuse politicki varvari, ali nisam videla da komentarises su politicki varvari ovi koji se bave genocidom ali bez abortusa. To je onako bas mind blowing.

Posted (edited)
10 minutes ago, Mel said:

Pa bukvalno i jedno i drugo, pri cemu nije u pitanju gresenje nego ravna linija koju neki iz medicinskog kadra sprovode jer su navikli vec mnogi da rade protiv pacijenata samo ako je menadzer zadao ovu ili onu kvotu, ali kapiram da je jako komplikovano za razumeti.

inace zanimljivo je da konstatujes da su ovi sto su zabranili abortuse politicki varvari, ali nisam videla da komentarises su politicki varvari ovi koji se bave genocidom ali bez abortusa. To je onako bas mind blowing.

Je li se to odnosi i na Ukrajinu ili samo na Bliski Istok?

Mislim meni je jasno sta ti i za cije babe zdravlje radis. 

Je li da postave novi Check point Charlie na Horgosu?

Ono KGB/GOP koalicija da razjebu pedersku Evropu i udruze kvazirigiozne  oligarhije.

Zanimljiv je i tvoj izrazito selektivan pristup sociopatama zavisno od teme. 

Edited by Moonwalker
Posted
6 minutes ago, Moonwalker said:

Je li se to odnosi i na Ukrajinu ili samo na Bliski Istok?

Mislim meni je jasno sta ti i za cije babe zdravlje radis. 

Je li da postave novi Check point Charlie na Horgosu?

Ono KGB/GOP koalicija da razjebu pedersku Evropu i udruze kvazirigiozne  oligarhije.

Zanimljiv je i tvoj izrazito selektivan pristup sociopatama zavisno od teme. 

Vazi za oba sukoba i ja recimo nemam problem to da kazem. Meni ne moze neko ko namece abortus da bude dzavolak a neko ko sprovodi genocid, ili napada suverenu zemlju, otima joj teritorije i sahranjuje im nekoliko stotina hiljada vojnika da bude JOY!! Democracy!! Values!! Kome moze nek vidi sam sa sobom sto je to tako, nemam ja sa tim nista.

Posted (edited)
8 minutes ago, Mel said:

Vazi za oba sukoba i ja recimo nemam problem to da kazem. Meni ne moze neko ko namece abortus da bude dzavolak a neko ko sprovodi genocid, ili napada suverenu zemlju, otima joj teritorije i sahranjuje im nekoliko stotina hiljada vojnika da bude JOY!! Democracy!! Values!! Kome moze nek vidi sam sa sobom sto je to tako, nemam ja sa tim nista.

Odlicno sad ce Tramp da im sredi sve, sacekati samo dok januar dodje…

Edited by Moonwalker
  • +1 1
Posted
5 minutes ago, Moonwalker said:

Odlicno sad ce Tramp da im sredi sve, sacekati samo dok januar dodje…

Super samo kucas na pogresna vrata, nit sam glasala za Trampa sad, niti bih glasala za njihovog Vucica ni da zivim u USA.

• +1 1
Posted (edited)
11 minutes ago, Mel said:

Super samo kucas na pogresna vrata, nit sam glasala za Trampa sad, niti bih glasala za njihovog Vucica ni da zivim u USA.

Nice try!

Tramp je njihov Vucic, i ono drustvo oko njega, a sve sto rade u ekonomiji je copy paste odande.
Ostalo pokusavaju na “malo”, ali jbg lopovluk je ipak prioritet.

Edited by Moonwalker
Posted
On 9. 11. 2024. at 19:30, dunja said:

Tressie objasnila.

"Objasnila" zasto Demokrate nece jos dugo osvojiti nista. Koji patronizujuci govor.

• Create New...