Filozof manijak Posted August 18 Posted August 18 Ja sam dobar čovek, izdao mi sertifikat Sezar Milano.
Filozof manijak Posted August 18 Posted August 18 ...buja tinja raste i samo čeka da eruptira na povrśinu
Eleniko Posted August 18 Posted August 18 Kad bi znali da je to kako i koliko mene vole Žozefina i Bubi uglavnom nedostižno u ljudskom kontaktu, još više bi me mrzeli ...
Frile Posted August 18 Posted August 18 1 minute ago, Sammael said: ali sam video zato mnogo agresivnih malih pasa. pretpostavljam da je većina njih u suštini preplašena i onda preventivno kidiše i laje, po principu ako prođe prođe moglo bi se reći da ne umeju da hendluju svoj strah 1 hour ago, Lucia said: klasicno svaljivanje krivice na zrtve. Tako im i treba kad nisu "ljubitelji pasa == dobri". aman zaman, nemojte to stalno potencirati, mislim da ovde niko ne svaljuje krivicu na žrtvu jednostavno, oni koji poznaju pse (nazovimo ih "ljubiteljima") uglavnom znaju kada i kako prići psu, kako ga iskulirati ili oterati, kada je psu do igre, kada brani svoju teritoriju ili hranu, itd, pa su ređe u poziciji da ih pas ćapi. Ono sa "feromonima straha koje pas prepoznaje" jeste bulšit, ali tačno je da pas u principu čita ljudske emocije, uplašenog čoveka ponekad prepozna po nečemu, valjda po ukočenom hodu, i onda ga možda napada iz dva razloga: prvi je da (prevedeno na ljudske relacije) psi ponekad vole da se kurče ako zaključe da neko (drugi pas, ili čovek) ne predstavlja opasnost po njih; a drugo, psi se boje situacija na koje nisu navikli, pa onda na primer laju na nekog ko hoda "nestandardno" bilo zato što se pomaže štapom ili zato što se plaši 2
Svemir Zeka Posted August 18 Posted August 18 7 minutes ago, Eleniko said: uglavnom nedostižno u ljudskom kontaktu 1
Frile Posted August 18 Posted August 18 17 minutes ago, Filozof manijak said: Ja sam dobar čovek, izdao mi sertifikat Sezar Milano. ja ne smem u njegovu školu, ako samo pomisle da si agesivan štricnu ti jajca samo tako
Nikodije Posted August 18 Posted August 18 10 minutes ago, Eleniko said: Kad bi znali da je to kako i koliko mene vole Žozefina i Bubi uglavnom nedostižno u ljudskom kontaktu, još više bi me mrzeli ... Uzmi još 3-4 psa, da osetiš još više ljubavi. Dobro tebi, a dobro i njima. Kapiram da se Žozi i Bubi hrane kvalitetnije nego ja. 1
Sestre Bronte Posted August 18 Posted August 18 38 minutes ago, JozoMujica said: Možda bi bilo bolje da tog jednog prijaviš nekim drugim, uglavnom nedobrim ljudima u plavom ako već znaš čime se bavi? Probaj ti, pa nam posle piši kako se piša kad ti ostane jedan bubreg, polovan. 1
gone fishing Posted August 18 Posted August 18 2 minutes ago, Frile said: pretpostavljam da je većina njih u suštini preplašena i onda preventivno kidiše i laje, po principu ako prođe prođe moglo bi se reći da ne umeju da hendluju svoj strah aman zaman, nemojte to stalno potencirati, mislim da ovde niko ne svaljuje krivicu na žrtvu jednostavno, oni koji poznaju pse (nazovimo ih "ljubiteljima") uglavnom znaju kada i kako prići psu, kako ga iskulirati ili oterati, kada je psu do igre, kada brani svoju teritoriju ili hranu, itd, pa su ređe u poziciji da ih pas ćapi. Ono sa "feromonima straha koje pas prepoznaje" jeste bulšit, ali tačno je da pas u principu čita ljudske emocije, uplašenog čoveka ponekad prepozna po nečemu, valjda po ukočenom hodu, i onda ga možda napada iz dva razloga: prvi je da (prevedeno na ljudske relacije) psi ponekad vole da se kurče ako zaključe da neko (drugi pas, ili čovek) ne predstavlja opasnost po njih; a drugo, psi se boje situacija na koje nisu navikli, pa onda na primer laju na nekog ko hoda "nestandardno" bilo zato što se pomaže štapom ili zato što se plaši čuj ne postoje feromoni straha, pa sada se kerovi treniraju da otkrivaju kancer kod ljudi, koliko je to moćan nos, nas okružuje nevidljivi mirisni balon, koji se pruža 5m ispred nas, u smeru u kojem hodamo, odn 15 m iza nas - pa kerovim je dovoljno da omirišu izmet drugog psa da bi saznali njegov pol, starost, zdravstveno stanje, vreme kada je prošao tuda.... 1
Svemir Zeka Posted August 18 Posted August 18 Ne postoji feromon straha. Čovek može samo da bude uznemiren i da luči više. Da li pas zna da se ja u prolazu, smrdeći mu, plašim njega ili sam popizdela što mi kasni plata pa nemam da platim danas račune?
Filozof manijak Posted August 18 Posted August 18 (edited) Šta se luči više? Znoj? Za mene je feromon straha - adrenalin. Doduše, to je valjda neki hormon, neurotransmiter, ali kapirate na šta ciljam. Edited August 18 by Filozof manijak 1
Recommended Posts