Jump to content
IGNORED

USA izbori 2024 - prognoze & play by play

braca

USA izbori 2024 - prognoze  

188 members have voted

1. 1. Vaš favorit :

This poll is closed to new votes

• Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 11/05/24 at 23:00

Recommended Posts

Posted

Ja ne šaljem nikoga u revoluciju, a ponajmanje sebe. Bujajućeg fašizma u mene još nema na vlasti, ima ga tamo oko tebe dok brodiš Dunavom. Zapucaj malo puškom po Orsaghazu dok prolaziš kraj njega. Pretpostavljam da te je vini hajfajvao jer mu se instinktivno sviđa tvoja malignost, inače bi valjda primijetio da ta tvoja malignost gađajući mene zapravo pogađa njega

Posted
1 minute ago, Weenie Pooh said:

Fašizam nadire sa svih strana, moramo mu se suprotstaviti... nenasilno. Šetnjama, sedenjem po betonu, brčkanjem nogu u gumenom bazenu, izbornim apelima na joie de vivre

Ako neko slučajno proba da upuca narandžastog Hitlera, obavezno osudimo pokušaj, izrazimo želju u Hitlerov što brži oporavak i smirivanje tenzija.

A, neeee: jedva cekam da stupim u cetu gerilaca - komandant turnbull, nacelnik staba anduril, politkomtm Rodja...

:fantom:

• +1 1
  • Haha 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
2 minutes ago, Roger Sanchez said:

Bujajućeg fašizma u mene još nema na vlasti,

HDZ nema nikakve veze sa fasistenima? Ok.

• +1 3
Posted
3 minutes ago, Roger Sanchez said:

Pretpostavljam da te je vini hajfajvao jer mu se instinktivno sviđa tvoja malignost, inače bi valjda primijetio da ta tvoja malignost gađajući mene zapravo pogađa njega

Malignost™ gađa i pogađa one koji upozoravaju na fašizam™ a pozivaju na nenasilan otpor, na elektoralnu političku borbu.

Ja se tu ne prepoznajem, a ti kako hoćeš.

Posted
4 hours ago, Jesper23 said:

Aint gonna happen bro, nije ni Tramp budala da gura stvar koju je nemoguće izgurati.

aha sigurno, nego jesi li ti cuo za Roe vs Wade?

Posted (edited)
17 minutes ago, Weenie Pooh said:

Ja se tu ne prepoznajem, a ti kako hoćeš.

Pa ja se upravo selim na to novootvoreno područje. Ne pozivam na borbu protiv volje većine da ima fašizam, neka im bude u svoj svojoj punini. Ne zagovaram ni revoluciju. Zagovaram lagodno povlačenje na svoju sisicu liberalnog kapitalizma. Malo ću žmirkati, uživati sam u sebi, svojoj pameti i svojim velikim parama i odat se čarima eshatologije.

Tamo gdje imam pravo glasa, glasat ću protiv fašista dok god dišem, a pripreme za revoluciju, ako ih bude, prepuštam avangardi koja revoluciju promišlja na ovaj ili onaj način, kao što si ti

Edited by Roger Sanchez
  • +1 2
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
13 minutes ago, Mel said:

HDZ nema nikakve veze sa fasistenima? Ok.

Mel, brate sestro, trazi da ti promene nick u Мирођија... :D

Posted
On 6. 11. 2024. at 11:54, Weenie Pooh said:

Neverovatno ste bedni, života mi. Cenite da se pomalja kakva-takva šansa za mir u Palestini i Ukrajini, i kmečite zbog toga!

Na stranu to što debelo grešite u toj proceni, ali pobogu, ako mislite da će Tramp da smiri Netanjahua i Putina, zašto niste navijali za njega?

Dugujem ti odgovor na ovo.

Naravno da navijam za mir ili primirje u Palestini, to se ne dovodi u pitanje. Nisi me dobro razumeo. Komentarisem BFF burazerski odnos izmedju Netanjahua i Trampa i to kako cine usluge jedan drugome, poprilicno je ocigledno. Primirje je moglo biti postignuto jos mnogo ranije ali izgleda kao je Netanjahu zeleo da saceka izbore i vidi ko ce da pobedi. Pitam se zasto? Sad odjednom pricaju o primirju, super i treba. Smrdi do neba to sto se toliko cekalo. Ucinio je uslugu Trampu time i ovaj ce mu vratiti.

Ukrajinu nisam spomenuo nijednom jer pojma nemam sta ce tamo biti, to vidi sa Kaligulom.

• +1 3
  • Hvala 1
Posted
3 minutes ago, namenski said:

Mel, brate sestro, trazi da ti promene nick u Мирођија... :D

Ma hajde, pricaju likovi price, imaju HDZ al posto je izborno onda hajde podruguj se Srbiji gde takav ima da krade ne bi li bio na vlasti. A to mu omogucuju i podrsku pruzaju za to snage demokratije i progresa. I onda kukamo evo dolazi fasizam. Ono hello, dolazi u etapama vec xy godina, kamo srece da su to samo Orban i Vucic. A tek o Hrvatskoj sta reci, rugala se svraka vrani.

Posted

@Tsai OK, verovaću ti na reč da bi pozdravio mir u Palestini ma ko ga dogovorio, ali potpuno je iluzorno zamišljati da Izrael ravna Gazu da bi pomogao Trampu da dobije izbore. Kao, mogli su da prestanu ali nisu hteli nego su čekali da vide ko će da pobedi - gde je tu smisao? Ako imaju odrešene ruke da ravnaju ili ne ravnaju, šta ih briga ko će da pobedi u US?

Te ideje po kojima su dovish demokrate na strani jadnih malih Palestinaca a ratoborni republikanci na strani Izraela, to su samo fantazije raznih Turnbulova koji su politički stasali u Obamino doba pa se sećaju kako mu je Bibi kurčevito kontrirao šetajući kroz kongres uz gromoglasan aplauz. 

Veze to nema sa stvarnošću. Izrael ima naklonost obe vladajuće stranke, apsolutno ih ničim Bajden nije sputavao pa da bi se nadali Trampu.

• +1 6
Posted
3 minutes ago, Tsai said:

Dugujem ti odgovor na ovo.

Naravno da navijam za mir ili primirje u Palestini, to se ne dovodi u pitanje. Nisi me dobro razumeo. Komentarisem BFF burazerski odnos izmedju Netanjahua i Trampa i to kako cine usluge jedan drugome, poprilicno je ocigledno. Primirje je moglo biti postignuto jos mnogo ranije ali izgleda kao je Netanjahu zeleo da saceka izbore i vidi ko ce da pobedi. Pitam se zasto? Sad odjednom pricaju o primirju, super i treba. Smrdi do neba to sto se toliko cekalo. Ucinio je uslugu Trampu time i ovaj ce mu vratiti.

Ukrajinu nisam spomenuo nijednom jer pojma nemam sta ce tamo biti, to vidi sa Kaligulom.

Ako smem da primetim sto se, ako ne bas primirja, ono kakvog-takvog uticaja na dogadjaje barem samo u Gazi cekalo, jebes burazerstvo Natanijahu - (mozda) Tramp?

Zasto se barem prstomtm nije mrdnulo?

Da prevedem: nema, niti ce biti americke vlade koja ce bitno, radikalno da promeni americku politiku na BI, odnos prema Izraelu jos manje...

• +1 2
Posted
1 minute ago, Weenie Pooh said:

@Tsai OK, verovaću ti na reč da bi pozdravio mir u Palestini ma ko ga dogovorio, ali potpuno je iluzorno zamišljati da Izrael ravna Gazu da bi pomogao Trampu da dobije izbore. Kao, mogli su da prestanu ali nisu hteli nego su čekali da vide ko će da pobedi - gde je tu smisao? Ako imaju odrešene ruke da ravnaju ili ne ravnaju, šta ih briga ko će da pobedi u US?

Te ideje po kojima su dovish demokrate na strani jadnih malih Palestinaca a ratoborni republikanci na strani Izraela, to su samo fantazije raznih Turnbulova koji su politički stasali u Obamino doba pa se sećaju kako mu je Bibi kurčevito kontrirao šetajući kroz kongres uz gromoglasan aplauz. 

Veze to nema sa stvarnošću. Izrael ima naklonost obe vladajuće stranke, apsolutno ih ničim Bajden nije sputavao pa da bi se nadali Trampu.

Zabijanje glave u pesak big time, bas je znao Netanjahu da ce Kamalu da kandiduju za godinu pa je ravnao da time nekako uzdigne Trampa dodatno, a Bajden je mnogo hteo protiv genocida al eto, malo rukah malena i snaga.

Generalno ta potreba da se sebi objasni kako su demokrate bile primorane da ucestvuju u genocidu jer something something Tramp je poseban vid samoobmane samounistenja...

• +1 3
Posted
5 minutes ago, Mel said:

Generalno ta potreba da se sebi objasni kako su demokrate bile primorane da ucestvuju u genocidu jer something something Tramp je poseban vid samoobmane samounistenja...

To, uz rezon "sad ćete da vidite kako će Bibi da smiri situaciju jer je dobar sa Trampom". Valjda nije hteo da je smiri ranije jer je bio loš sa Bajdenom, iako ga je ovaj nemilice podržavao, sponzorisao, i branio od kritika?

Poređenje sa srpskim huliganima koji biju pedere pod DS a ne biju ih pod SNS je tu krajnje neumesno, jer sugeriše da je izraelska demonstracija sile nekakva obest, gušt, gest kojim se utiče na smenu vlasti.

Ali Izrael ne ubija desetine hiljada Palestinaca da bi namestio američke izbore svom favoritu.

• +1 5
  • Create New...