Jump to content

Liga Sampiona 2024/25

Featured Replies

Jel može neko da mi objasni odkud Kompany trener Bayerna. Ja sam ladno mislio da on još igra. D

Prvi Rajsov gol kao Piksi protiv Spanaca.

Deklan mi večeras prvi put izgledao kao 100+ miliona € … kakva dva gola, poezija jbna!

Lijepo je bilo vidjeti ove smrde ovako ubivene, šteta što nije bilo bar 5-0, po igri i šansama je lagano moglo… koliko su poništeni bili večeras, teško je vjerovati da ima povratka, koliki god da su vampiri (pu-pu-pu, dalekobilo ph34r)

I inter tuknuo kejna i milera, ma… prelijepo fudbalsko veče! D

Mbape da ima njuh golgetera jednog Van Bastena, pa cak i Nistelroja, bio bi Pele. Ili i bolji od Pelea. To sto trazite nema niko - Maradona je bio pomalo lenj i lud i uzimao koks, a osim toga je imao sve; Van Basten je bio podlozan povredama i kratko mu je trajao fudbalski vek, a osim toga je imao "sve"; Mbape je brz i okretan, ume da namagarci igrace na malom prostoru i prilicno dobro daje golove (ukupno 4 gola u finalima na svetskom niko nikad nije dao), ali jbg, nije Supermen. Anceloti je morao ove sezone da pravi tim sa 3 winger-napadaca (Mbape, Rodrigo, Vinicijus), pri tom da nijedan od njih nema izraziti njuh za gol o kome pricamo, vec su vise probijaci, dribleri i hitri-okretni igraci. Koliko sam mislio da ce im se takav nametnut miks obiti o glavu (sa Modricem na zalasku i bez pravih kreativaca), oni se jos i dobro drze ove sezone, u trci su za titulom, a ovde su ga izduvali jer je dosao na naplatu citav sistem od kad je Mbape dosao (a ova dvojica ostali u startnih 11). Real dobija samo na "foru", na muljavinu ove trojice, i Belingema koji igra nekog modernog izmisljenog libera, pa ako im krene na divljastvo, dobice svakog, ali u suprotnom desi se ovo veceras, kad se naleti na ekipu iz vrha lige koja je fizicki najzahtevnija.

Mbape je i dalje najbolji igrac danasnjice, osim sto smo odavno presli iz "romantizma" sa Ronaldinjom i Zidanom, u "klasicizam" sa Mbapeom i Vinisijusom.

Edited by JohnnyD

2 minutes ago, Moća said:

Prvi Rajsov gol kao Piksi protiv Spanaca.

I mene podsjetio, mada je objektivno bolji… kod španaca se u zidu neko pomjerio tačno tamo gdje je lopta prošla (znači, faktor sreće), dok je ovdje lopta čisto zaobišla živi zid i poslušno se vratila unutra pored same stative…

a čini mi se da je i malo dalje bilo ovo deklanovo

jeste sad, neko dao bolji go od pikseta

36 minutes ago, Cash said:

Jel može neko da mi objasni odkud Kompany trener Bayerna. Ja sam ladno mislio da on još igra. D

Ko da je juce bilo kad sam ga u menadzeru dovodio u Zvezdu kao mladog i perspektivnog stopera da pojaca konkurenciju u omladinskom timu

• Author
32 minutes ago, JohnnyD said:

Mbape da ima njuh golgetera jednog Van Bastena, pa cak i Nistelroja, bio bi Pele. Ili i bolji od Pelea. To sto trazite nema niko - Maradona je bio pomalo lenj i lud i uzimao koks, a osim toga je imao sve; Van Basten je bio podlozan povredama i kratko mu je trajao fudbalski vek, a osim toga je imao "sve"; Mbape je brz i okretan, ume da namagarci igrace na malom prostoru i prilicno dobro daje golove (ukupno 4 gola u finalima na svetskom niko nikad nije dao), ali jbg, nije Supermen. Anceloti je morao ove sezone da pravi tim sa 3 winger-napadaca (Mbape, Rodrigo, Vinicijus), pri tom da nijedan od njih nema izraziti njuh za gol o kome pricamo, vec su vise probijaci, dribleri i hitri-okretni igraci. Koliko sam mislio da ce im se takav nametnut miks obiti o glavu (sa Modricem na zalasku i bez pravih kreativaca), oni se jos i dobro drze ove sezone, u trci su za titulom, a ovde su ga izduvali jer je dosao na naplatu citav sistem od kad je Mbape dosao (a ova dvojica ostali u startnih 11). Real dobija samo na "foru", na muljavinu ove trojice, i Belingema koji igra nekog modernog izmisljenog libera, pa ako im krene na divljastvo, dobice svakog, ali u suprotnom desi se ovo veceras, kad se naleti na ekipu iz vrha lige koja je fizicki najzahtevnija.

Mbape je i dalje najbolji igrac danasnjice, osim sto smo odavno presli iz "romantizma" sa Ronaldinjom i Zidanom, u "klasicizam" sa Mbapeom i Vinisijusom.

Druze, ne govorim ja o njuhu za golove vec prostom sutu unutrasnjom stranom kopacke nakon sto si stekao prednost, namestio se na jacu nogu i postavio telo u poziciju da sutnes kako hoces. To nije zahtevno ni za jednog iole tehnicki pismenog igraca. Ne sporim ja njegov kvalitet, samo kazem da je to manjak tehnike neprimeren igracu njegove klase i reputacije. "Njuh za gol" je anticipacija, pravovremeno kretanje, sposobnost brze reakcije na malom prostoru i u kratko vreme, ovo je jednostavan sut iz dobre pozicije. Tehnika je u fudbalu veoma vazna stvar, mozda najvaznija, zato je svako stavljanje Mbapea sa Peleom u istu recenicu cista blasfemija, na poredjenje njih dvojice ne zelim ni da trosim vreme.

Courtois je veceras odbranio neke neodbranjive šuteve, ali je dva puta zid tako užasno postavljen kao da ga je Mustafa postavljao, a ne vrhunski golman.

1 hour ago, Cash said:

POsle igracke karijere vodio Anderleht sa nikakvim uspjehom pa Brnli preuzeo u Cempionsipu i osvojio. Odmah zatim ispao iz PL, tako da nista posebno nije napravio do potrosio brdo para u toj sezoni. Sto rece Son Dajs, ja sam potrosio 100M manje od njega i ostao u ligi, sta njega kvalifikuje za posao menadzera Bajrna nemam ideju.

Za Kompanya se može reči:Tako mlad a več major D

1 hour ago, harper lee said:

Druze, ne govorim ja o njuhu za golove vec prostom sutu unutrasnjom stranom kopacke nakon sto si stekao prednost, namestio se na jacu nogu i postavio telo u poziciju da sutnes kako hoces. To nije zahtevno ni za jednog iole tehnicki pismenog igraca. Ne sporim ja njegov kvalitet, samo kazem da je to manjak tehnike neprimeren igracu njegove klase i reputacije. "Njuh za gol" je anticipacija, pravovremeno kretanje, sposobnost brze reakcije na malom prostoru i u kratko vreme, ovo je jednostavan sut iz dobre pozicije. Tehnika je u fudbalu veoma vazna stvar, mozda najvaznija, zato je svako stavljanje Mbapea sa Peleom u istu recenicu cista blasfemija, na poredjenje njih dvojice ne zelim ni da trosim vreme.

"Njuh za gol" je, a potvrdice mnogi koji su trenirali fudbal, i sve to sto si rekao, ali u "umece" da se sacuva taj bitan deo energije da se dobro odreaguje kada se dodje u izglednu gol sansu. Inzagi je trckarao kao ficfiric, imao je perfektnu anticipaciju koja mu je dozvoljavala da se "steka", i u momentu kad je bio u gol sansi bio je u naponu snage, i samim tim, koncentracije, pa je uglavnom dobro resavao. To je neki urodjeni njuh da dobro rasporedis snagu, uglavnom u protivnickom sesnaestercu. Osim tehnicki nesavrsenog suta, Mbape je promasio tu sansu jer je jednostavno takav igrac koji se izmori dok dodje do sanse, dal trceci ili driblajuci, nebitno. Ali zato, kazem, da Mbape i to ima, bio bio monster.

Edited by JohnnyD

• Author
1 minute ago, JohnnyD said:

Ali zato, kazem, da Mbape i to ima, bio bio monster.

Ali nema. Za koliko igraca moze da se kaze "da ima ovo ili ono bio bi nesto"? Igrac nize klase moze ono da promasi, moze i igrac visoke klase ali retko, igrac koji je u diskusiji o najboljem igracu generacije onako ne sme da sutira na gol.

Evo kako te situacije resava najbolji igrac svoje generacije.

Edited by harper lee

8 minutes ago, harper lee said:

Evo kako te situacije resava najbolji igrac svoje generacije.

E jbg sad, uhvatio si se za jednu sansu koju je Mbape omasio, pa niko od najvecih golgetera nije imao 1/1 resavanje takvih situacija. Naravno da je Anri ili Maradona bolji od Mbapea u tom kontekstu, pa i procentualno, ali eto npr. Mbape je bolji od obojice po broju golova na svetskim prvenstvima, a od svojih 12, pet je dao u finalima, znaci kad je zaista bitno. I sta cemo sad?

Edited by JohnnyD

• Author
5 minutes ago, JohnnyD said:

E jbg sad, uhvatio si se za jednu sansu koju je Mbape omasio, pa niko od najvecih golgetera nije imao 1/1 resavanje takvih situacija. Naravno da je Anri ili Maradona bolji od Mbapea u tom kontekstu, pa i procentualno, ali eto npr. Mbape je bolji od obojice po broju golova na svetskim prvenstvima, a od svojih 12, pet je dao u finalima, znaci kad je zaista bitno. I sta cemo sad?

Necemo nista. Ponovicu treci put, Mbape je strasan igrac ali tehnika u zavrsnicama mu je ispodprosecna za reputaciju koju ima. To sam napisao jos u prvom postu.