Jump to content

Premier League 2024-25 — Memorijalni ArleKino Topić

Valk
Message added by Valk,

Topik Premier lige je posvećen našem dragom ArleKinu, koji više nije sa nama.

Nadamo se da se u džennetu čuje grmljavina topova sa Emirata, dok ti pikaš lopte na Hajberiju.

Featured Replies

Ja čuo da je Junajted pokraden, znači ipak mi. :mad:

• Author

loki-bit.gif 

Poolu treba još 15 poena da osvoji titulu i to ako Arsenal pobedi sve svoje utakmice. Slede nam everton, fulham, west ham, Lester, totenhem - >×najranije ili Chelsea, Arsenal, Brighton i Palace. Iskreno ae nadam da niko nece da se oklizne na Chelsea temi jer posle toga imamo i Cristal Palace 🤣

Kao sto rekoh, ulazimo u najdosadniju zavrsnicu premijer lige od kada je nastala... sa izuzetkom mozda nekih u eri Fergusona. Arsenal jednostavno nema konstantnost, gotivim taj klub jer su godinama gradili svoje igrace i nisu ljigavi ni bahati, ali fali tu kvaliteta. Liverpoolu se desilo nesto neverovatno, a to je da u eri nakon odlazaka fenomenalnih Manea i Firmina, Salah odigrao (skoro pa sigurno) najbolju sezonu jednog igraca u istoriji premijer lige, a Diaz, Gakpo pa cak i (cesto) povredjeni Zota iskocili kao "epizodisti" koji cine razliku na terenu. Ova sezona je svakako podvig, i za igrace i klub, Slota, ali delom i za Klopa koji je skrpio te igrace nakon brojnih odlazaka spomenutih i tesnih poraza u trci za titulom sa Sitijem.

Edited by JohnnyD

Koga je Arsenal “gradio”? Osim Sake…

10 hours ago, John Coltrane said:

Koga je Arsenal “gradio”? Osim Sake…

Samo tolko, najbolji igrac uz Odegarda.  Martineli je dosao sa 18 godina u Arsenal, isto i Saliba sa 18 godina. Ali vise sam mislio na politiku kluba u proslim godinama, dok su se ostali rasipali, oni su dovodili anonimnije igrace ili pravili svoje.

• Author
24 minutes ago, JohnnyD said:

Ali vise sam mislio na politiku kluba u proslim godinama, dok su se ostali rasipali, oni su dovodili anonimnije igrace ili pravili svoje.

Misliš pod Vengerom? Jer poslednjih 5-6 godina su pri vrhu net spend trošadžija, ne mnogo iza Čelsija i MUFC, daleko ispred Sitija i LFC. 

Ako i zanemarimo igrače koji su još tu, ima primera koliko hoćeš: Pepe za 80 miliona, Aubameyang za 60, Lacazette za 50, Ozil za 45, Xhaka za 45, Alexis Sanchez za 40, Mustafi za 40, Mhkitaryan za 35... uračunaj rast cena od 2017 i zamisli koliko bi danas koštali takvi transferi.

6 hours ago, JohnnyD said:

Samo tolko, najbolji igrac uz Odegarda.  Martineli je dosao sa 18 godina u Arsenal, isto i Saliba sa 18 godina. Ali vise sam mislio na politiku kluba u proslim godinama, dok su se ostali rasipali, oni su dovodili anonimnije igrace ili pravili svoje.

Saliba je plaćen 30mil.  Nije baš da je Arsenal isto što i Brajton jbg. 

Btw dva najtalentovanija klinca im je uzeo Junajted za kikiriki ove sezone i oba su juče ušli sa klupe. 

Cela ta priča oko vrhunskih rezultata i forsiranja vlastite akademije je neodrživa već 20tak godina. Ko želi da se umeša za trofej, mora da pljusne zelene. Ko uživa da gleda vrhunski skauting i promociju golobradih, neka zaprati Brajton, nikako neku od elitnih ekipa.

Niko ne kaze da moras svih 11 igraca da "odskolujes" iz svoje akademije, ali ako imas i par njih da ti zavrsavaju posao (kao Saka Arsenalu) a ponikli su kod tebe, to je uspeh u modernom fudbalu vredan uvazavanja. Govori dosta o kulturi kluba, cak iako se takmici u najjacoj ligi i u ligi sampiona, i moze da kupuje sa strane. Naravno da je Arsenal trosio dosta para da bi ostao konkurentan, ali evo i ova dva primera Salibe i Martinelija koji su takodje vazni igraci, kao golobradi su dosli u Arsenal, i time retko koji vrhunski klub moze da se pohvali. Cak i taj Odegard koji je sada kapiten i najbolji igrac je doveden kao propala Realova investicija koju je moralo sacekati i (ponovo) izgraditi, umesto gotovog proizvoda.

Edited by JohnnyD

Svaki tim izbaci po par vrhunskih klinaca, bilo bi previše debilno da nije tako, s obzirom na uslove za rad u tim akademijama. Mančester je izbacio Rašforda, Grinvuda i Mainua. Siti Fodena i Palmera. Liverpul Trenta, Džonsa i Bredlija, Eliota koji su korektni igrači. Čelsi je izbacio Risa Džejmsa i Luis Hola. Neke sam verovatno i zaboravio.

Ne znam... jednostavno sticem utisak da nisu gramzivi. Mozda je to najbolji izraz, da ne ulazimo u racune klubova i ko je kolko potrosio. O Sitiju i Realu ne vredi pricati, Barsa je opet ljigava na svoj nacin, a Liverpool koji volim, je realno tu negde na sredini lestvice. Mislim da se kultura o "negramzivosti" i selektivnom, strateskom ulaganju najvise odrzala u Arsenalu, ako pricamo o ono bas top klubovima koji pretenduju na domacu ligu i ligu sampiona. I Dortmund, ovako "from the top of my head". O Mancesteru ne znam sta bih rekao, njima je potreban Milan Tarot vise nego bilo koja akademija.

Pa taj Siti kojeg osporavaš je možda najviše uradio što se tiče afirmacije mladih. Pored nabrojanih Fodena i Palmera koji su materijal za zlatnu loptu, izbacili su sasvim solidne igrače Lewisa, Bobba, a evo sada i McAtee-ja. Pritom su pustili Sanča u Dortmund kao formiranog klinca. Ovaj golman što je barabar sa Edersonom je došao za džabe iz Arminije kao tridesetogodišnjak.

59 minutes ago, JohnnyD said:

O Sitiju ne vredi pricati

kaže se ne vredi trošiti reči :fantom:

https://www.planetfootball.com/manchester-city/former-man-city-academy-graduates-currently-thriving-2024-25
https://www.teamtalk.com/manchester-city/brilliant-xi-academy-graduates-sold-man-city-palmer-frimpong-olise

+ u našem squadu foden, rico lewis, bobb, mcatee, nico o reilly...

Edited by Pokojni Ruxin

4 minutes ago, Pokojni Ruxin said:

kaže se ne vredi trošiti reči :fantom:

prebroj broj slova i reci u "pricati" i "trositi reci" pa ces da opovrgnes samog sebe ;)