Jump to content
IGNORED

(i)racionalni strahovi od životinja i kako ih prevazići

Recommended Posts

Posted (edited)

@Frile govorila sam o daljoj proslosti, neki 18-19ti vek, i uzgajanje rasa za tada popularne (i dozvoljenje) borbe zivotinja, uklj. borbe pasa.
Tad su koristili koliko znam buldoge i terijere, pa upravo ukrstanjem napravili novu rasu bullterrier-a za te svrhe.

edit: @Nikodije @BWA e to je ono klasicno svaljivanje krivice na zrtve. Tako im i treba kad nisu "ljubitelji pasa == dobri".
Prethodno sam navela par primera ljubitelja od malih nogu koje su psi ujeli. E pa i moju mamu kao dete ujelo neko kuce (ne njeno), a ona i danas sa tugom pomene svog Chikija koga je zgazio auto (da, u ono doba). 

Edited by Lucia
  • +1 1
Posted

Nisam svaljivao krivicu na ljude, ako to misliš. Niti sam neki poseban ljubitelj pasa, za moj ukus su suviše patetični. Mnogo više volim mačke.

• Vojvodo,serdare 3
Posted
34 minutes ago, BWA said:

Ne znam da li sam i ja dobar čovjek ali izgleda da jesam.

Sa psima nikad nisam imao nikakav problem 

A ako te kojim slučajem napadne pas, onda više nisi dobar čovek?

Najjače mi je kad neko za sebe misli da je divna osoba zato što ima psa :happy:

• +1 9
  • -1 1
Posted
4 minutes ago, Lena said:

A ako te kojim slučajem napadne pas, onda više nisi dobar čovek?

Najjače mi je kad neko za sebe misli da je divna osoba zato što ima psa :happy:

Joj, šalim se jbt.

I ujedno odjavljujem.

• +1 1
  • Wub 1
Posted

I ja sam se šalio, just for the record, pošto neki preozbiljno shvataju napisano. Teško da pas nikad nije lajao ili režao na mene, nego ne mogu da se setim takve situacije zato jer ih se ne plašim pa onda ne dajem tome neku pažnju. Al zato pamtim svaku smrdibubu ikad koja mi je ušla u kuću.

• +1 3
Posted

Mnogo je lakše, a i bolje razmisliti pre nego što se nešto napiše nego se posle vaditi na tuđu preosetljivost ili preozbiljno shvatanje napisanog. 

Posted

Ok, vi ste se šalili, ali ima i onih koji to za sebe najozbiljnije misle.

A i nije mi to sad baš za šalu, ženu ozbiljno napadoše zato što je napisala šta joj se desilo.

• +1 6
Posted
2 minutes ago, Klara said:

Mnogo je lakše, a i bolje razmisliti pre nego što se nešto napiše nego se posle vaditi na tuđu preosetljivost ili preozbiljno shvatanje napisanog. 

Ako ja sam za sebe napišem da sam dobar čovjek jer nisam imao problema sa psima, to može biti ili šala ili značiti da sam idiot.

Pa eto...

• +1 1
  • Wub 1
Posted

Ne, obraćam se Nikodiju, od njega je krenulo.

Posted
2 minutes ago, Klara said:

Ne, obraćam se Nikodiju, od njega je krenulo.

Moj post je bio očigledno autoironičan, jer niko normalan ne bi napisao da ga pas nije napao jer oseća dobrotu. Ne mogu da preuzmem odgovornost zato što je to neko preozbiljno ili pogrešno razumeo.

• +1 4
Posted

Nikodin se zajebava, to je bar 1 izvesnost. Što je uzgred i dobar čovek, to je kolateralno :riba:

• +1 1
Posted

Ako neko misli da je dobar čovek, mogu da ga odvedem kod jednog koji trenira pse za borbe, pa da proverimo.

• +1 2
  • Haha 2
Posted
14 minutes ago, Sestre Bronte said:

Ako neko misli da je dobar čovek, mogu da ga odvedem kod jednog koji trenira pse za borbe, pa da proverimo.

Možda bi bilo bolje da tog jednog prijaviš nekim drugim, uglavnom nedobrim ljudima u plavom ako već znaš čime se bavi?

• +1 2
  • Vojvodo,serdare 2
Posted

Nikad nijednog agresivnog pita nisam video, što ne znači da ih nema, ali sam video zato mnogo agresivnih malih pasa.

I zato je Ron Svonson u pravu.

Screenshot_20240818_144744_Chrome.thumb.jpg.f946ddbba2b0de919edf23f3895a3bd0.jpg

• Haha 1