Jump to content

Liga Sampiona 2024/25

Featured Replies

6 minutes ago, goofs said:

Jel još neko u osnovnoj Skolsa zvao Šoles?

Bio je Memet Šol u to vreme aktuelan u Bajernu, možda ti se pobrkalo :-)

• Replies 1.4k
  • Views 45.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

2 minutes ago, harper lee said:

Mesi ima dosta jacu kontra nogu i nize teziste, a i Jamal jos mora da radi na nekim stvarima. Ali kad poredis igraca sa Mesijem to vec govori nesto.

Slazem se za Kubarsija. Veceras im nije igrao Kunde koji je takodje jako bitan igrac za njih. Ali mislim da najveci prostor za napredak lezi u drugom stoperu koji ce da bude Kubarsiju ono sto je Najdoski bio Belodedicu. Martinez i Arauho nisu taj kalibar.

La Masija je stvarno opasan inkubator vrhunskih igraca. Cak i za klubove koji imaju mnogo para velika je stvar da u svakoj generaciji mogu da izbace pola tima iz omladinskog pogona i to pola tima kakvih igraca.

Da da, poredim Yamala sa Mesijem, kao i svi, jer njegove brojke sada su već monstruozne.

I svi kao čekamo novog Mesija, ali ja stvarno ne vidim Yamala na tom nivou za 7,8 godina.

Hoću reći, blistava karijera, u kraćem trajanju, to od njega očekujem. Sporije dosta čita igru (ako poredimo sa Mesijem), mnogo lošiji u presingu, i generalno mane su mu takve koje su "urodjene", neće tu biti napretka.

I da , fizikalije su mu, dugoročno, jako loše.

Prime mu je do 27,28 godine, to je suština.

Ma ne, cela osnovna ga je zvala Šoles, verovatno je i to što smo učili nemački imalo uticaja.

Sećam se Memta Šola, igrao za Bajerna

I Hasan Salihamidžić.

I Roke Santa Kruz.

I Luka Toni.

12 minutes ago, goofs said:

Ić nisam gledao, sutra ću lagano skraćeni snimak.

Jel još neko u osnovnoj Skolsa zvao Šoles?

moj drugar je govorio ličester umesto lester

Just now, 189- said:

moj drugar je govorio ličester umesto lester

Burnemaut

22 minutes ago, Godfrey said:

Mislim da je Cubarsi neverovatan igrač, pre svega.

I na celu generaciju. Yamal je već zvezda, ali ne vidim da je nivo Mesija. Lakše ga je braniti nego Mesija, mnogo lakše.

Hajde, vreme će pokazati.

Ma ne može to još da se poredi, ali ako porediš uzrast za uzrast, Jamal je sa 17 daleko ispred Mesija sa 17.

No, to ništa ne znači, jer je i Majkl Oven verovatno bio najbolji igrač na svetu u svakoj starosnoj kategoriji, od 12. do 21. godine a onda se izdešavalo šta se izdešavalo.

• Author
7 minutes ago, Godfrey said:

Da da, poredim Yamala sa Mesijem, kao i svi, jer njegove brojke sada su već monstruozne.

I svi kao čekamo novog Mesija, ali ja stvarno ne vidim Yamala na tom nivou za 7,8 godina.

Hoću reći, blistava karijera, u kraćem trajanju, to od njega očekujem. Sporije dosta čita igru (ako poredimo sa Mesijem), mnogo lošiji u presingu, i generalno mane su mu takve koje su "urodjene", neće tu biti napretka.

I da , fizikalije su mu, dugoročno, jako loše.

Prime mu je do 27,28 godine, to je suština.

Nisam siguran za tu duzinu trajanja jer ono sto Jamalovu igru cini posebnom nisu njegove specijalne fizikalije kojima dominira nad protivnikom vec ekskluzivna tehnika kontrole lopte i neverovatna leva noga. Usporice, naravno, posle tridesete ali usporio je i Mesi, samo sto kad usporis iz te brzine niko ne primeti jer si jos uvek bolji od drugih.

S ovim ostalim se slazem, Jamal je specijalan talenat ali Mesi je u skoro svakoj diskusiji u pet najvecih igraca svih vremena. Poredjenje je delom zbog talenta a delom i zbog toga kako igra ova Barselona sa njim, dosta podseca na Krojfov sistem koji je docekao Mesija u klubu sa Rajkardom na klupi koji ga je i uveo u prvi tim. Gvardiola je to posle pretvorio u izivljavanje nad loptom, protivnikom i gledaocima, originalan Krojfov sistem koji je Pep unapredio ili "unapredio" je bio dosta direktniji, igrao se u manjem kvadratu i vise je podsecao na Flikovu Barsu nego ta Gvardiolina.

Ja u nacelu nemam emocije prema nijednom klubu osim Zvezde ali obicno volim da gledam te Barsine klince jer je maltene svaki od njih koji izadje iz La Masije i napravi karijeru besprekorno tehnicki obucen i takticki pismen igrac. Mnogo volim igrace koji besprekorno vladaju osnovnim elementima igre a Katalonci su izbacili gomilu takvih.

22 minutes ago, Milošica said:

Burnemaut

Sto-ke

1 hour ago, Milošica said:

I Hasan Salihamidžić.

I Roke Santa Kruz.

I Luka Toni.

Na nekom pesu, prvi ili drugi koji je izašao za ps2, japanski komentator je Santa Kruz izgovarao Santa Kres, tako da sam ja stalno birao Bayern. Igrali smo u igraonici.

Skolsa je Kovinjalo prozvao Šols pa možda zbog toga.

Utakmica se gledala u finisu jucerasnje slave, ne bas pazljivo i netremice, ali cini mi se da je ulazak Levandovskog pred produzetke poremetio Barsu. Nista nije uradio 30+ minuta, promasio onaj zicer glavom, pa i onu frljoku nakon intervencije Zomera.

Meni je Jamal zaista impozantan igrač.

No čini mi se da ako naiđe na neke "mesare" koji će da se fokusiraju da ga fiziči pritisnu i onesposobe da bi to moglo dosta ružno da se završi po njega.

Mislim da je veća opasnost ako on bude imao "metu na leđima" od toga da se to loše završi nego spominjani Mesi.

Takođe mi izgleda da Jamal u većem procentu ima rezultat svoje veštine da izgradi priliku za sebe, a manje za druge, od Mesija.

Možda se i varam.

Svakako da sam vlasnik/menadžer kluba, za njega bih dao " i kuću i imanje"...

7 hours ago, Zico said:

Na nekom pesu, prvi ili drugi koji je izašao za ps2, japanski komentator je Santa Kruz izgovarao Santa Kres, tako da sam ja stalno birao Bayern. Igrali smo u igraonici.

a i owen je u tom pesu bio nezaustavljivo brz. a sa r karlosom si mogao da das gol sa aut linije, pa su ga svi stavljali u spic :D

Edited by Mr.Mxyzptlk

meni se kod yamala dopada sto trazi duel, ide napred, ne igra unazad skoro nikad. to je samo po sebi dokaz za ogromno samopouzdanje.

mesi nece biti nikad, sve i da mu pregazi brojke, ali da sa spanijom i drugarom iz baskije moze da uzme 5 narednih prvenstava, moze.