Jump to content
IGNORED

Premier League 2024-25 — Memorijalni ArleKino Topić

Weenie Pooh
Valk
Message added by Valk,

Topik Premier lige je posvećen našem dragom ArleKinu, koji više nije sa nama.

Nadamo se da se u džennetu čuje grmljavina topova sa Emirata, dok ti pikaš lopte na Hajberiju.

Recommended Posts

Posted

Daj još neku frazu da izbljuje, tipa "najsvetlija je zora posle najtamnije noći".

• Haha 1
Posted

On je trenutno jedina osoba u svjetskom fudbalu koja mi izaziva neke emocije, bože koliko mi ide na živce, idi u taj neki Venlo, Mastriht, pa tamo glumi frajera, povedi i ove što su ti produžili ugovor, nosite se svi zajedno. Kakav folirant i prevara, znam da nije jedini kriv ali bi svakako prvi trebalo da leti. Ovo šta on radi je neopisivo sramotno.

• +1 2
Posted

Znam da ruxin troluje ali jedina osoba koja je u ovom junajtedu igrala onako kakve igrače ima je Oli. Čovek je video da od presinga nema leba, da ima relativno brze igrače napred i šondajšuj, nekad napadni da se stekne utisak nečega . Ten hag kao da mu treba oftalmolog i refresh crash course za trenere ali evo ja mogu u jednoj rečenici: igrači koje imaš ne znaju da igraju presing, te ili ih nauči ili prestani da igraš 4-2-4 (efektivni 2-3-5 kad bekovi odu visoko) jer kad ti prve dve linije ispadnu a ispadaju stalno ostanu dva i po igrača u odbrani.

• +1 3
Posted (edited)
32 minutes ago, Baldrick S. said:

Znam da ruxin troluje ali jedina osoba koja je u ovom junajtedu igrala onako kakve igrače ima je Oli. Čovek je video da od presinga nema leba, da ima relativno brze igrače napred i šondajšuj, nekad napadni da se stekne utisak nečega . Ten hag kao da mu treba oftalmolog i refresh crash course za trenere ali evo ja mogu u jednoj rečenici: igrači koje imaš ne znaju da igraju presing, te ili ih nauči ili prestani da igraš 4-2-4 (efektivni 2-3-5 kad bekovi odu visoko) jer kad ti prve dve linije ispadnu a ispadaju stalno ostanu dva i po igrača u odbrani.

Ne samo da ne zanuj, nego meni izgleda da pola tima tamo boli kurac da igra... Uporedi Dijaza i Rašu ili Jotu i onog čupavog danas... Pa jbt, ova dvojica iz Liverpoola grizu 80% vremena, nema šane da zadnji vezni ili bek tek tako priimi loptu, pa stane i razmisli...

Danas gledam kako Totenhem mirno organizje igru na 40 metara od gola ManU, Medison primi lopptu, stane, razmisli, osmili akciju, i jbt, gol šansa... Čupavi dok ovaj razmišlja, stoji na 3-4 metra od njega i gleda ga... Pa meni bi popio klupu u roku od odmah, ma ne bu dobio ni šansu da igra u ManU, ako se tako ponaša...

Ja mislim da TenHag ne razume moderan fudbal, ali ono, esecijalno ima problem da shvati koje su postavke, i da kupuje igrače koji uopšte to ne umeju da igraju niti on traži to od njih, i onda zavisi od toga kakav dan ima Bruno ili Raša odnosno koliko sere odbranu..

Edited by radisa
Posted
6 minutes ago, radisa said:

Ja mislim da TenHag ne razume moderan fudbal, ali ono, esecijalno ima problem da shvati koje su postavke, i da kupuje igrače koji uopšte to ne umeju da igraju niti on traži to od njih, i onda zavisi od toga kakav dan ima Bruno ili Raša odnosno koliko sere odbranu..

Negde kapiram sta pokusava da uradi u napadu. Junajted ima vrlo visoki procenat suteva i kreiranja sansi ali je realizacija bas losa na sta on moze da utice kao sto je i Klop i sad Arne mogao na Darwina: na treninzima pogadja iz svih mogucih i nemogucih situacija ali ga stavi na teren i jebiga, dobijes darwinovu nagradu za najgluplje promasenu sansu. Pretpostavljam da se isto desava i 10Hagu, sreca pa im ne gledam inside training ali je to to, pogadjaju ali kad je utakmica desava se cesce da promasuju nego da pogadjaju. Kupuje igrace da podrze smaracki holandski keep the ball dok se protivnik ne smori. Golman ok nogom, centralni defanzivac moze i zna da prebaci na krila, bekovi mu ulaze u sredinu da naprave visak ili odvlace protivnicka krila nize ka njihovom golu i suzavaju prostor, kad ne prodje pas na krilo ili na eventualnog bruna koji glumi sesticu onda se igraju utrcavanja krilnih napadaca i neko, Meinu ili Kasemiro ili ko vec igra stvarnu sesticu igra tog "late into the box" igraca koji skuplja lopte. Kapiram. Slot i 10Hag imaju slicnu filozofiju gradjenja napada s tim da Slot ima Gravenbercha i Maku da primaju loptu na sredini (plus madjarskog Gerarda) jer i jedan i drugi mogu da se okrenu i znaju da igraju te pasove unapred i da citaju teren. Ten Hag ima Bruna koji moze da igra tu ulogu, eventualno pokojnog Eriksena, donekle i Meinua (pokojnog Kasemira takodje), dok je heat mapa Ugartea (iz psg-a) takva da samo 10% pasova salje unapred, ostali su kratki na stranu ili unazad. U sustini 10hag pokusava od svih njih da napravi Rodrija, koji moze da odigra pas i da brani prostor ali svi bi hteli da imaju Rodrija, sad ga ni Siti nema. Ko prati Slota i gleda utakmice Junajteda slicno je. Kratki pasovi da se izbegne presing, lopta na sestici ili dupliranoj sestici, navlacenje protivnickih igraca iz sredine da pokriju prostor, lopta ka krilima, utrcavanje igraca sredine, dribling, sut, blablabla. Nas povremeno sere, kapiram da smo bolje drilovani da li zbog vremena koji su igraci zajedno pa se kapiraju ili Slot bolje prenese poruku, njih nikako ali imaju sanse, to sto promasuju je druga stvar.

Ali zato odbrana. Zasto posle 3 godine pokusavas da vrsis presing sa 6 igraca na 25 metara od protivnickog gola mi uopste nije jasno. Ne radi. Jednostavno. Ili ti priprema igraca nije dobra ili nemas igrace sa kojima mozes da igras presing ili si ozbiljno u nekom dilu sa Ajaxom pa im umupavas pare od transfera ili direktno ili preko klauzula. Pogledas klipove golova koje je Jedinsto primilo skoro sve iste greske: izgubljena lopta na sredini zbog pogresnog pasa, sevne kontra. Presing ka protivniku, probusena sredina, ostane 3 na 5 u odbrani. Odbrana presing od sredine, lopta na krila, ubacivanje.

• +1 2
Posted
6 minutes ago, Baldrick S. said:

Ali zato odbrana. Zasto posle 3 godine pokusavas da vrsis presing sa 6 igraca na 25 metara od protivnickog gola mi uopste nije jasno. Ne radi. Jednostavno. Ili ti priprema igraca nije dobra ili nemas igrace sa kojima mozes da igras presing ili si ozbiljno u nekom dilu sa Ajaxom pa im umupavas pare od transfera ili direktno ili preko klauzula. Pogledas klipove golova koje je Jedinsto primilo skoro sve iste greske: izgubljena lopta na sredini zbog pogresnog pasa, sevne kontra. Presing ka protivniku, probusena sredina, ostane 3 na 5 u odbrani. Odbrana presing od sredine, lopta na krila, ubacivanje.

Ma napad nije problem, ali moderan fudbal počiva na odbrani i posedu... Što pre uzmi loptu, ne dozvoli protivniku da ima posed, ti ga imaj...

A ManU za razliku od ManC, Arsenala i Liverpoola (pa i Vile i Čelizija), odbranu igra kao 1999... Tako neće da ide, čim daš posed, čim ne umeš da odigraš presing, i ono što je najbitnije, ako ne umeš da se vratiš u blok posle propalog presinga i da onda iz bloka svi da odigraju odgovorno i svih 10 da stiskaju, ti si donji...

Zato su ManC, Arsenal i Levrpool poslednjh sezona u vrhu, jer odbrana je ta koja im daje loptu i napad i posed,  i mogućnost organizacije...

Posted

Na osnovu ovih highlights što sam video, ne deluje kao da lopta pogađa Romera u telo, reklo bi se da je direkt ruka. Koliko je prirodan položaj ne znam, ali nije neosnovano @John Coltrane kukanje za penalom.

BTW, da li je moguće da MUFC ove sezone ima čitav jedan gol postignut kod kuće? :blink: 

Posted (edited)

Smešno je realno da to sviraju kao penal Romeru kad onomad ovo nije bio penal, prilikom šuta na gol :covid19:

IMG_8444.jpeg

Edited by ducca
Posted
9 hours ago, Weenie Pooh said:

BTW, da li je moguće da MUFC ove sezone ima čitav jedan gol postignut kod kuće? :blink: 

Luis Diaz ima više golova na Old Trafordu nego MUFC ove sezone.

Takođe:

• Haha 1
Posted

Uz potvrdu da INEOS stoji uz svog menadžera.

Posted

Tesko ga je sad otpustiti, tek zapocela prica, komplet strucni stab tek oformljen. Mada, mogao bi RVN preuzeti uzde, tamo oko bozica ipak.

Posted

Bournemouth čini da Southampton izgleda kao neki Portsmouth ili Northampton, tužno je koliko su outclassed.