Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kućni bioskopi, Surround sistemi, BluRay Plejeri, AV Risiveri...

Featured Replies

Mislim da nemamo ovakvu temu, pa zašto da ne...

Trenutno imam 5.1.2 atmos sistem sa Yamaha zvučnicima, Denon risiverom i LG Oled 77" tv-om. U suštini i nije neki atmos feel trenutno jer sam kupio 2 obična zvučnika i stavio ih visoko iznad tv-a ali radim na tome da kupim dva za iznad. Morao sam kao trenutno rešenje jer AVR ne detektuje atmos ako nema nakačenih zvučnika da to isprate.

Da li neko zna kako bih nešto ovako mogao da namontiram iznad sedalnog dela a da se ne budži neki gips, a može predlog i za neke druge zvučnike sa lakšom montažom.

https://www.kupujemprodajem.com/audio/zvucnici-oprema-i-delovi/monitor-audio-c165/oglas/54530361?utm_source=kp&utm_medium=interfejs&utm_campaign=social_share&utm_content=oglas

Drugo pitanje: pošto na AVR imam nakačen 4K Blu-Ray player i nvidia shield - kada god upalim BR plejer nikada se ne vidi na input listi tv-a, čak i kada je shield ugašen ili u sleep mode-u. Onda moram da upalim shield, pa da ga ugasim, na AVR prebacim na BR da bi dobio sliku. Što u suštini nije kraj sveta, ali malo nervira. 

• 1 year later...
  • Author

Malo više da se pohvalim a malo i da oživim temu, ovo je moj novi 4K player.

Da ne ulazim u detaljnu priču ali dobio sam ga na poklon od jednog neverovatnog čoveka inače ne bih mogao da ga priuštim nikada. U USA je i do 1300$ u gigatronu je 160.000...

Iako nikad ne bih mogao da dam te pare, uređaj je stvarno apsolutni zakon po svakom osnovu, prvo što ima 20kg, i predstavlja zadnji krik tehnologije u svakom aspektu kada su ovakvi gedžeti u pitanju, msm da sam daljinski ima pola kile mada mi nije jasno od čega je toliko težak. Čak ima i gigabitni lan. Meniji ekstremno detaljni, ono što mi se najviše sviđa i što me najviše nerviralo kod sony-ja je što ovaj sam bira HDR ili Dolby Vision za razliku od sony-ja gde mora da se podešava pre filma (čist idiotizam 2025. godine al ajde...)

U svakom slučaju osećaj je stvarno fenomenalan imati neki uređaj od koga prosto znaš da nema bolji.

Pogledao sam već nekoliko filmova, sve radi perfektno, bešumno, učitavanje diskova je ekstremno brzo, rekao bih 2, 3 puta brže nego na sony-ju x700 koji sada postaje zlatna rezerva.

Inače, moj kućni biJoskop je evoluirao dosta poslednjih godinu, godinu i po, možda ga predstavim ako se ispostavi da nisam usamljen na temi )

601376861_10163155308557626_4147692399748824019_n.jpg

Edited by Mil@n

Panasonic je vrh brand u svemu sto rade, imam TV i pekaru njihovu, top )

Ja se ne razumem u tu priču, veliki sam TLC fan, i jednostavno je svaki moj smart TLC uključen direktno u pojačalo odakle ide na relativno kvalitetne boksove. Omiljeni su mi stari Hitachi zvučnici sa papirnim membranama , zakačeni na Kenwood sistem iz'98. i to sasvim solidno pegla u dnevnoj sobi visine 320cm, na po velikom prostoru, uz puno prozora koji malo kvare igru.

.

Jedan smart mi je u spavaćoj sobi., manji prostor visine 255cm. Dosta kvalitetne Creative zvučnike uštekao sam direktno u audio izlaz i to je prava mera za spavaću sobu, bez nagruvanih basova, ali jako dobra u višim registrima.

Ćerka je zakačila TV na laptop preko HDMI, tu mi nedostaje ozbiljna zvučna kartica, I zbog njenih interesovanja za produkciju, verovatno ćemo poraditi nešto po tom pitanju.

Najslabije sam pokriven na terasi i do sad nisam pronašao rešenje za letnji bioskop ili grupno gledanje sporta. Ili je preglasno i smeta, ili zvuči kao tranzistor iz osamdesetih.

Evo ti dobra ideja za terasu:

ja sam uzeo prošle godine Magcubic 300 Pro za manje od 30€ (tačnije 29,6€) i sad mi krivo što se nisam pružio preko 100€. Slika je sasvim dovoljna, unutra je AndroidTV sa kojim moogu sve što mi treba, a zvuk može ladno preko BT na bilo šta što ti je potrebno u krugo od desetak metra.

• 2 months later...
  • Author

Moj trenutni set up biskiša:

TV: LG G2 77"

AVR: Denon H3800X

Prednji Zvučnici: Wharfedale Evo 4.3

Centralni: Wharfedale Diamond 12.C

Zadnji: Wharfedale Diamond 12.0

Gornji: KEF Ci160ER UTB Uni-Q
Media Player: Nvidia Shield TV PRO

4K Blu Ray Player: Panasonic DP-UB9000 + Sony UBP-X700

Ne možeš da izdržiš da se ne pohvališ....

Ceo život je takav

• Author
On 5. 3. 2026. at 8:14, Frank Pembleton said:

Ne možeš da izdržiš da se ne pohvališ....

Bukvalno okačio čisto da aktiviram temu ☹️