Jump to content
IGNORED

USA izbori 2024 - prognoze & play by play

braca

USA izbori 2024 - prognoze  

188 members have voted

1. 1. Vaš favorit :

This poll is closed to new votes

• Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 11/05/24 at 23:00

Recommended Posts

Posted

Guam je glasao za Kamalu Heris. 49.46 vs 46.22. 2020. Bajden je dobio razlikom od 13,47%. Swing prema Trampu 10,27% 

Ako nađete na nekom domaćem sajtu ovakve podatke svaka čast :fantom:

Posted
8 minutes ago, 3opge said:

cija mama i cerka, tvoja?

Ćerkina mama nilska kobila i mamina ćerka nilsko ždrebe, imaš snimak na gornjem linku. 

• Haha 3
Posted
9 minutes ago, dillinger said:

Reperkusije na Ukrajinu I Bliski istok su jedno 700 puta vaznije u ovom momentu

Deder sumiraj te ultravažne reperkusije, ne bilo ti zapoveđeno.

Šta će biti sa Ukrajinom/Bliskim istokom ako pobedi Kamala, šta ako pobedi Trampara?

• Haha 1
Posted

Dobroćudni Demokratski tumor na nekadašnjoj republikanskoj Virđini na svakom skeniranju sve veći

Posted

Aj neka je sa srećom.

• Haha 2
Posted

Sta kaze cesid, kolika je izlaznost do 12 na istocnoj obali? 

• Haha 5
Posted

Nego, gde cete pratiti osim ovde, sad kad nema Kinga?

Posted
1 minute ago, Fins fleet said:

Nego, gde cete pratiti osim ovde, sad kad nema Kinga?

Na Tviteru kod Kineza, njima je najbolje.

• Haha 2
Posted (edited)
4 minutes ago, Tsai said:

Samo nek je njima zabavno

Nije samo zabava, ima tu i edukativnih momenara.

Na primer, kineski stihovi koje gore izvode "Trump" i "Harris" pominju žičani instrument pod nazivom dombra. Ta reč je poreklom sa područja Kazahstana, iz turskih jezika.

Kod nas i u Mađarskoj dobro je poznat žičani instrument pod nazivom tambura, reč za koju se misli da je persijskog porekla. Srodnost, slučajna sličnost? Discuss!

Edited by Weenie Pooh
  • Haha 2
Posted

Zanimaju me neke stvari, jer sam žestoko neupućen:

Pobedom Trampa, ne očekuje se promena situacije na Bliskom Istoku? Očekuje se tvrđi odnos prema Zelenskom i manja pomoć? Kakav je odnos Trampa prema tamnoputom stanovništvu?

Posted
Just now, Milošica said:

Pobedom Trampa, ne očekuje se promena situacije na Bliskom Istoku? Očekuje se tvrđi odnos prema Zelenskom i manja pomoć? Kakav je odnos Trampa prema tamnoputom stanovništvu?

Nije ti to baš za ovaj topik, ali evo ukratko:

Američka politika kad je u pitanju Bliski istok se gotovo sigurno neće menjati. Zaklinju se na vernost Izraelu i jedna i drugi, s tim što narandžasti opozicionar pritom trubi kako je za mir.

Kad su u pitanju Ukrajina i NATO, manje je jasno šta se planira, situacija je više klizna i podložna promenama. Pod Tramparom bi svakako bilo lakše da se zavrne slavina, zamrzne konflikt, dogovori kakav-takav detant... s tim što uopšte nije isključeno da se tako nešto desi i pod Kamalom. 

Generalno gledano, američka spoljna politika se vrlo malo menja sa nominalnim promenama administracije - u pitanju je gigantski mehanizam kom je izuzetno teško nametnuti promenu kursa, ma ko se dohvatio kormila. 

• +1 4
  • Haha 2
  • Hvala 1
Posted

Back on topić, 

Bedno natezanje, verovatno kriminalno. 

• +1 1
Posted
16 minutes ago, Milošica said:

🤣

LinaHua

@Linahuaa

Trump win: more delicious lib tears

Kamala win: more pointless wars that collapse the USA faster

Trump win: more pushback against woke shit

Kamala win: less braindrain from Asia due to unsafe cities

Trump win: good memes

Kamala win: weaker US soft power

My heart says Trump, my head says Kamala, my soul doesn't care and will take any fate.

• Create New...