Jump to content
IGNORED

USA izbori 2024 - prognoze & play by play

braca

USA izbori 2024 - prognoze  

188 members have voted

1. 1. Vaš favorit :

This poll is closed to new votes

• Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 11/05/24 at 23:00

Recommended Posts

Posted

Mi smo imali gej premijerku, ispada da smo bastion liberalne misli za USA :covid19:

• +1 1
  • Wub 1
  • Haha 1
Posted (edited)
2 minutes ago, Filozof manijak said:

Mi smo imali gej premijerku, ispada da smo bastion liberalne misli za USA :covid19:

Sto bas taj peder, a ne neki drugi? 

Btw tamo gej tajkun finansira ultrakonzervativce.
A koliko ih hoces se kandidovalo sa naslikanim familijama.

Edited by Moonwalker
  • +1 1
Posted
6 hours ago, 3opge said:

to je jebeni hvalospev, a?

ti si jedini lik koji do sada ni jednu istinitu tvrdnju na ovom forumu nije izrekao.

Da, to je hvalospev - deda objašnjava kako je Kamala najbolja šansa za mir na Bliskom istoku. Kao, kapira on da je strašno to što se dešava za njenog vakta, ali treba je glasati jer bi Tramp bio još gori.

Za kraj poentira besramno ističući kako nije Palestina jedino predizborno pitanje, vredi osvrnuti se i na... šta, šta, ekonomiju, radnička prava, housing crisis?

Ne, naravno - abortus i klima, još dve teme po kojima demokrate ne nude apsolutno ništa! Ali slušajte, Tramp, to je bigotry and sexism and racism :isuse:

Sanders je, iako nominalno independent, uvek bio bedno lojalan stranci koja ga prezire, koja je dva puta sabotirala njegove popularne demsucc pokrete u nastajanju. 

I jel izboksovao nešto tom paćeničkom podrškom, neki policy change, neku poziciju sa koje bi mogao da uradi nešto? Naravno da ne. Luzerčina matira beskorisna, neka se nosi u tri pičke materije, i on i ovi što mu klapću kad šeni i moli za glasove Demokratama. 

Što se istine tiče, prelistaj topik do početka pa vidi ko je bliže bio istini i stvarnosti, ja ili razne Brace, Rogeri, Petrovići...

• +1 3
  • Haha 1
Posted (edited)

Sad ce Tramp sa Maskom sva radnicka prava odmah da sredi. Sve sto im je ikad falilo. 

Edited by Moonwalker
  • +1 2
  • Haha 4
Posted (edited)
8 minutes ago, Moonwalker said:

Sto bas taj peder, a ne neki drugi? 

zato što je žena, doduše niko nije glasao za nju, ali hej, to su nebitne stvari. 

Mislim da se greši zato što se Kamala posmatra kroz rodnu prizmu, a ne zato što je bila slab do nikakav kandidat. Meni je neverovatno da je Dem establišment toliko loše odigrao ove izbore, da su dozvolili da jedan...Tramp ponovo zajaše. Da je to neka druga država na svetu, ni po jada, ali da se na čelu najmoćnije države na svetu ponovo ustoliči takva osoba kao što je Tramp, može nam se svima obiti o glavu, ni krivima ni dužnima.

Moja nada leži u izolacionističkoj politici Trampa, i da će njegov fokus biti više na unutarnjim stvarima....no, strepnja mi je dublja od nade.

Edited by Filozof manijak
  • +1 1
Posted (edited)
4 minutes ago, Filozof manijak said:

Mislim da se greši zato što se Kamala posmatra kroz rodnu prizmu, a ne zato što je bila slab do nikakav kandidat. Meni je neverovatno da je Dem establišment toliko loše odigrao ove izbore, da su dozvolili da jedan...Tramp ponovo zajaše

Pa nece oni mnogo da trpe. Jesi li nekad video ko (kome uvale da) preuzima firme kad su u krizi, a ko ih brze bolje preuzme kad treba da se puva ili naplati nesto?

Edited by Moonwalker
Posted (edited)
7 minutes ago, Filozof manijak said:

zato što je žena, doduše niko nije glasao za nju, ali hej, to su nebitne stvari. 

Mislim da se greši zato što se Kamala posmatra kroz rodnu prizmu, a ne zato što je bila slab do nikakav kandidat. Meni je neverovatno da je Dem establišment toliko loše odigrao ove izbore, da su dozvolili da jedan...Tramp ponovo zajaše. Da je to neka druga država na svetu, ni po jada, ali da se na čelu najmoćnije države na svetu ponovo ustoliči takva osoba kao što je Tramp, može nam se svima obiti o glavu, ni krivima ni dužnima.

Moja nada leži u izlacionističkoj politici Trampa, i da će njegov fokus biti više na unutarnjim stvarima....no, strepnja mi je dublja od nade.

A sto se ovo stalno ponavlja kao nesto neverovatno? Pa taj Trump je pre zvanicnog ulaska u politiku bio jedan od najmocnijih americkih biznismena i popularna TV licnost. Sto ce reci nije sad sa ulice upao neki anonimus, nego vrlo uticajna osoba. Neko ko je kao politicki autsajder prvo oduvao sve protivkandidate u Republikanskoj stranci (svi do jednog karijerni politicari), pa onda oduvao Klintonku (takodje karijerni politicar). Nije to slucajno. Mozemo o njegovom karakteru da mislimo sve najgore, da je uzasna osoba i sve, ali ljudi sa osobinama koje on poseduje u Americi su uspesni..

Edited by Jimmy Kowalski
  • +1 5
Posted
3 minutes ago, Moonwalker said:

Pa nece oni mnogo da trpe. Jesi li video ko preuzima firme u krizi, a ko ih brze bolje preuzme kad treba da se puva ili naplati nesto.

Iskreno, ne znam. U mom anegdotalnom slučaju, najbolji direktor firme u kojoj radim je bio jebeni naprednjak,i to težak pajser, ali je zato odradio odličan krizni menadžment kada je firma bila u najgoroj krizi od osnivanja. Današnja direktorka naprednjakuša, bukvalno klon Jelene Karleiuše, je apsolutno nepodobna za tu poziciju i služi kao fikus (osim kad treba zapošljavati napredni kadar),  a 85% menadžmenta čine žene.

Hoću da kažem, nikad ne posmatram i ne procenjujem nečiju sposobnost na osnovu pola.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted
1 minute ago, Jimmy Kowalski said:

A sto se ovo stalno ponavlja kao nesto neverovatno? Pa taj Trump je pre zvanicnog ulaska u politiku bio jedan od najmocnijih americkih biznismena i popularna TV licnost. Sto ce reci nije sad sa ulice upao neki anonimus, nego vrlo uticajna osoba. Neko ko je kao politicki autsajder prvo oduvao sve protivkandidate u Republikanskoj stranci (svi do jednog karijerni politicari), pa onda oduvao Klintonku (takodje karijerni politicar). Nije to slucajno. Mozemo o njegovom karakteru da mislimo sve najgore, da je uzasna osoba i sve, ali ljudi sa osobinama koje on poseduje u Americi su uspesni..

Pa meni je neverovatno da je njihov politički establišment toliko skrenuo kod Albukerkija, da ih (dva puta) oduva 1 Tramp.

Plus je na ovim izborima imao skoro sve medije protiv sebe.

To samo govori o sposobnosti njihovih karijernih političara.

• +1 3
Posted
2 minutes ago, Filozof manijak said:

Pa meni je neverovatno da je njihov politički establišment toliko skrenuo kod Albukerkija, da ih (dva puta) oduva 1 Tramp.

Plus je na ovim izborima imao skoro sve medije protiv sebe.

To samo govori o sposobnosti njihovih karijernih političara.

Bas zato sto dobar deo ljudi prezire politicki establisment, zato neko sa strane ima velike sanse da ih razbuca. To sto je on uspeo da kod dobrog dela populacije stvori sliku o sebi da je bas on taj ko je na strani working class coveka (iako naravno nije), je umesnost njega i njegovog tima naravno da prepoznaju sta ljudi zele i ponudi im pricu da ih pridobije. Dobar procenat koji glasa za njega ne voli ga, ali prezire mnogo vise ove druge.

• +1 5
Posted
51 minutes ago, Moonwalker said:

Ona je u svom zivotu uradila vise nego ova maloumna budala. Treba da je uspesna kao Melanija?

Ali jeste uspešna kao Melanija :D Da je Kamala fucked her way to the top u svojoj branši je javna tajna; Willie Brown, bivši gradonačelnik SF je sam potvrdio glasine. ("I may have influenced her career by appointing her to state commissions when I was Assembly speaker.")

Ti naravno o tome nemaš pojma jer imaš svoje duboke deluzije o američkoj meritokratiji. Tokom kampanje je doduše bilo nemoguće pričati o tome a ne biti optužen za promovisanje "desničarskih teorija zavere", pa i da si htela da se informišeš pitanje je da li bi uspela. 

Ali naravno da nisi htela, imaš u glavi zacrtan narativ po kom je Kamala izuzetno uspešna & sposobna žena, koja je do svoje pozicije došla sama, sa svojih deset prstiju, nikako vaspostavljena zakulisnim partijskim radnjama bez da je morala da osvoji ijedan glas na stranačkim izborima.

51 minutes ago, Moonwalker said:

Jao, pa jao glupaca. A ono na drugoj strani sve nobelovac do nobelovca.

Ne, ima ih i na drugoj strani, čak su crnji i gori. Ali GOP retardacija i govnarstvo ne čini DNC retardaciju i govnarstvo ništa manjim. Ne sudi se o političarima relativno, sudi se apsolutno - pod uslovom da imaš ikakvo ubeđenje, naravno, da nisi samo ogorčeni navijač.

• +1 2
Posted
1 minute ago, Jimmy Kowalski said:

. Dobar procenat koji glasa za njega ne voli ga, ali prezire mnogo vise ove druge.

Suština, po meni.

E sad, kako će se to glasačima vratiti, je drugi par opanaka.

• Create New...