Budja Posted Friday at 17:53 Posted Friday at 17:53 9 minutes ago, Roger Sanchez said: Mmm, to je sve jako lijepo i muzika za uši. Međutim, dvije točke. Prva, bitnija, je da to s politikom njegovog šefa nema ni tangencijalnog dodira. Bačena jeftina, zaboravljiva i odbaciva populistička teza. Njegova se vlastita stranka kandžama bori protiv regulatornog nadzora i kazni. Ni Đejdi se više ne bude sjećao da je ovo ikada rekao, kao što su mu stotine trampovih i njegovih izjava isparile iz glave Drugo, aktualna administracija radi u okviru zakona i ne može obećavati nešto što ne može ispuniti. Za razliku od milozvučnog demagoškog pied pipera gore. Inače, nisu li sad pravila igre ta da ako pohvališ republikanca jer se slaže s tobom po nekom pitanju, da si ga endorsao? Zar sad imamo koaliciju JD-a i Sirote? To je, opet, sve tacno. U pitanju je dijagnoza a ne plan akcije, ali, opet, tu dijagnozu niko od demokrata nije u stanju da artikulise pa da onda prebaci Vansu da je 1 lazov. O tome je rec. Takodje, rec je o dihotomoji "ja mali preduzetnik" vs "velika kompanija". Ovaj Vans artikulise to da su velike kompanije zasticene i nemaju rizik (mozemo i o bail outu 2008) a da mali preduzetnik snosi rizik. Kamala je, doduse, artikulisala to sa "I love small business" (sledi histerican smeh). 4
Weenie Pooh Posted Friday at 17:59 Posted Friday at 17:59 19 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said: Meni izbacuje blurovan ekran, piše da imaju neke eksplicitne scene u režiji Vinija. Veliki respekt za ekipu sa Sporta, gde nikad ovakva dominacija nije dopuštena. Mora flaster na Vinija, po celom terenu, jedini način Ja sebe u ovoj fazi karijere više doživljavam u nekoj backroom ulozi, director of development ili tako nešto, kao rahmetli Klopp u Red Bullu. Ali da moram da siđem iz direktorske lože do terena, konkurencija je ovih dana toliko slaba i rastrojena da bi sa flasterom išlo nekako ovako. 2
Gandalf Posted Friday at 18:14 Posted Friday at 18:14 (edited) 22 minutes ago, Moonwalker said: Ostali rekreacija dok zena odrzava trudnocu, pa po advokata i notara NDA i cao. Nebo je granica. Tu nema ni religije, ni morala. abortus u 180-om danu trudnoće (ni)je ubistvo? to jeste moralni sud, koji god odgovor bio. imamo ovde ekstremiste na obe strane. desnima je svaki abortus ubistvo, čak im je i kontracepcija problem. levi tvrde kako je odluka isključivo na ženama, i svako ograničenje je nedopustivo. edit: jedan od problema koje imala Haris je to što nije mogla da pruži nekakav smisleni odgovor kada su je pitali o mogućim ograničenjima. kao i republikanci, podilazila svojim ekstremistima. Edited Friday at 18:18 by Gandalf 1
Roger Sanchez Posted Friday at 18:19 Posted Friday at 18:19 @Weenie Pooh moja ideologija nije mrtva, samo je demode za otprilike 2-5 postotka. Nije demode zbog nekog uzvišenog razloga, nego zbog lavine online intersekcijske mržnje na kojoj se i ti napajaš i koju ovdje s oblizavanjem kačiš. Zbog slobode™ da i bijelac jednog dana ponovno može crncu reč da je nigger, a ne da je to rezervirano za crnce. Kad su stavili brnjicu Walzu toliko da je morao citirati Trampa da bi podsjetio na ono što je ranije govorio vidio sam to kao znak da su kampanju preuzeli luzeri (konkretnije, Plouffe) i napisao da su izbori izgubljeni. Moja kasnija luda nada da nisu bila je samo priprosta želja da se onima na dnu ljestava i dalje pomaže. Sad vidim da je ponor još puno dublji i da prevelikom broj ljudi zaista nije politički stalo do ničega osim vlastite guzice. Neka tako i bude. Tvoju, a i fukujaminu tezu da borba za prava manjina na normalan i zakonit suživot, umjesto na proganjanje i zlostavljanje, ide na štetu neke druge borbe je bankrot zdrave pameti. Nikakav društeni monolit nije bio neophodan ni za kakvu revoluciju. Francuska je revolucija ponosno ostavila žene tamo gdje su bile u ancien režimu. Američka robove. Evo ti jedan fini članak o revolucionarnoj homofobiji. Prepoznat ćeš se. Ova mržnja se očito mora ispucati, zla krv poteći, i treba sad mržnju, zavist i zlobu pustiti da se raspojasa, gotovo je s pristojnityjem. Nema više za ovo flastera, u tome si u pravu. 2 3 1
Moonwalker Posted Friday at 18:21 Posted Friday at 18:21 (edited) 7 minutes ago, Gandalf said: abortus u 180-om danu trudnoće (ni)je ubistvo? to jeste moralni sud, koji god odgovor bio. imamo ovde ekstremiste na obe strane. desnima je svaki abortus ubistvo, čak im je i kontracepcija problem. levi tvrde kako je odluka isključivo na ženama, i svako ograničenje je nedopustivo. Tebi je to u ravnotezi? Ono sve isto. To u 180 danu su obicno intervencije kod spontanih pobacaja gde se spasava zivot zene aka ona sepsa. I ponavljam mogu da se kladim da je tako jer nema zdravstvenih usluga za deo populacije o kojima se navodno posebno brine. Ovo desno necu ni da komentarisem. Moral i ostalo okaci macki o rep. Edited Friday at 18:22 by Moonwalker 1
Peter Fan Posted Friday at 18:22 Posted Friday at 18:22 57 minutes ago, Gandalf said: sve se slažem. interesuje me koliko je glasova Tramp dobio zbog tog ludila u demokratskim gradovima. barem neki su glasali za njega na konto toga. NYT ne ide na nivoe nizhe od okruga, ali evo Cook County gdje je sam grad Chicago oko 55% stanovnistva. Od oko 5.5 miliona stanovnika, bijelci su 40%. Trump dobio 11% vise glasova nego u 2020.
Roger Sanchez Posted Friday at 18:23 Posted Friday at 18:23 (edited) 37 minutes ago, Gandalf said: recimo ovako, kada tačno abortus postaje ubistvo? ne pitam retorički. da li je ubistvo kada zdrava žena u 180-om danu trudnoće odluči da abortira potpuno zdravu bebu? da li je ubistvo ako odluči u 179-om danu? 178-om? odgovor na to pitanje nije moguće dati. Moguće ga je dati. Plod postaje osoba za svaku državu na svijetu (ne znam ima li izuzetaka, nisam čuo ni za jedan) tek onog trenutka kad se živ rodi. Ne upisuje ga se u osobe prije. Sve ostalo su truli kompromisi s religioznim mračnjacima i njihovim tradicijama koji se prave odvajkada. Budući da su truli, teško ih je objasniti. Edited Friday at 18:25 by Roger Sanchez
Peter Fan Posted Friday at 18:24 Posted Friday at 18:24 A evo i shira slika(TM): Urban Counties je mislim dobar surogat za same gradove:
Gandalf Posted Friday at 18:26 Posted Friday at 18:26 Just now, Roger Sanchez said: Moguće ga je dati. Fetus postaje osoba za svaku državu na svijetu (ne znam ima li izuzetaka, nisam čuo ni za jedan) tek onog trenutka kad se živo rodi. Ne upisuje ga se u osobe prije. wtf? ja ne znam ni za jednu državu u kojoj je abortus dopušten bukvalno do rođenja. 1
Peter Fan Posted Friday at 18:29 Posted Friday at 18:29 3 minutes ago, Roger Sanchez said: Moguće ga je dati. Plod postaje osoba za svaku državu na svijetu (ne znam ima li izuzetaka, nisam čuo ni za jedan) tek onog trenutka kad se živ rodi. KZ Srbije prepoznaje nedozvoljeni prekid trudnoce i krivicno je djelo. Bilo bi dobro da neko od pravnika to protumaci.
Roger Sanchez Posted Friday at 18:30 Posted Friday at 18:30 (edited) 4 minutes ago, Gandalf said: wtf? ja ne znam ni za jednu državu u kojoj je abortus dopušten bukvalno do rođenja. Quote ACT Abortions can be performed at any stage during pregnancy. New South Wales Abortions can be performed at up to week 22 of pregnancy. After that, 2 doctors must approve the procedure. Northern Territory Abortions can be performed at up to week 24 of pregnancy. After 24 weeks, 2 doctors must approve the procedure. Queensland Abortions can be performed at up to week 22 of pregnancy. After this, 2 doctors must approve the procedure. South Australia Abortions can be performed at up to 22 weeks and 6 days of pregnancy. Abortions performed after this time, must be approved by 2 doctors. Victoria Abortions can be performed at up to week 24 of pregnancy. After 24 weeks, 2 doctors must approve the procedure. Western Australia Abortion can be performed up to 23 weeks of pregnancy. After 23 weeks, 2 doctors must approve the procedure. Edited Friday at 18:30 by Roger Sanchez
Weenie Pooh Posted Friday at 18:35 Posted Friday at 18:35 @Roger Sanchez Francuska revolucija jbt Ja se budala čudio što posežeš čak u šezdesete godine prošlog veka, a ti ode u 1789. za primer revolucije kojoj nije bilo potreban аpel na najšire moguće narodne mase. Dobro ne povlačiš paralele sa Ahamenidskom Persijom! Verujem da bi Ivo Petović bolje od mene objasnio koliko nemaš pojma o čemu govoriš, ali ne, Francuzi nisu "ostavili žene tamo gde su bile" - rani feministički pokreti su bili mali ali militantan deo revolucije. To što su većinu njih posle pohapsili i odrubljivali im glave, to jebiga, i muški akteri su tako prošli. Ne daje mi se 21 EUR da bih pročitao šta British Journal of PolySci ima da kaže o homofobiji, oprostićeš, iz apstrakta ne deluje kao da ima mnogo veze sa ovim o čemu ja pričam.
Roger Sanchez Posted Friday at 18:36 Posted Friday at 18:36 Quote Abortion is legal at all stages in Canada, but availability is subject to medical guidelines. Quote Abortion in Minnesota is legal at all stages of pregnancy and is restricted only to standards of good medical practice. I tako dalje
Roger Sanchez Posted Friday at 18:36 Posted Friday at 18:36 (edited) 3 minutes ago, Weenie Pooh said: apel na najšire moguće narodne mase Naravno, apel na najšire moguće narodne mase počinje s tim da one koji se bore za jednak pravni status svojih individualnih izbora opališ državnom represijom po glavi. Pa natrag u stroj™ s izgrađenim revolucionarom Dejvidom Sirotom, koji nije bio pripadnik radničke klase ni u jednom trenutku od rođenja. Edited Friday at 18:44 by Roger Sanchez
mackenzie Posted Friday at 18:37 Posted Friday at 18:37 Treba uvesti tri abortusa i nakon toga ide compulsory gratis sterilizacija. I za muške i ženske i oveone.
Recommended Posts