Svemir Zeka Posted August 16 Posted August 16 Just now, duda said: možda je izmišljotina, ali psi osete kada ih se neko plaši, kakogod, nebitno generalno, oni koji se ne plaše pasa su prilično netolerantni prema onima koji se plaše i to nije u redu reakcije tipa ''ma daj, koji ti je, ovo je suepr kuca, vidi kako je mala, dobra je, neće ti ništa'' ili ''ma daj, šta foliraš, šta ti može ovako malo kuče'' i slične, a naslušala sam ih se, ne mogu ič da pomognu, samo povećavaju nervozu To s feromonom je izmišljotina da je odgovornost za lajanje psa na onome ko se boji Jbt kakav užasan topik 5 1
duda Posted August 16 Posted August 16 (edited) 1 minute ago, Svemir Zeka said: da je odgovornost za lajanje psa na onome ko se boji naravno da nije, nisam to ni rekla samo kažem da je fobija od pasa jebena stvar, posebno sada kada je pasa oko nas sve više i više, treba imati razumevanja za taj strah, to mi je poenta Edited August 16 by duda 4 1
Svemir Zeka Posted August 16 Posted August 16 S tobom se slažem, naravno da je razumevanje nula. Ko te jebe ako se bojiš, leči se. Taj stav
Filozof manijak Posted August 16 Posted August 16 ni za jedan iracionalni strah ne treba imati razumevanja 2 4
duda Posted August 16 Posted August 16 Just now, Filozof manijak said: ni za jedan iracionalni strah ne treba imati razumevanja 2 1
Filozof manijak Posted August 16 Posted August 16 4 minutes ago, Svemir Zeka said: S tobom se slažem, naravno da je razumevanje nula. Ko te jebe ako se bojiš, leči se. Taj stav Meni su upravo tako rekli "idi, leči se", kad sam rekao da se bojim homoseksualaca, trans osoba i they/them zamenica 1 2 1
Svemir Zeka Posted August 16 Posted August 16 5 minutes ago, Filozof manijak said: ni za jedan iracionalni strah ne treba imati razumevanja To uopšte ne mora ni strah da bude. Zašto svako mora da voli da se igra sa životinjama? 4
Greek Freak Posted August 16 Posted August 16 5 minutes ago, Filozof manijak said: ni za jedan iracionalni strah ne treba imati razumevanja Koliko se nadam da se zajebavas... 4 1 1 1
Filozof manijak Posted August 16 Posted August 16 10 minutes ago, Svemir Zeka said: Bolje da stavim topik na ignor dok ne proključam Iskuliraj, dobices toplotni udar 1
Serena Posted August 16 Author Posted August 16 (edited) Moj problem je izgleda sto ne znam da "zalajem", a to osete i kerovi i neki divni ljudi pa krenu da grizu. Hvala svima koji su me razumeli, a onim drugima da pojasnim da nisam ni zvala policiju, ni pravila prijavu niti mi trebaju njihove nadoknade. Trauma koju sam dozivela sene leci parama i to sam im i rekla. Nisam ga tukla torbom, na pamet mi ne bi palo tako nesto, iz straha da ga jos vise ne razbesnim, koristila sam je kao stit i drzala je ispred sebe. Nisam ga gadjala kamenom, kakve gluposti vam mogu pasti na pamet. Zamislite situaciju, mama nema kome da ostavi dete pa ga povede sa sobom na posao. Ono zivahno hoce da se igra, smara ljude po kancelariji, ko ga ne pomazi ono ga ugrize za ruku, srusi mu papre, baci misa u kantu za smece, prospe kafu na tastaturu. Jbg dete je to, ko im kriv sto ga nisu razumeli. Edited August 16 by Serena 1 4 1 1
Svemir Zeka Posted August 16 Posted August 16 6 minutes ago, Serena said: Moj problem je izgleda sto ne znam da "zalajem Zaprati me za više saveta o lajanju
goofs Posted August 16 Posted August 16 Kao neko ko je veći deo života proveo sa psom nego bez psa, my two cents… …ne verujem u feromon straha, to je glupost, ali pas itekako oseti kad se neko boji i povlači - po položaju tela, glave, izbegavanju pogleda. Isto može da se primeti i kod pasa koji nalete na dominantnog psa. To je njihov način ponašanja. Dominantni psi i alfa mužjaci (mada i ženke) napadaju druge pse (a i ljude) kada im dirneš u nešto do čega oni jako drže - igračka, hrana, drvo, gazda. Iz ovog opisanog mislim da pas nije bio agresivan već da je hteo da se igra, a kako je bebiron još uvek ne zna kakva igra je prihvatljiva. Ko je odrastao sa štenetom zna koliko oni vole da glockaju i da ne biraju šta. Dodatno je Serena ispuštala zvukove visokog tona i možda mlatila rukama, što je pas okarakterisao kao poziv na dalju igru. Žao mi je zbog tog iskustva, ako će ikako da ti olakša traumu stvarno mislim da taj pas nije hteo ništa loše, samo je nenaučeni tupson. Inače, najbolje za odbranu od takvih pasa je dubok glas i kratke, glasne komande tipa ne, fuj, režanje takođe pomaže. Valja se i podići i nadviti iznad psa i gledati ga u oči, tako se isto nameće dominacija. 6 3
Popular Post Milošica Posted August 16 Popular Post Posted August 16 1 minute ago, goofs said: Valja se i podići i nadviti iznad psa i gledati ga u oči, tako se isto nameće dominacija. Pa da mi odgrize kitu. 10
Recommended Posts