Seabass Posted November 7 Posted November 7 3 minutes ago, Filozof manijak said: Pa meni je neverovatno da je njihov politički establišment toliko skrenuo kod Albukerkija, da ih (dva puta) oduva 1 Tramp. Plus je na ovim izborima imao skoro sve medije protiv sebe. To samo govori o sposobnosti njihovih karijernih političara. Nisu svi mediji anti trump, ali svi mediji, pa i ovi nominalno anti-trump mu podilaze, objavljuju svaku izjavu, ne izlazi iz news sajkla. Jednostavno ne mozes da ga zaobidjes, iskace trumpara iz svakog coska. Dok o protivkandidatu jedva da si mogao naci nesto da procitas. Mediji, koji odavno ne informisu nego zabavljaju su najveci krivac sto je Trump tu gdje je. 2 1
Eleniko Posted November 7 Posted November 7 14 minutes ago, Filozof manijak said: Meni je neverovatno da je Dem establišment toliko loše odigrao ove izbore, da su dozvolili da jedan...Tramp ponovo zajaše. Da je to neka druga država na svetu, ni po jada, ali da se na čelu najmoćnije države na svetu ponovo ustoliči takva osoba kao što je Tramp, može nam se svima obiti o glavu, ni krivima ni dužnima. možda bi se iznenadio a možda i ne bi kada bi nekako skapirao da je tramp vrhunski kandidat za barem pola amerike, što su i izbori pokazali. neverovatno je koliko ljudi sa strane potcenjuje i njega i njegovo glasačko telo imao sam empirijski uvid u taj svet, neko vreme sam proveo u misuriju /kanzas siti/, ne znam kako su tamo glasali ali čisto sumnjam da se kamala usrećila u kraju amerike u kome i dan danas veruju da je ronald regan njen najbolji precednik svih vremena. to je malo i kao sa izborima u srbiji. vi verujete da je vučić krađom dobio izbore, ja da je krađom navukao sa 40 na 60 posto a da bi ih svejedno dobio jer - srbija. 2
Roger Sanchez Posted November 7 Posted November 7 15 minutes ago, Weenie Pooh said: I jel izboksovao nešto tom paćeničkom podrškom, neki policy change, neku poziciju sa koje bi mogao da uradi nešto? Naravno da ne. Luzerčina matira beskorisna, neka se nosi u tri pičke materije, i on i ovi što mu klapću kad šeni i moli za glasove Demokratama. Biden je vodio najbernijevskijsku moguću politiku koja se mogla progurati kroz kongres (po tebi, Sanders bi taj sitni problem riješio džedaj majnd trikom). West Virginia: Quote Gov. Justice announces $373 million investment from seven new and existing companies in West Virginia 1/16/2024 Investment will impact more than 1,900 high-paying jobs in West Virginia across seven West Virginia companies CHARLESTON, WV — Gov. Jim Justice announced during his State of the State address last week that seven companies will generate more than 570 new, high-paying jobs and a total investment of over $373 million. “The economic development momentum and investment we’re seeing is another indicator of the prosperity we are creating here in our great state,” Gov. Justice said. “I want to thank these companies for believing in West Virginia as much as I do, and I’m excited to help them be successful in their business any way we can. “How does it feel every time you go to the plate, you hit a home run. That’s exactly how it feels right now in West Virginia. We’ve got more and more businesses calling over and over wanting to bring opportunities and jobs to our state. What is happening in West Virginia is absolutely unbelievable.” još: https://businessfacilities.com/west-virginia-welcomes-125m-investment-for-hydrogen-tech-facility/ https://www.lootpress.com/4-5-million-invested-in-rural-west-virginia-as-part-of-investing-in-america/ Ono što je u nadležnosti lokalne republikanske vlasti: Quote https://mountainstatespotlight.org/2024/10/31/west-virginias-20-billion-dollar-water-problem/ West Virginia - 70 % Trump, oba senatora GOP, svi sanjaju o Trampovoj bajci o povratku modernog™ ugljena Tako da se ti nosi sa tom tvojom namještenom pričom. Da si imalo pošten, priznao bi da postoji i druga idpol politika i da je pobijedila ovu koju vječno vadiš. Za ''stravičnu situaciju u ekonomiji'' koju im opisuje GOP trombon nađeni su krivci - najcrnji migranti, i sad idemo u idpol naganjanje neprijatelja. Naravno, do maja sljedeće godine ekonomija koja je ista kao pod Bajdenom ili čak slabija bit će za 60% raje najbolja američka ekonomija ikada u istoriji, čim se opet Fox primi pranja mozga po drugom programu.
Moonwalker Posted November 7 Posted November 7 3 minutes ago, Weenie Pooh said: Ali jeste uspešna kao Melanija Da je Kamala fucked her way to the top u svojoj branši je javna tajna; Willie Brown, bivši gradonačelnik SF je sam potvrdio glasine. ("I may have influenced her career by appointing her to state commissions when I was Assembly speaker.") Ti naravno o tome nemaš pojma jer imaš svoje duboke deluzije o američkoj meritokratiji. Tokom kampanje je doduše bilo nemoguće pričati o tome a ne biti optužen za promovisanje "desničarskih teorija zavere", pa i da si htela da se informišeš pitanje je da li bi uspela. Ali naravno da nisi htela, imaš u glavi zacrtan narativ po kom je Kamala izuzetno uspešna & sposobna žena, koja je do svoje pozicije došla sama, sa svojih deset prstiju, nikako vaspostavljena zakulisnim partijskim radnjama bez da je morala da osvoji ijedan glas na stranačkim izborima. Ne, ima ih i na drugoj strani, čak su crnji i gori. Ali GOP retardacija i govnarstvo ne čini DNC retardaciju i govnarstvo ništa manjim. Ne sudi se o političarima relativno, sudi se apsolutno - pod uslovom da imaš ikakvo ubeđenje, naravno, da nisi samo ogorčeni navijač. Aha, napredovala je na onu stvar, pa kako drugacije…ista kao Melanija, samo fuj ruzna. Je li i skolu zavrsila na tu istu stvar? A Tramp je uspesan biznismen, a ja sam ogorceni navijac. 1 1
Filozof manijak Posted November 7 Posted November 7 8 minutes ago, Eleniko said: možda bi se iznenadio a možda i ne bi kada bi nekako skapirao da je tramp vrhunski kandidat za barem pola amerike, što su i izbori pokazali. neverovatno je koliko ljudi sa strane potcenjuje i njega i njegovo glasačko telo imao sam empirijski uvid u taj svet, neko vreme sam proveo u misuriju /kanzas siti/, ne znam kako su tamo glasali ali čisto sumnjam da se kamala usrećila u kraju amerike u kome i dan danas veruju da je ronald regan njen najbolji precednik svih vremena. to je malo i kao sa izborima u srbiji. vi verujete da je vučić krađom dobio izbore, ja da je krađom navukao sa 40 na 60 posto a da bi ih svejedno dobio jer - srbija. Nikako ne potcenjujem njega, nit glasače, mislim da su to uradile demokrate i zato popušile lagano. I moji neki kontakti sa Amerima, belci sitni preduzetnici lz Kalifornije i Arizone, svi su odreda bili za Trampa because of his economic policy. Ne ulazim u to koliko je stvarno ta politika realna ili efikasna, govorim o percepciji njegovih glasača. I svima je dokurčila identitetska politika koja se fura poslednjih godina, i tu je Wini apsolutno u pravu kad o tome drvi. Što se tiče Vučića, ne slažem se baš, on možda ima neku većinsku podršku ali nikako nema apsolutnu većinu, jer naši izbori su sve ali nisu slobodni. Poređenje Vučića i Trampa po tom aspektu je za mene promašaj, jer ovaj prvi u životi ništa realno nije radio.
Mel Posted November 7 Posted November 7 1 minute ago, Filozof manijak said: Što se tiče Vučića, ne slažem se baš, on možda ima neku većinsku podršku ali nikako nema apsolutnu većinu, jer naši izbori su sve ali nisu slobodni. Poređenje Vučića i Trampa po tom aspektu je za mene promašaj, jer ovaj prvi u životi ništa realno nije radio. off Naletela sam sinoc na izvesnog Visekrunu u Telegrafu clanak od ove godine, ne znam nas sta je ono ali jasno je da tu ima puno istine ili makar poluistine, elem taj tvrdi da Vucic nikad nece izgubiti izbore ali da bez kupovine ima do 15% recimo plus ono sto kupi i da je to opet nedolvolljno kad ne bi krao izbore da ih dobije. end off.
Roger Sanchez Posted November 7 Posted November 7 7 minutes ago, Filozof manijak said: svi su odreda bili za Trampa because of his economic policy. Esi ih pitao što im se konkretno sviđa, osim što Trampara lijepo vajba?
Jesper23 Posted November 7 Posted November 7 (edited) 1 hour ago, Moonwalker said: Kome su kenjali u facu? Simpaticnom plebsu? Sta treba da im radi? Evo bivsi zemljak se raduje jer je izjebao kurvu. Zajebali su sto su je postavili, trebali su da postave muskarca i to belog, da onda nemaju izgovor. Sav zajeb im je u tome. I mislim da su to uradili namerno, a ona se zajebala sto je prihvatila. Da pokazu da ne moze. Onaj ko vidi realno stvari onakve kakve jesu ne bi. Niko od ambicioznijih muskaraca se ne bi prihvatio kandidature dok se ne izduva balon primitivizma. Ona je u svom zivotu uradila vise nego ova maloumna budala. Treba da je uspesna kao Melanija? Svaka osoba koja je radila u razlicitim sredinama, a pogotovo na nekakvom terenu (ja jesam) zna razliku u ponasanju cak i nacelno konzervativnih iz primitivnijih i manje primitivnih sredina. Ovi ne bi glasali za zenu da je ne znam sta postigla u zivotu. Boli ih kurac i za Ukrajinu i za Palestinu. Sa dziberlukom vec mogu da se identifikuju. Jao, pa jao glupaca. A ono na drugoj strani sve nobelovac do nobelovca. Na svaki najnizi od najnizih ljudskih nagona su isli. Treba imati petlju pa se izloziti tome. Glup je odvratan ratni profiter retard iz Banjaluke koji potplacuje (clan familije mi je u tome iz cistog oportunizma) da se valja balkanska verzija trampizma. Evropa ce preziveti nekako. Od balkanskih Trampova tu nece ostati nista. Na Balkanu posteno liberalnih ljudi ima malo, postoji razlika izmedju naoko pristojnih. Pozeraj i foliraza svud naokolo. Evo primjera osobe koja nema uopšte kontakt sa realnošću. Naravno Kamala je izgubila zato što je žensko, naravno da nije. Izgubila je zato što je nesposobna i zato što nema niti jedan dobar rezultat u svom radu. Teško je baš progurati priču da je za inflaciju kriv nego treći, te na sve to pričati kako uopšte nema problema i kako u stvari standard plebsa raste. Realnost je drugačija, oni bi izgubili i da je muškarac bio na crti Trampu. Imaš bukvalno plej baj plej loših odluka koji su Trampa gurnuli u pol poziciju, a prvi je naravno nedostatak unutarstranačkih izbora nakon odbacivanja Bajdena, a sama činjenica da je ona bila 2nd choice jednom Bajdenu dovoljno govori o kvalitetu kandidata. Ako detaljno pročitaš moj post govorim da je ona izgubila, a da su za sve krivi Demsi, znači množina. Loših poterza je more, a oni su kao nojevi zabijali glavu u pijesak i dozvolili jednom Trampu da ima legitimnija politička rješenja. Ignorisanje imigrantske krize i skok cijena, eto zbog toga je gospoja izgubila, nije izgubila zato što je žensko. Meni je jasno da je lakše progudati mizoginiju nego surovu realnost, ali i ovo je previše. edti: Čak su i veliki dio kampanje zansivali na female enpowerment fazonu. Koliko god je ljudi glasalo za Trampa zato što je nasuprot njega žena, mislim da je veći broj glasača koji su glasali za Kamalu upravo zato što je žena. Edited November 7 by Jesper23
Weenie Pooh Posted November 7 Posted November 7 Just now, Roger Sanchez said: Biden je vodio najbernijevskijsku moguću politiku koja se mogla progurati kroz kongres (po tebi, Sanders bi taj sitni problem riješio džedaj majnd trikom). Znaš koliko me boli kurac za "bernijevsku politiku" i 570 novih poslova u WV? Teško je opisati, ali otprilike koliko i za izgovore tipa "ne da mi GOP i Joe Manchin da proguram stvari kroz Kongres" Sanders je nudio "političku revoluciju", nudio je da redefiniše ulogu države u životima građana, nudio je sveti gral državnog zdravstva od kog su oni i danas udaljeni par svetlosnih godina. To što je njegov dobar drug Genocide Joe sunuo pare u neke tamo rudarske poslove ne menja apsolutno ništa. Ali to što mu ovaj četiri godine klapće kao trenirana foka, to menja svašta kad je u pitanju podrška. Rekoh lepo, luzerčina raspala. Just now, Roger Sanchez said: Tako da se ti nosi sa tom tvojom namještenom pričom. Da si imalo pošten, priznao bi da postoji i druga idpol politika i da je pobijedila ovu koju vječno vadiš. Za ''stravičnu situaciju u ekonomiji'' koju im opisuje GOP trombon nađeni su krivci - najcrnji migranti, i sad idemo u idpol naganjanje neprijatelja. Pripazi Rođo, spada ti smug maska. Ja sam mislio da su ti 1 opušten lik kome je sve ovo beskrajno zabavno, juče nisi prestajao da postuješ smajlije kako bi nam tu blaziranost demonstrirao. Idpol je idpol, naravno da će se za buduće neuspehe naći lažni krivci, ali to sa gorenavedenim nema ama baš nikakve veze. Poenta je da Bernie Sanders sad uzalud duva u bušan kurton, uzalud najavljuje neku levu materijalnu kritiku Trampove vlasti. Nema kredibilitet, ne pošto je išao all-in za demokrate dva puta i dva puta pojeo govno.
Moonwalker Posted November 7 Posted November 7 (edited) 9 minutes ago, Jesper23 said: Evo primjera osobe koja nema uopšte kontakt sa realnošću Jeste, nikakvih kontakata sa realnoscu nemam, al’ kad bi se zezali. Ni pre, ni sada. Zato ce suvi realisti da objasne sve. Inflacija je odgovor. Edited November 7 by Moonwalker
Weenie Pooh Posted November 7 Posted November 7 22 minutes ago, Moonwalker said: Je li i skolu zavrsila na tu istu stvar? Školu je završila na UC Law, rangiranom kao 82. na listi pravnih fakulteta ali zato u top 5 po indeksu diverziteta. Draw your own conclusions. Tramp je za to vreme Ivy League ekonomista sa Whartona (Penn). Od tatinih para, mogao je verovatno tri-četiri takve diplome da nabavi. Ništa im to ne pomaže - oboje su ordinarni debili, što bi trebalo da je jasno svakom ko ih je slušao duže od deset minuta u cugu. 9
Turnbull Posted November 7 Posted November 7 (edited) 48 minutes ago, Seabass said: Nisu svi mediji anti trump, ali svi mediji, pa i ovi nominalno anti-trump mu podilaze, objavljuju svaku izjavu, ne izlazi iz news sajkla. Jednostavno ne mozes da ga zaobidjes, iskace trumpara iz svakog coska. Dok o protivkandidatu jedva da si mogao naci nesto da procitas. Mediji, koji odavno ne informisu nego zabavljaju su najveci krivac sto je Trump tu gdje je. Tačno tako. Mnogi mejnstrim mediji jesu bili nominalno antitrampistički, ali su ih bothisidističke zablude dovele do toga da budu lak plen za njegovu manipulaciju. Uostalom, gledali smo sve to i ovde sa Vučićem, u vreme dok je bio u opoziciji i u Utisku plačnim glasom objašnjavao kako su izbori pokradeni. Edited November 7 by Turnbull
Moonwalker Posted November 7 Posted November 7 (edited) 7 minutes ago, Weenie Pooh said: Školu je završila na UC Law, rangiranom kao 82. na listi pravnih fakulteta ali zato u top 5 po indeksu diverziteta. Draw your own conclusions. Tramp je za to vreme Ivy League ekonomista sa Whartona (Penn). Od tatinih para, mogao je verovatno tri-četiri takve diplome da nabavi. Ništa im to ne pomaže - oboje su ordinarni debili, što bi trebalo da je jasno svakom ko ih je slušao duže od deset minuta u cugu. Onaj prvi moze da zavrsi svaka «susa» jer ga svaka «susa» upisuje, a one druge samo susa koja ima love? Je li to poenta? Pa da se «poprave» stvari, sta ima svaka susa da uopste studira, a kamoli da se kandiduje za bilo sta. Moze samo poneka susa koja dodje direktno iz love. Edited November 7 by Moonwalker
Recommended Posts