Jump to content
IGNORED

USA izbori 2024 - prognoze & play by play

braca

USA izbori 2024 - prognoze  

188 members have voted

1. 1. Vaš favorit :

This poll is closed to new votes

• Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 11/05/24 at 23:00

Recommended Posts

Posted

Ed Davey, lider Liberal-Demokratske stranke UK cestitao Trampu:

• +1 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted

Gde je @braca?

Čestitam na novom predsedniku.

• +1 1
  • Haha 4
Posted (edited)
11 minutes ago, Weenie Pooh said:

Gde je alternativa, jbt? Koji će to Green New Deal Kamala Harris da magično sprovede u delo? 

Pomirite se s tim više, jedina razlika je površinska - biraš da li hoćeš golo govno vs. upakovano govno. Ukus je isti, i hranljiva vrednost.

hoću upakovano. preferiram kad je političare makar briga za klimatske promene kao koncept koji postoji. koliko god sitne korake preduzimali u pravom smeru, makar nisu krupni koraci u pogrešnom. nije da imamo luksuz da odgodimo razmišljanje o tome za još koju deceniju.

Edited by Pokojni Ruxin
Posted

Šokantno otkriće, sirotinju žulja skupoća više nego rasizam.

"Reče mi jedan taksista", anegdotski pristup politici koji je proslavio Tom Fridman.

Image 

• +1 1
Posted
Just now, Pokojni Ruxin said:

hoću upakovano. preferiram kad je političare makar briga za klimatske promene kao koncept koji postoji. koliko god sitne korake preuzimali u pravom smeru, makar nisu krupni koraci u pogrešnom. nije da imamo luksuz da odgodimo razmišljanje o tome za još koju deceniju.

"Makar ih je briga" nisu nikakvi sitni koraci u pravom smeru.

Gledaš pristojnu ambalažu i zamišljaš da unutra nije govno, jer kao, ne bi te marketing lagao.

Kad tako sladostrasno grizeš, nema šanse da ćeš da ispljuneš, baciš, i potražiš nešto hranljivije.

• Vojvodo,serdare 1
Posted

Na tu temu (polumere, inkrementalizam, sitni koraci):

Mislim da je od mene i od Moo Deng dosta za danas.

GW6b31Ha8AEDvYQ.jpg?width=1200&height=12 

• +1 3
  • Haha 2
Posted
3 minutes ago, Peter Fan said:

+1

Ne bih se slozio: evo primjerice  je Michigan gdje je Trump juce dobio: imaju zenu za guvernera, i to Demokrata i dva puta dobila izbore

Prilicno je jednostavno, i o tome trubim vec dvije godine (dok se trojna osovina / drustvo iz coska cerekalo): pad standarda/inflacija i imigracija. Kamala je direktno odgovorna za drugo kao tzv. "border tzar", a glede prvog nije se dovoljno (zapravo uopste) distancirala od Bidena.

Pri tome ona sama je uzasno los kandidat (rekoh vec, poslije Trumpa vjerovatno najgori u ovom vijeku) koja ne zna da smisleno artikulise ni jednu osnovu svoje politike. Uz to je i los menadzer: imas 4:1 prednost u parama za kampanju i ne znas platiti nekoga da osmisli nista bolje od "Trump is wierd"?

tako je, tako je, sigurno je to.

nasa prijateljica je kanvasirala zene pre ovih izbora u (strogo urbanom) Charlotteu, NC, kaze da je u najmanje 50% slucajeva kada je osobu koja otvori vrata zamolila da razgovara sa "woman of the house" muskarac koji je otvorio vrata rekao prakticno:

"Ona ce glasati kako ja kazem i ne moze da prica s vama".

• Haha 1
  • Tužno 2
Posted (edited)
7 minutes ago, Weenie Pooh said:

"Makar ih je briga" nisu nikakvi sitni koraci u pravom smeru.

Gledaš pristojnu ambalažu i zamišljaš da unutra nije govno, jer kao, ne bi te marketing lagao.

Kad tako sladostrasno grizeš, nema šanse da ćeš da ispljuneš, baciš, i potražiš nešto hranljivije.

pa ne, ne znam ništa o kamali i njenom ekološkom programu. gledam trampa koji otvoreno kaže jebe mi baš za klimu, rabićemo još jače fosilna goriva. i ima track record da to podrži. i gledam narod kojem je to ok ili kaže nama ostalima je baš svejedno. sve je to isto™.

Edited by Pokojni Ruxin
Posted
2 minutes ago, Weenie Pooh said:

Na tu temu (polumere, inkrementalizam, sitni koraci):

To je to. Uramiti.

Odoh i ja nazad u svoje dobrovoljno izgnanstvo na NBA topik. 

Posted

5 hours ago, April said:

Oće demokratijom na Gebelsa... 

Ne biva, probali smo. 

Za nas je kasno, ali mladi neka zapamte. 

Kako to da je Biden samo prije 4 godine ubjedljivo dobio? Tad je Trump bio manje lazljiv?

4 hours ago, Sammael said:

To je bio jedini način da se iskoriste pare koje su već donirane Džou.

Na stranu što je bilo megaretardirano što su ga uopšte razmatrali kao kandidata...

Ma, BS.

Siva eminencija dizajnirala dvorski puc u pet do dvanaest, pa kao "greota bi bilo da se pare bace". Pri tom je sama Harrisova kao VP imala war chest u kojo su glavni donori bili ljudi sa list od 200 najbogatijih porodica SAD. Kacio sam bio detaljanu analizu u Excelu, ako te zanima. I taj war chest bio nesto malo manji od Trumpovog. 

Demokrastka stranka je povjerovala u vlastitu propagandu glede Trumpa i Bidenove sposobnosti, i dok su se probudili bilo prekasno.

4 hours ago, Roger Sanchez said:

Ovo im je škola

Stop peddling this nonsense.  Ovi ljudu pojma nemaju.

Pad standard je realan za vecinu, a pogotovu donjih 60 posto. Sta ti vrijedi kratkorocan stimulus, kad ti je kupovna moc permanentno opala 20% za 2 godine.

• +1 1
Posted
19 minutes ago, Seabass said:

Ed Davey, lider Liberal-Demokratske stranke UK cestitao Trampu:

tek cemo da vidimo koliko je tamno, sa vecinom u kongresu i senatu

Posted
27 minutes ago, copkillah said:

Dokle god ih biraju svojevoljno, bez bilo kakvih nezakonitih radnji u vezi sa izborima, da.

Pratim i podizem za ko ih jebe kad su dozvolili da ih neka stoka krade na izborima

Posted
1 hour ago, mackenzie said:

Šta je izabrao? Već je krenuo strmopizd dobrano. Ne zaustavi to ni Trump ni Kamala ni Muhamed I'm Hard Bruce Lee. Ako mi u Evropi tj vi u EU budete imali sreće, Njemačka preuzima kormilo i biće sve u redu. Njemačka mora pokazati svoju jačinu u ovim kriznim vremenima. 

ako nije kažnjivo, poručio bi ti - jebala te nemačka.

Uh Huh Yes GIF

• Hvala 1
Posted (edited)
19 minutes ago, 3opge said:

tako je, tako je, sigurno je to.

nasa prijateljica je kanvasirala zene pre ovih izbora u (strogo urbanom) Charlotteu, NC, kaze da je u najmanje 50% slucajeva kada je osobu koja otvori vrata zamolila da razgovara sa "woman of the house" muskarac koji je otvorio vrata rekao prakticno:

"Ona ce glasati kako ja kazem i ne moze da prica s vama".

Sledeci put nek kanvasira™ bolje.

Harris nije dobila ni jedan okrug sa vecom razlikom nego sto je Biden. Ne u NC, ne u swing states, nego u cijeloj Americi. Eno ti CNN klip par strana prije. Izgublia je popular vote od kandidata kog su i Biden i Hillary dobili na popular vote i to sa 3-4 miliona glasova viska.

Pa sta jos nije jasno?

Edit: sad provjerio. Prema NYT Trump popravio svoj rezutat u 2367 okruga, a pogorsao u 240. Znaci 90%. 

Edited by Peter Fan
  • +1 2
  • Create New...