Jump to content
IGNORED

Premier League 2024-25 — Memorijalni ArleKino Topić

Weenie Pooh
Valk
Message added by Valk,

Topik Premier lige je posvećen našem dragom ArleKinu, koji više nije sa nama.

Nadamo se da se u džennetu čuje grmljavina topova sa Emirata, dok ti pikaš lopte na Hajberiju.

Recommended Posts

Posted
47 minutes ago, kipo said:

Ma nemrem vjerovati u to. Salah je pola Liverpula poslednjih koliko, upisuje gol i/ili asistenciju kad ima los dan. Ni godine mu nista ne mogu, zilav je, posti redovno, bice zvrk do 35-te ladno. Sve u svemu, ikona i ponajbitniji igrac Liverpula.

• Haha 1
Posted
1 minute ago, 189- said:

kao je zaboga ovaj gol priznat :unsure:

I ja se pitam. 

Zar nije pre nekoliko godina promenjeno pravilo, da se ruka svira kod gola, bilo namere ili ne. 

Ili to vazi samo za samog strelca? 

Posted

Verovatno Kavana u var sobi otišao na topli napitak pa ga mrzelo da gleda. A Joelington u prvih 13 minuta asistencija rukom, dva faula svaki za zuti, lakat u glavu i dalje ništa

Posted

Hahah, lik Gordonu polomi nos ramenom, sudija ne vidi penal 😂

Posted
8 minutes ago, MeanM@ said:

Hahah, lik Gordonu polomi nos ramenom, sudija ne vidi penal 😂

Može samo da mu ispravi nos koji mu je svakako bio nakrivljen. Možda zato.

• Haha 1
Posted

Odvalio ga je solidno, nepazljivo. Nije slomljen nos, al bilo krvi. 
Nem pojma, nisu ni gledali u var sobi izgleda, a opet ozbiljan kontakt i posledica bili.
Zanima me koja ce biti interpretacija sudija i ostalih poznavaoca

Posted

opa, acheampong startuje na stoperu umesto adarabioyoa i disastera. 

lavia i dalje out :vesala2:

Posted
1 hour ago, radnik said:

I ja se pitam. 

Zar nije pre nekoliko godina promenjeno pravilo, da se ruka svira kod gola, bilo namere ili ne. 

Ili to vazi samo za samog strelca? 

I dalje me ne mrzi da pasteujem ovo redefinisano pravilo svakih mesec-dva, na topiku. :happy:

Incidental contact (more on this below) is only an offense if it's done by the player who scores the goal. In other words, you can't score with your hands, you can't control the ball with your hand and then score, etc. but you can have incidental contact with your hand and assist a goal, start a counter-attack, etc

• Hvala 1
  • -1 1
Posted
13 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:

I dalje me ne mrzi da pasteujem ovo redefinisano pravilo svakih mesec-dva, na topiku. :happy:

Incidental contact (more on this below) is only an offense if it's done by the player who scores the goal. In other words, you can't score with your hands, you can't control the ball with your hand and then score, etc. but you can have incidental contact with your hand and assist a goal, start a counter-attack, etc

Ne radi se o tome sto ti postujes pravilo svakih mesec-dva dana vec o tome da je sudija 5 minuta nakon gola svirao igranje ruke Burn-a na sredini terena, koje i nije bilo igranje ruke jer je ovaj istu samo hteo da pomeri iza tela plus ga je lopta prvo udarila u grudi pa negde ispod ramena. Radi se o tome sto neka pravila postoje ali ih ocigledno niko, pa ni sudije na terenu i varu ne primenjuju kako treba. Ako je sudjena ruka Burna, zasto nije svirana ruka Joelingtona? Mislim, igranje rukom je indirekt, bilo to napucavanje i asistencija za go ili slucajni kontakt na sredini terena, kao sto je faul na sredini terena penaltik ako je isti ili slican faul napravljen u 16 metara, kao sto je povlacenje golmana i guranje u gol faul za svaki drugi tim osim za Arsenal :rolleyes:

Posted
18 minutes ago, Baldrick S. said:

igranje rukom je indirekt

Ovo nije tačno.

Mislim da se ne razumemo najbolje. Naravno da niko ne bi prigovorio sudiji da je dunuo onu ruku u realnom vremenu. Očigledno mu je to promaklo, a ja ovde samo debatujem da ovo nije situacija u kojoj može da se uključuje VAR. Tj. greška nije clear and obvious prosto jer Joelinton nije igrao namerno rukom. Shvati ovu situaciju kao da se desio neki manji faul, ili 60-40 faul, nekoliko pasova pre gola. VAR se tu ne uključuje.

Posted
1 minute ago, Mindaugas Žukauskas said:

Ovo nije tačno.

Mislim da se ne razumemo najbolje. Naravno da niko ne bi prigovorio sudiji da je dunuo onu ruku u realnom vremenu. Očigledno mu je to promaklo, a ja ovde samo debatujem da ovo nije situacija u kojoj može da se uključuje VAR. Tj. greška nije clear and obvious prosto jer Joelinton nije igrao namerno rukom. Shvati ovu situaciju kao da se desio neki manji faul, ili 60-40 faul, nekoliko pasova pre gola. VAR se tu ne uključuje.

Ako je igranje rukom prethodilo postizanju gola VAR proverava, ako je bilo ko uočio išta.

Posted
28 minutes ago, Baldrick S. said:

Ako je sudjena ruka Burna, zasto nije svirana ruka Joelingtona? Mislim, igranje rukom je indirekt, bilo to napucavanje i asistencija za go ili slucajni kontakt na sredini terena... 

Moze i ovako: zasto je svirana ruka Burna, kad nije Joelingtona :tongue:

Igranje rukom/napucavanje nije indirekt... kad nema namere to je nista, kao da ga je pogodila u bilo koji drugi deo tela. I to je okej. 

Tako da je onaj gol Njuke u redu. 

Posted
Just now, dragance said:

Ako je igranje rukom prethodilo postizanju gola VAR proverava, ako je bilo ko uočio išta.

Samo namerno igranje. Okačio sam gore kako pravilo glasi, od slova do slova. 'Prethodilo golu' je širok pojam. Za nenamerno igranje je jasno definisano da se samo poništava direkt od ruke u gol, ili kad strelac (nenamerno) smiri loptu rukom i postigne gol. Za namerno igranje rukom premotavaju verovatno nekoliko pasova ekstra, kao i za bilo koji drugi clear and obvious faul. A i to ne verujem da ide više od nekoliko pasova u Engleskoj. Kad razmislim, ne znam da li se uopšte sećam da je nešto u Engleskoj poništeno zbog nečega što se desilo 5+ pasova unazad. (Offside excluded ofc)