17 hours ago17 hr 11 hours ago, ToniAdams said:Ovaj dvomeč je nešto najpoštenije od fudbala u poslednjih 10 godina, moram da ga skinem pa kad mi opet neko kaže da je fudbal dosadan da ga vežem ispred televizora i pustim mu obe tekme.Da samo sto se ovakav dvomec desi otprilike jednom u 15 - 20 godina, Polufinala i finala skoro nikada nisu ovoliko zanimljiva
16 hours ago16 hr 2 hours ago, Mr.Mxyzptlk said:mesi nece biti nikad, sve i da mu pregazi brojkeŠto sinoc reče UK komentatorska ekipa (Jon Champion i Alan Shearer), Mesi je sa 17 godina imao 5 nastupa za prvi tim Barselone, a Jamal 101. Polako.
15 hours ago15 hr 4 hours ago, Mr.Mxyzptlk said:a i owen je u tom pesu bio nezaustavljivo brz. a sa r karlosom si mogao da das gol sa aut linije, pa su ga svi stavljali u spic :DSamo najveće pičke su stavljale u napad Karlosa i Davidsa poserem im se u usta.
15 hours ago15 hr 59 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:nastupi ne govore ama bas nista.rekao bih da govore dosta.
15 hours ago15 hr 2 minutes ago, 189- said:rekao bih da govore dosta.pa ne, koliko sezona je messi imao da je dao 40-50+ golova, mali to moze da sanja. pritom je messi igrao protiv kvalitetnijih i kompaktnijih timova, odbrambenih igraca, danas je fudbal u debelom penisu kad je kvalitet u pitanju. pritom je i ova barsa manje jaka od one mesijeve, gde si imao jake sve tri linije tima pritom meni mozda i najbitnija stavka da messi nije bio neko ko se valja po terenu na svaki kontakt. ovaj mi deluje da ce tu bas da napreduje.
15 hours ago15 hr statistika prvih sezona3 sezone yamal, igrao 6973 minuta 22 gola4 sezone messi, igrao 7372 minuta 42 golapritom su ovo najbednije mesijeve sezone, posle je redovno svake sezone zabijao po 40+ golova Edited 15 hours ago15 hr by Mr.Mxyzptlk
15 hours ago15 hr Author 4 hours ago, Frank Pembleton said:Meni je Jamal zaista impozantan igrač.No čini mi se da ako naiđe na neke "mesare" koji će da se fokusiraju da ga fiziči pritisnu i onesposobe da bi to moglo dosta ružno da se završi po njega.Mislim da je veća opasnost ako on bude imao "metu na leđima" od toga da se to loše završi nego spominjani Mesi.Takođe mi izgleda da Jamal u većem procentu ima rezultat svoje veštine da izgradi priliku za sebe, a manje za druge, od Mesija.Možda se i varam.Svakako da sam vlasnik/menadžer kluba, za njega bih dao " i kuću i imanje"...Mesi je imao veliku zastitu sudija, vremenom ce i Jamal steci takvu reputaciju. Sinoc je u prvom minutu utakmice kod prvog kontakta loptom dobio pet puta po nogama od Di Marka i jos jednog igraca Intera u klasicnom italijanskom maniru zastrasivanja nasiljem (zato i mrzim njihov fudbal, pravog Ronalda kojeg su osakatili im nikad necu oprostiti). Da je prime Mesi bio na njegovom mestu Di Marko bi smesta popio ili zuti ili obecanje sudije da ce prvi sledeci put kad se to desi ici na tusiranje. Naravno, ako Jamal zeli da se to desi sve sto treba da uradi je da ne flopuje i ne raspravlja se sa sudijama kad mu ne dosude nesto sto on misli da je trebalo. Mesi je opasne batine dobijao na pocetku karijere ali je cutao i trpeo, na kraju je zaradio to da niko nije smeo ni da pomisli da pogibeljno startuje na njega. Edited 15 hours ago15 hr by harper lee
14 hours ago14 hr 38 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:pa ne, koliko sezona je messi imao da je dao 40-50+ golova, mali to moze da sanja. pritom je messi igrao protiv kvalitetnijih i kompaktnijih timova, odbrambenih igraca, danas je fudbal u debelom penisu kad je kvalitet u pitanju. pritom je i ova barsa manje jaka od one mesijeve, gde si imao jake sve tri linije timapritom meni mozda i najbitnija stavka da messi nije bio neko ko se valja po terenu na svaki kontakt. ovaj mi deluje da ce tu bas da napreduje.kada jedan sedamnaestogodisnjak vec ima 100+ nastupa za prvi ekipu barse, mislim da to govori dosta o njemu. sigurno ne dobija minute zato sto mu je cale u upravnom odboru barselone. cak i ako ne bude 100% messija, nego 'samo' 85-90% to je vec dovoljno da bude medju sacicu najboljih ikada. ne vidim zasto bi 40-50 golova bilo nedostizno za njega. naravno ne 10 sezona za redom koliko su imali messi i ronaldo ali par sezona sto da ne. niko ni za messija nije mislio da ce izrasti u takvu zivotinju kada je pocinjao. naravno, yamalu ce trebati da ima svoje xavije, inieste, busqutese, fabregasa, neymara, albu, alvesa i suareza da mu pripomognu. ali na dobrom su putu sa ovim klincima, a i siguran sam da dolaze jos i drugi za par godina.
13 hours ago13 hr pa ne, ali govori malo i o kvalitetu fudbala danas. da ima jednog figa ne desnom krilu pa da mora da dobija sansu na sacicu druga bi se pesma pevala. Edited 13 hours ago13 hr by Mr.Mxyzptlk
13 hours ago13 hr hoces da kazes da je fudbal danas gori nego od pre 20-30 godina?uostalom, talenti kao yamal ce uvek dobiti sansu. i ronaldinho je bio prodat kada je messi pocinjao, cisto da mu naprave prostor i u ekipi i u svlacionici.
13 hours ago13 hr messi i ronaldinho ne igraju na istoj poziciji. pritom su imali par sezone zajedno.mislim da je kvalitet dosta slabiji danas nego pre 10-20. kad pitam klince ko je danas najbolji spic koji igra, kazu haland. ne treba ici dalje od toga.
13 hours ago13 hr Author 4 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:messi i ronaldinho ne igraju na istoj poziciji. pritom su imali par sezone zajedno.mislim da je kvalitet dosta slabiji danas nego pre 10-20. kad pitam klince ko je danas najbolji spic koji igra, kazu haland. ne treba ici dalje od toga.Tesko je to procenjivati, fudbal se mnogo promenio. Po mom misljenju najveci tim koji sam ikada gledao je reprezentacija Brazila iz 1982. godine (nisam gledao Peleovu generaciju jer cak ni ja nisam toliko mator) ali da se taj tim sudari sa bilo kojim od danasnjih vrhunskih timova ovi aktuelni bi ih pojeli za dorucak, iako im po talentu nisu ni blizu. Brzina kojom se fudbal danas igra je nezamisliva za igrace od pre samo tridesetak godina. Uzmi bilo koji segment fudbalske igre od onih najosnovnijih tehnickih kao sto su prijem i predaja lopte pa do taktickih ili brzinskih, sta god od toga da moras da uradis za jedan sekund ili mozes za pet sekundi pravi neverovatnu razliku.Sto se kllinaca i njihove fascinacije Halandom tice, to je stvar marketinga. Haland nije najbolji spic u svojoj gerenaciji ali je najizvikaniji.
13 hours ago13 hr 3 minutes ago, 189- said:klinci od 8-9 godina su sigurno najmerodavniji za to pitanje pa dobro mozes i ti da navedes par komada