Jump to content
IGNORED

USA izbori 2024 - prognoze & play by play

braca

USA izbori 2024 - prognoze  

188 members have voted

1. 1. Vaš favorit :

This poll is closed to new votes

• Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 11/05/24 at 23:00

Recommended Posts

Posted

jel bio još ovakav slučaj u USA historiji, da kandidat dobije prvi mandat, pa izgubi na sledećim izborima, pa nakon toga izbori drugi?

Posted
1 minute ago, Filozof manijak said:

jel bio još ovakav slučaj u USA historiji, da kandidat dobije prvi mandat, pa izgubi na sledećim izborima, pa nakon toga izbori drugi?

Da. Krajem 19 veka. 
međutim: Gruver Klivlend

Posted
8 minutes ago, Weenie Pooh said:

Sad sam ustao, šta je uradila Kamala? Teku li nacoške suze pppotocima?

rss-efea27a92c3b2d570ab9ca0670ce99dea4b7 

Evo čitamo Folkise Beobahter i spremamo bakljadu veceras. 

• Haha 1
  • Vojvodo,serdare 2
Posted

2 hours ago, Tsai said:

A jos epskije kako ce tramp da smiritm netanjahua u roku od odmah. Kao vucic sto je smirio huligane da ne prekidaju prajd kad jw dosao na vlast

1 hour ago, Caligula said:

Tramp ce biti dobar izgovor Putinu da spusti loptu i bude za "mir" posle fijaska koji dozivljava vec dve godine, uz ogromne zrtve sa obe strane.

Neverovatno ste bedni, života mi. Cenite da se pomalja kakva-takva šansa za mir u Palestini i Ukrajini, i kmečite zbog toga!

Na stranu to što debelo grešite u toj proceni, ali pobogu, ako mislite da će Tramp da smiri Netanjahua i Putina, zašto niste navijali za njega?

• +1 7
  • -1 1
Posted
3 minutes ago, harper lee said:

Mislio sam da Demokrate nisu shvatile posle prve Trampove pobede sta im se zapravo desilo i da su samo nastavili po starom kad je ta prva pretnja ishlapela ali sad sam sve vise uveren da oni zapravo vise nemaju ni mogucnost ni sposobnost auto-korekcije. Nije to samo problem u SAD, generalno su nominalno demokratske politicke elite izgubile kontakt sa glasackim telom jer su predugo zivele u politickom izobilju koje je podrazumevalo da Mile i Slavica nemaju sta da se pitaju o politici vec samo da izadju kad treba i glasaju za njih. Odavno je postalo jasno da ce populisticke politike da utrce u taj prazan prostor ali nesto sto je toliko dugo derogiralo nije moglo biti popravljeno za cetiri godine mandata jednog izlapelog starca koji je jedva hodao samostalno, kamoli da se bavi nekim strateskim zaokretima u politici i pristupu birackom telu.

Kod politicara kao sto je Tramp mnogo vaznije od toga kako dolaze na vlast je to kako silaze sa nje, stoga ne ocekujem neke epohalne probleme u prvim godinama njegovog mandata iako ce sigurno biti nekih zaokreta u spoljnoj politici. Za 3-4 godine bice sasvim drugacija situacija, tada ce vec postojati opasnost da udjemo u politicku realnost cije posledice ce biti tesko predvideti.

Mislim da su politicke elite toliko vec ispovezane sa biznisom i ostalim interesima da je prakticno nemoguce to rascivijati. Cekaju nas interesantna vremena, ne samo u USA...

• +1 2
Posted
Just now, Shan Jan said:

Cekaju nas interesantna vremena, ne samo u USA...

Čeka nas sajberpank distopija iz osamdesetih, ako je već ne živimo

• +1 3
Posted
1 minute ago, Filozof manijak said:

Čeka nas sajberpank distopija iz osamdesetih, ako je već ne živimo

Posted (edited)
4 hours ago, Sammael said:

Neka predviđanja sledećeg trampijanskog perioda:

- Mask i kompanija dupliraju svoje bogatstvo. Mask ulazi u vojnu industriju.

Odavno je Musk I SpaceX deo nje kao kontraktor.

https://artsandculture.google.com/asset/michael-griffin-meets-with-elon-musk-nasa-renee-bouchard/RgH8IAgPUuu5bg?hl=en

Mike-Girffin-CIA-Elon-Musk-768x499.jpg

Levo na slici je Mike Griffin, tadašnji šef NASA, a pre toga predsednik In-Q-Tela, CIAine venture capital firme.

Edited by eumeswil
  • +1 4
Posted
1 minute ago, Shan Jan said:

Mislim da su politicke elite toliko vec ispovezane sa biznisom i ostalim interesima da je prakticno nemoguce to rascivijati. Cekaju nas interesantna vremena, ne samo u USA...

Nista tu Tramp nece promeniti, naprotiv. Sinergija politike i krupnog kapitala nije nikakva posebna novost, razlika je u tome sto su partneri u toj sinergiji u poslednje vreme zaboravili da malo vise obrate paznju na osnovnu polugu njihove moci - konzumente.

• +1 4
Posted

Provalio sam da se moje "navijanje" za jednu ili drugu stranu bazira na antagonizmu prema onima koji podržavaju jednu ili drugu opciju. Čas me iznervira naivnost jednih, čas bezobrazluk drugih.

• +1 3
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
2 hours ago, Caligula said:

Americka sirotinja glasa za coveka koji ima neboder sa svojim slovom na vrhu, u sred Menhetna. Borac protiv korporacija, rame uz rame sa Elonom. Slobodarski narod u Srbiji mu klice i poklanja generalstab na zeta :lol:

Neka se spremi sledeci nastavak Betmena.

nijedan narod ne valja.

uzroke treba traziti i otklanjati a ne narod glupa stoka i ne znam vec kako ih zovu.

Posted

Bono U2 reako da ce da se samoubije autom sa litice ako Trump dobije i za mnoge je to bilo neodoljivo

• Wub 2
  • Haha 1
  • Create New...