Jump to content
IGNORED

(i)racionalni strahovi od životinja i kako ih prevazići

Recommended Posts

Posted

Ja se plašim visine ali što reče @Frile samo kad nema visoke ograde.

Ne smem da priđem ivici, imam osećaj da će me neka sila povući preko :cry:.

Jedna moja prijateljica ne sme na brod, nema te sile.

I onda je njen sin zafrkava u fazonu "pa kako se ti plašiš broda a umeš da plivaš a ne plašiš se aviona a ne umeš da letiš " :D

Posted

Upravo me ujede obad u kolima, majku mu

Izvadio sam mu to sokoćalo kojim me probo

Sad držim crna luka ko degenerik da izvuče vani ako se ima šta 

I sedim u mraku na istočnoj plaži čekajući krvavi pun mesec drugi dan, 98%

Jebga

Posted (edited)
6 minutes ago, Eleniko said:

Upravo me ujede obad u kolima, majku mu

Ih, pa tokom plaštenja ( skupljanje sena) to je uobicajen dogadjaj. On sleti, ti  refleksno krenes rukom ka tom mestu i on te sjebe ... obad tako i tako, osa je zajebana (bar za nas sa alergijom) - jednom me ubole dve istovremeno, jer im je gajba bila tamo gde ladimo pivo :( 

Edited by Lezilebovich
  • Tužno 1
Posted

stršljen, hold my beer

dva čoveka su preminula od ujeda stršljena na zlatiboru u poslednjih par dana

jezivo

:ph34r:

• +1 2
  • Tužno 1
Posted

Mene nedavno ubolo nešto kao velika muva, al nisam lepo video šta je, da to nije obad? Prilično me bolelo par sati iako nikakav trag na prstu nije bio niti otok, samo kao ubod igle.

Posted

Od ujeda stršljenja je pre par godina preminuo vlasnik Feala, jedan od bogatijih ljudi ubosni.

Stigao i helikopter, ali sve džaba.

A pomogla bi obična injekcija adrenalina.

Treba znati ko je alergičan i uvek imati tu injekciju sa sobom.

Neki dan (na planini), jedna žena dobila ubod stršljena u ruku.

Ništa strašno, prošlo bez posledica.

Posted
5 minutes ago, Nikodije said:

Mene nedavno ubolo nešto kao velika muva, al nisam lepo video šta je, da to nije obad? Prilično me bolelo par sati iako nikakav trag na prstu nije bio niti otok, samo kao ubod igle.

Bogami si dobro prošao, ako je uopšte bio obad. Meni se, nakon ujeda obada, otok proširio duž čitave nadlaktice i povukao se tek posle nekoliko dana, a fleka oko mesta ujeda stajala više od dve nedelje :isuse:

Posted
17 minutes ago, duda said:

Neki dan (na planini), jedna žena dobila ubod stršljena u ruku.

Ništa strašno, prošlo bez posledica.

Mene je pre dve godine ubo u glavu, iza uveta. Iz čista mira, bukvalno me napao dok sam prolazio ispod kruške.

Ništa strašno, prošlo bez posledica. :D

• +1 1
Posted
59 minutes ago, duda said:

Ne brini, ujed obada nije opasan.

@Eleniko

Nije ali je oteklo i boli 

No preživeću

• Tužno 1
Posted

Verovatno si osetljiv.

Ja žešće reagujem na ubod komarca nego na ubod obada, ali valjda je sve individualno.

Posted

Ma nije strašno, više me nervira što pola sata ne mogu da naručim kebab

Imam u kući presing, fenistil i sinopen

• +1 1
Posted

Inače ne znam da li je obad. Ovde sam se nagledao krilatih monstruma, ima nešto što leti što izgleda kao Enterprajz iz Zvezdanih staza. Jednom me ujela neka afrička pčela sačuvaj bože kakav bol u ruci.

Jedino ose ne ujedaju ako ih ne diraš.

Posted

Ja sam se upravo vratio za komp, na pauzu. Kupatilo na spoljnjem zidu, u izolaciju(stiropor) se pre ne znam koliko vremena naselilo nesto. Gnezdo osa, na hiljade. Primetio sam sedeci sa tatom na dvoristu posto je broj broj osa nesto veci nego inace, po krovu, ispod crepa, brsteci lozu i sl..

Ta spoznaja traje od subote, cini mi se, od kada, ako se naslonim glavom na zid tj. fasadu i lepak ispod fasade, cujem horor zujanje, lomljavu, grebanje, kidanje..Na pocetku sam resio da zatvorim ulaz jer je bio lako uocljiv, papirom, toalet. To sam uradio oko 12 nocu kada nije bilo zive duse od ose. Istog momenta kada sam zacepio otvor od nekoliko cantimetara ili mozda desetak, obucen u zimsku jaknu sa podkapom, strujnim rukavicama, sa blagom neurozom, pocelo je ono zujanje i kidanje. Ne prestaje do sada, jedu stiropor, probijaju se ka mekanom, ka slobodi negde nekako

Zatvorio sam sve sto lici na rupu na 4 do 6 kvmetara ali su nekako svaki dan na desetine upadale u kupatilo. 

To sam resavao sa Raidom, ode treci do sada. Napolju pratim svaki dan, uvece sedim i gledm da li ce probiti front negde, gomila radilica sto se bore za zivot. Ne spavam kako treba, svuda cujem zujanje, zvuk je neverovatan, nocu kada nema nikoga na dvoristu bude jezivo.

Oko svega se vrte dva tri strsljena, koje sam proslo leto resavao sa pivom pa tako i sada. Nisam mogao da pretpostavim da cu mirno da stojim na merdevinama dok karakondzula od strsljena leti pored mene dok zatvaram one nesavrsene ivice na izolaciji gde je lepak tanji i gde se vidi mrezica. Nemam fobiju, nemam nikakvo iskustvo sa ovim, ceo zivot sam ovde i nista slicno nisam doziveo, imam strah da ne napadnu tatu najvise, spor je da se brani.

U glavi mi je kraj The Thing filma, Carls gde si ti bio, a gde si ti bio, sve gori okolo, temperatura pada...mislim da cemo ostati neko vreme ovde..

Posted

@villiem a jel ima opcija da pozoveš profesionalce da to srede, da ih lepo pokupe i odnesu u šumu negde? Ovde to košta par hiljada evra, ali alternativa je, ako te neko prijavi da si ih pobio, kazna od 50 hiljada za takvu koloniju.