MiddleClass Posted August 30 Posted August 30 3 hours ago, papapavle said: https://www.theguardian.com/football/article/2024/aug/29/new-champions-league-format-analysis Rather than 96 games to eliminate 16 teams, there are 144 to eliminate nine. Projections suggest 14-15 points will be needed to finish in the top eight for automatic qualification for the last 16, and eight-nine points to be in the top 24 and secure a playoff spot. Which is to say that after three of their eight games, teams could effectively be through. Boldovano nije tacno i samim tim cijela analiza pada u vodu. Ajmo dalje
papapavle Posted August 30 Posted August 30 49 minutes ago, MiddleClass said: Boldovano nije tacno i samim tim cijela analiza pada u vodu. Ajmo dalje Vidi stvarno: Ranije 32*6/2=96 utakmica u grupnoj fazi, otpada 16; Sada 36*8/2=144 utakmice, otpada 12 (mesta 25-36), ne 9; Brojevna greška po strani, ne znam zašto se ne slažeš s ostatkom analize? Posle 3-4 kola će dosta jačih timova već obezbediti bar doigravanje - misliš da će npr. Live-Real u osmom kolu biti od nekog značaja? Uostalom, videćemo... Meni ceo ovaj sistem ne leži principijelno, kao da si počeo da igraš normalnu ligu od 36 timova, pa posle 8 kola prekinuo i podvukao crtu... Timovi su, šatro, svi dobili protivnike slične jačine, ali se kosi s mojim konzervativnim shvatanjem ligaškog takmičenja (round-robin, i kod kuće i na strani) - ovako će neki npr. Brest da bude iznad Zvezde po bodovima, a nikad nismo ni dobili šansu da s njima igramo i da ih pobedimo.
MiddleClass Posted August 30 Posted August 30 Cilj je i Realu i Liverpulu da bude u prvih 8, a ne u 24. Nema sanse sa 8p uci u 24. Trebace 9 plus gol razlika
VoodooDerina Posted August 30 Posted August 30 Zaista ne vidim razlog da se žali za starim formatom, da je potrajao onaj sa 4 grupe po 4 kada se dođe do 16, pa bi imalo smisla. ali ovaj gde se u prvoj fazi već posle žreba praktično zna raspored u 90% slučajeva, pa onda i u osmini finala ko prolazi, ne znam koje prednosti ima.
Profesionalac Posted August 30 Posted August 30 Meni je najzanimljiviji aspekt ovog sistema to što igraš sa 8 ekipa, e sad sa strane regularnosti - da li možeš da porediš 2 ekipe koje mogu da igraju protiv skroz različitih protivnika, me za sada manje zanima (dok sam samo posmatrač, eventualno Interov simpatizer ). Možda će (kada dođu naši na vlast ) me više nervirati što FKP zbog težeg rasporeda završi 9, iza Atletika sa laganim rasporedom. Druga stvar koja mi se manje dojmi je širok obuhvat ovog plejofa. Ne sviđa mi se da posle ligaškog dela ti npr. kao 9 igraš protiv 24. (ogromna razlika u prikazanom u prvoj fazi) za nastavak takmičenja. Mislim da je pravednije taj plej-of organizovati za mesta 13-20, ali shvatam da bi u tom slučaju dosta ekipa izgubilo motivaciju u poslednjim kolima. Ovako do tih magičnih 9 bodova možeš teorijski da stigneš sa dve pobede posle NG, čak i ako si imao FKP evropsku kampanju na jesen.
dragance Posted August 30 Posted August 30 7 hours ago, papapavle said: If two European champions face each other and all that is at stake is the difference between finishing fourth and fifth in a preliminary league, has the game really happened at all? Nobody can pretend this is the same as a knockout tie. Tim klubovima je itekako bitno zbog premija. A za navijace, pa uvek je lepo kada pobedis nekog evropskog velikana, ma ko god to bio.
Lord Stef Posted August 30 Posted August 30 Cekaj a sta se desava sa onima koji su ranije bili 3. u grupi pa isli i LE? Jel' su to sad porazeni iz ovog plej ofa?
W.F.C. Posted August 30 Posted August 30 Ok vise utakmica medjusobnih izmedju najjacih do zime, prednost je za gledanje ako budu igrali punom snagom. Sustinski ovo vodi ka zatvorenoj ligi, da li je to dobro ili ne videcemo.
MiddleClass Posted August 30 Posted August 30 21 minutes ago, Lord Stef said: Cekaj a sta se desava sa onima koji su ranije bili 3. u grupi pa isli i LE? Jel' su to sad porazeni iz ovog plej ofa? Ne. Nema vise prelazenja iz LS u LE niti iz LE u LEK. 1
John Coltrane Posted September 17 Posted September 17 Vila i Juve prelako vode na HT. Golman YB u tandemu sa Kamarom poklonio drugi gol Vili.
goofs Posted September 17 Posted September 17 18 utakmica se igra, a samo tri vredi gledati. Džaba su krečili. 1
189- Posted September 17 Posted September 17 psv bas razocaranje. mislio sam da mogu i do tri boda ovde, ali izgleda da je holandija uvek veci krs nego sto se misli.
Recommended Posts