Wednesday at 20:583 days Just now, harper lee said:Da.Ono sto su pokazali ili barem ja video je da je Saka krenuo po loptu, da je neko od plavih bio ispred njega pa se sapleo od nogu i poceo da mase rukama i da prigovara sudiji. Anyways, u pravu je @Mindaugas Žukauskas . Treba Odegardu da se skine traka. Ne zbog toga sto je beskoristan nego zato sto nije materijal za kapitena. Raja se vise cuo od njega
Wednesday at 21:063 days 8 minutes ago, JohnnyD said:Da nije Markinjosa i naelektrisanog Enrikea, ovaj PSG bi zapravo i mogao biti ekipa za koju se moze navijatiŠto je Enrike “naelektrisan”? Lik je uvek bio gotivac i dok je bio igrač, plus posle tragedije koju je doživeo bila bi velika stvar da odvede do titule ekipu koju u septembru niko nije video ni blizu finala. Inače Kvaratskeliji se smeši objedinjenje 3 titule ove sezone - francuske, italijanske i evropske Inter je prepreka za druge dve, ali dobri su izgledi. Sumnjam da je neko nekad postigao tako nešto.
Wednesday at 21:073 days Author 6 minutes ago, Baldrick S. said:Ono sto su pokazali ili barem ja video je da je Saka krenuo po loptu, da je neko od plavih bio ispred njega pa se sapleo od nogu i poceo da mase rukama i da prigovara sudiji.Anyways, u pravu je @Mindaugas Žukauskas . Treba Odegardu da se skine traka. Ne zbog toga sto je beskoristan nego zato sto nije materijal za kapitena. Raja se vise cuo od njegaNije, pokusao je da se zagradi, lik ga je s ledja odgurnuo jednom rukom a posto je bio blizu ovaj je izgubio ravnotezu i sapleo se o njegovu ispruzenu nogu. OK, nije nesto sto nuzno mora da se svira ali oba kontakta su postojala i mani me sudija zutih kartona da bi sebi nesto dokazao. Nije ga Saka jurio po terenu i cupao za dres vec je rasirio ruke i verovatno mu nesto dobacio. Koji andrak mu dajes zuti za to. Edited Wednesday at 21:083 days by harper lee
Wednesday at 21:083 days 1 minute ago, ducca said:Inače Kvaratskeliji se smeši objedinjenje 3 titule ove sezone - francuske, italijanske i evropske Inter je prepreka za druge dve, ali dobri su izgledi. Sumnjam da je neko nekad postigao tako nešto.Nije niko, nece ni Kviča
Wednesday at 21:133 days Ponekad, ali samo ponekad se divim likovima koji vade ovakvu statistiku:Since 2007, every UCL winner has had to eliminate either Barcelona or Real Madrid on their way to the trophy. (excluding the time they won it themselves)Every time Inter has won the cl they have stopped a team that was on for the treble in the final (tehnicki psg treba jos jedan kup koji nisu jos uvek igrali)Everytime there was a final in Munich, the winner was a team who never won it previously (1979 - Forest, 1993 - Marseille, 1997 - BVB, 2012 - Chelsea)
Wednesday at 21:183 days Author Ne znam tacno gde ovo da stavim ali posto je tema bila LS stavicu ovde.Cekajuci Zvezdinu utakmicu naleteo sam na neku autorsku emisiju s onim Andjusom. Sta je ono, krv ti jebem. Televizija koja ono emituje u prime time-u ludja je od ludaka koji je smislio i napravio takvu emisiju.
Wednesday at 21:353 days Auuu kako smo se ispalili kad je sudija pokazao VAR, a mi mislili da će gledati penal za nas Ne mogu biti nezadovoljan, kreirali smo dovoljno u dvomeču da se bar igraju produžeci. Partija Donarume je bila monstruozna.Time je ova sezona i završena, očekuje nas turbulentno leto i rešavanje statusa pozicije 10 i špica. Novi direktor fudbala je obećao dovođenje gotovih produkata.
Wednesday at 21:383 days 1 hour ago, Godfrey said:Naravno da je fudbal danas mnogo bolji nego pre 20 ili 30 godina.To što mi imamo nostalgiju za vremenom kad smo bili klinci je drugo.Jedino, gde je današnji fudbal u minusu, su klasični napadači, to sam suguran da je slabije nego pre 20 godina. Ali to je do sistema, načina igre i svega ostalog.Jako teško se, zbog toga, prave vrhunski napadači danas.Benzema, Lewa..to su momci koji očigledno zatvaraju epohu napadača koju mi pamtimo.Moje mišljenje je da je osnovni današnjeg fudbala preterana fizička sprema i nedostatak lokalaca.Jednostavno, previše je ultra spremnih likova koji u sekundi zatvaraju sve i onda nema kreativaca kao što su nekada bili Skols, Džerard, Lampard, Pirlo itd. Njima bi danas odmah po prijemu lopte neki crnac ili Južnoamerikanac uklizao u noge, a toga nekada nije bilo na ovom nivou. Drugo, klubovi više nemaju lokalne heroje ili igrače koji su po 10+ godina u jednom klubu, a nekada su takvi bili najveće zvezde, posebno u manjim timovima.Možda je danas tehnički savršenije, ali bolje nije.
Wednesday at 21:403 days 30 minutes ago, ducca said:Što je Enrike “naelektrisan”? Lik je uvek bio gotivac i dok je bio igrač, plus posle tragedije koju je doživeo bila bi velika stvar da odvede do titule ekipu koju u septembru niko nije video ni blizu finala.Gotivio sam ga kao igraca, borac bez kompromisa (iako je igrao u generaciji reprezentacije Spanije koja je bila nikakav faktor), al mi nesto nije "legao" kao trener, previse sirovo deluje na klupi, ne umem bolje da objasnim, nesto poput Simeonea. Al ok, neka uzme i on, bice mi drago, crta im se "Zvezdin scenario", uzimanje titule nakon odlaska najboljeg igraca.
Wednesday at 22:453 days 50 minutes ago, napadaj said:Moje mišljenje je da je osnovni današnjeg fudbala preterana fizička sprema i nedostatak lokalaca.Jednostavno, previše je ultra spremnih likova koji u sekundi zatvaraju sve i onda nema kreativaca kao što su nekada bili Skols, Džerard, Lampard, Pirlo itd. Njima bi danas odmah po prijemu lopte neki crnac ili Južnoamerikanac uklizao u noge, a toga nekada nije bilo na ovom nivou.Brate, ako su tebi Džerard i Lampard primeri laganica kreativaca, ja stvarno ne znam Da si bar rekao Dejo Savićević i, ne znam, Rui Costa...Ljudi koje navodiš su igrali praktično do juče (penzija ~2017) i to kao primerci izuzetne fizičke spreme, box to box veznjaci sposobni da špartaju 90. minuta, da stignu da zatvore, da dobijaju duel, da očiste sa gol linije i da utrče iz drugog plana kako bi zabili glavom za pobedu. (Kakvih je sve krljatora bilo u 20. vekz bolje da i ne pominjemo.)Ako išta, danas je više takvih igrača nego u njihovo vreme, ne manje, i to na svim pozicijama. Golman razigrava, štoper dribla preko pola, zadnji vezni centrira kontra nogom, a desno krilo striktno markira levog beka.Taj kadrovski potencijal ne bi sam po sebi činio veliku razliku, ali treneri ga koriste na najrazličitije načine da jedni drugima kontriraju... s tim što se i ti šabloni realno precenjuju u analizi. (Večeras se onaj lik u Arena studio ubi objašnjavajući kako je Luis Enrike imao pakleni plan da samo omaleni Neveš ide na skok protiv cele odbrane Arsenala, kako bi oni glavom izbacili loptu Ruizu na nogu da zabije gol sa 20 metara za 1-0.)
Thursday at 07:163 days 8 hours ago, Weenie Pooh said:Brate, ako su tebi Džerard i Lampard primeri laganica kreativaca, ja stvarno ne znam Da si bar rekao Dejo Savićević i, ne znam, Rui Costa...Ljudi koje navodiš su igrali praktično do juče (penzija ~2017) i to kao primerci izuzetne fizičke spreme, box to box veznjaci sposobni da špartaju 90. minuta, da stignu da zatvore, da dobijaju duel, da očiste sa gol linije i da utrče iz drugog plana kako bi zabili glavom za pobedu. (Kakvih je sve krljatora bilo u 20. vekz bolje da i ne pominjemo.)Ako išta, danas je više takvih igrača nego u njihovo vreme, ne manje, i to na svim pozicijama. Golman razigrava, štoper dribla preko pola, zadnji vezni centrira kontra nogom, a desno krilo striktno markira levog beka.Taj kadrovski potencijal ne bi sam po sebi činio veliku razliku, ali treneri ga koriste na najrazličitije načine da jedni drugima kontriraju... s tim što se i ti šabloni realno precenjuju u analizi. (Večeras se onaj lik u Arena studio ubi objašnjavajući kako je Luis Enrike imao pakleni plan da samo omaleni Neveš ide na skok protiv cele odbrane Arsenala, kako bi oni glavom izbacili loptu Ruizu na nogu da zabije gol sa 20 metara za 1-0.)Naravno da jesu kreativci, imali su pasove kao retko ko.Skols najbolji vezni ikada, fight me. Tog lika sa Arene treba upucati.
Thursday at 07:423 days 16 hours ago, Mindaugas Žukauskas said:Od situacije gde je pre 30 godina odbrambeni dobijao aplauz kad izbaci loptu u aut, do danas kad se golmani kupuju na osnovu tehničke potkovanosti. Promiče mi kako je to fudbal/igrači degradirao, a ne debelo napredovao. Valjda je potreban neki talenat da se izbaci lopta u aut, ili šta.koga briga dal golman zna da igra nogom, tu je da brani gol, ne da se dobacuje sa odbrambenim igracima. iskreno, meni kao gledaocu to ni najmanje nije zanimljivo.govorim o generalnom kvalitetu igraca. neko je spomenuo krljatore, cak su i oni bili gotivniji pre, bili su velika imena u svojim timovima i pored ostalih zvezda. lampar, djerar, skols, gigs i bekam je najbolje sto je pl imala u to vreme kad su ljudi koji umeju sa loptom u pitanju@harper lee ima i do sentimenta naravno, al izidana sam u juveu gledao iz nedelje u nedelju. uvek je kidao uz davidsa, jer je bio glavni u ekipi. posle je dosao nedved... verujem da je i u realu deliverovao, jer je tip igraca preko koga ide 90% akcija
Thursday at 07:553 days Ух, много значи када може лопта слободно до и од голмана у буилд апу, буквално као да имаш играча више на терену, бесмислено је одрицати се тога.Наравно да је спречавање да лопта уђе у гол прва ствар коју треба да ради на највишем нивоу, али и игра ногом је баш битан фактор.Мислим да је Мурињо имао неки коментар да ћемо врло брзо имати ситуације да екипе када јуре резултат и немају шта да изгубе уводе додатног везњака на месту голмана. Не кажем да ће да се деси заиста, ни не мора ако имаш голмана као што је Нојер или Алисон.
Thursday at 08:103 days meni igra unazad nije zanimljiva. stvar koju mozda najvise mrzim u fudbalu je vracanje lopte golmanu. meni je takva igra pederska.