Jump to content
IGNORED

USA izbori 2024 - prognoze & play by play

braca

USA izbori 2024 - prognoze  

188 members have voted

1. 1. Vaš favorit :

This poll is closed to new votes

• Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 11/05/24 at 23:00

Recommended Posts

Posted
28 minutes ago, VoodooDerina said:

I jesam koristio 2008. i vrhunac Obamanije kao referencu za solid red (midterms mnogo više fluktuiraju). Nijedna država gde su R imali preko 54% nije flipovala od tada i jako teško da će i za 8 godina.

Naravno ne isključujem da nas čeka neki novi veliki re-alignment, mada iskreno sumnjam s obzirom da društvo nažalost postaje sve polarizovanije po trenutnim linijama.

Vidi, npr 2012. Ohajo i Florida su bile glavne battleground države, zar ne? Do tad je važilo da Republikanac ne može da pobedi ako ne osvoji Ohio recimo. Virdžinija je isto bila jedna od glavnih swing država. Džordžiju u tom kontekstu niko nije pominjao. I posle Obamine duple pobede 2008 i 2012. priča koja je bila aktuelna 2016. se kretala ovako: Florida će vremenom zbog hispanika da pređe u solid blue, republikanci nemaju gde to da nadoknade, jer moraju da uzmu Ohajo ali i neke tada već light blue države kao Virdžiniju ili Kolorado da bi to ofsetovali, uvek je i Nevada bila u priči. Samo osam godina kasnije priča oko Floride je otišla u totalno drugom pravcu a države koje odavno nisu bili elektorski kao Viskonsin se pojavljuju na mapi. Mi možemo da predvidimo kako će elektorski glasovi da se menjaju po državama, te procene se rade nonstop ali ne možemo da predvidimo koji će appeal koji kandidat da ima na koju demografiju. Ne postoji naziv reagan democrats za džabe. Svaki izbori su svojevrsan realignment, to sam naučio kroz ovih par decenija praćenja, i taj realignment je obično nepredvidiv, tako će biti i večeras mmw. Ako recimo zaista belci bez koledž diplome swinguju ka Heris. Ne znači da će ona da ih dobije ali ako ih izgubi manje nego Bajden recimo to je game over. 

Posted

Jel do sutra 100% pobednik? Ili moze da bude ono dok se prebroji Donja Zagubica, dok se prebroji mesna zajednica Beli potok...

Posted
1 minute ago, Mel said:

Jel do sutra 100% pobednik? Ili moze da bude ono dok se prebroji Donja Zagubica, dok se prebroji mesna zajednica Beli potok...

Pa nije. Pisali smo o tome dosta. Prelistaj malo temu mada ruku na srce ima dosta ovih tvitova i gluposti koji po mene kvare priču. 

• +1 1
Posted
1 hour ago, copkillah said:

Kako si bre bio siguran da zlobaba gubi 2016. godine? :D Mislim da je tada baš ozbiljno naginjalo na nju.

Tad sam bio 200% siguran. :D

• Haha 2
Posted
13 minutes ago, Mel said:

Moźe da se otegne i mesec dana, pogotovo ako bude gusto.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted

U odličnom smo društvu.

FB_IMG_1730815494644.jpg.0f58ce03b64f3a9a0b4d5785f169532c.jpg

• +1 6
Posted
7 minutes ago, Sammael said:

Moźe da se otegne i mesec dana, pogotovo ako bude gusto.

ihaj, pa bice gusto.

Posted (edited)

Georgia i NC bi do 11pm EST trebalo da imaju gotovo sve glasove prebrojane. Mislim da će se rezultati ovih izbora ili njihov krajnji ishod znati večeras. Ne mora da znači, ali ja zapravo mislim da neće biti tako neizvesno, da će države da glasaju u korelaciji jedna sa drugom. Ko će da dobije, to ne znam, ali sam prilično siguran u ishod koji će da pokaže da ipak nije bilo tako blizu. 

Uostalom moja predikcija konačnih rezultata je i prošli put bila oko 7 ujutru po našem ako se sećam dobro :fantom:

Edited by theanswer
Posted (edited)

glasao, nenormalno veliki odziv na glasanju, ovde u NH.

dan je skoro letnji pa je i to pomoglo.

mislim da ce Kamala da uzme bar 5% vise glasova of narandzastog govna.

Edited by 3opge
  • +1 8
  • Create New...