Jump to content

Liga Sampiona 2024/25

Featured Replies

8 minutes ago, harper lee said:

Tesko je to procenjivati, fudbal se mnogo promenio. Po mom misljenju najveci tim koji sam ikada gledao je reprezentacija Brazila iz 1982. godine (nisam gledao Peleovu generaciju jer cak ni ja nisam toliko mator) ali da se taj tim sudari sa bilo kojim od danasnjih vrhunskih timova ovi aktuelni bi ih pojeli za dorucak, iako im po talentu nisu ni blizu. Brzina kojom se fudbal danas igra je nezamisliva za igrace od pre samo tridesetak godina. Uzmi bilo koji segment fudbalske igre od onih najosnovnijih tehnickih kao sto su prijem i predaja lopte pa do taktickih ili brzinskih, sta god od toga da moras da uradis za jedan sekund ili mozes za pet sekundi pravi neverovatnu razliku.

Sto se kllinaca i njihove fascinacije Halandom tice, to je stvar marketinga. Haland nije najbolji spic u svojoj gerenaciji ali je najizvikaniji.

nezavisno od fudbala koji se promenio, svaki sport se promenio na neki nacin.

pricam o suvom kvalitetu igraca koji danas igraju. nema tu 100 faca koji dominiraju na svojim pozicijama i svako je cuo za njih

pogledas spisak igraca za zlatnu loptu 2005. npr i danas i bude ti jasno koliko je dobrih igraca bilo u tim generacijama.

Edited by Mr.Mxyzptlk

• Replies 1.5k
  • Views 48.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

• Author
3 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:

nezavisno od fudbala koji se promenio, svaki sport se promenio na neki nacin.

pricam o suvom kvalitetu igraca koji danas igraju. nema tu 100 faca koji dominiraju na svojim pozicijama i svako je cuo za njih

pogledas spisak igraca za zlatnu loptu 2005. npr i danas i bude ti jasno koliko je dobrih igraca bilo u tim generacijama.

Iskreno, da me pitas za bilo koju generaciju da nabrojim "face" jedva bih dogurao do deset koji dominiraju na svojim pozicijama a kamoli sto. Te price kako je nekada bila zelena moja dolina uvek treba posmatrati delom i kao sentiment prema starim dobrim vremenima, sve ono sto gledamo u realnom vremenu postaje sve spektakularnije kako vreme odmice. Uostalom, pre 25 godina si gledao Zidana mozda desetak puta po sezoni, ako i toliko, sad gledas top igrace svake nedelje makar jednom. Ko zna koliko je mediokritetskih utakmica taj Zidan imao kad mu se nije igralo ali mi nismo imali priliku da gledamo Real - Osasuna nekog novembra ove ili one godine. O Peleu, koji se najcesce smatra najvecim fudbalerom u istoriji, sve sto znamo je iz prica starijih i nekoliko losih snimaka njegovih najboljih poteza. Dakle, ne samo da je tesko uporedjivati zbog toga koliko se fudbal promenio po svakom osnovu vec nam je i uzorak koji uporedjujemo bitno razlicit.

Za mene je najveci fudbaler ikada Maradona i poginucu na tom brdu ponosno ako treba ali sam svestan da je on bio u zenitu karijere kad sam ja bio klinac koji je voleo i pokusavao da igra fudbal pa mi je prirodno bio idol. Plus sam ga gledao i uzivo pa sam iz prve ruke mogao da vidim kakav je igrac bio. No, to je samo moje misljenje.

Od situacije gde je pre 30 godina odbrambeni dobijao aplauz kad izbaci loptu u aut, do danas kad se golmani kupuju na osnovu tehničke potkovanosti. Promiče mi kako je to fudbal/igrači degradirao, a ne debelo napredovao. Valjda je potreban neki talenat da se izbaci lopta u aut, ili šta.

Barsino dete

Diario AS
No image preview

Lo que hizo Pedri a Acerbi tras el 2-3 que ha dejado a pr...

El canario y el italiano tuvieron un primer encontronazo en el 72′ y, tras el gol de Raphinha, volvieron a saltar chispas. Fueron dos de los momentos más te

Kako ga je Acerbi ispratio iz 16m lolol

Donaruma lud

Opa stativa

Odličan tempo, sve pršti

Auh

Golčina jerry

Šteta za ono prethodno što je opalio Gruzijac.

Arsenal ne bi mogao da zabode go sve da im ovi daju golmana fore

Dvojica bivsih Napolitanaca, Ruiz i Hvica.

Rutinski Pariz.

Zna Arsenal da se povampiri. Na njihovu zalost PSG ih je vec hvatao na kontre plus jos agresivnije napred znaci jos agresivniji Rice koji vec ima zuti.