Jump to content
IGNORED

Premier League 2024-25 — Memorijalni ArleKino Topić

Weenie Pooh
Valk
Message added by Valk,

Topik Premier lige je posvećen našem dragom ArleKinu, koji više nije sa nama.

Nadamo se da se u džennetu čuje grmljavina topova sa Emirata, dok ti pikaš lopte na Hajberiju.

Recommended Posts

Posted
3 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:

Gledam snimak brt, vratio sam unazad. Tete pravi prirodne pokrete kakve pravi igrač koji blokira igrača s loptom. Sve ostalo je krivica Gomeza.

Moj dobronameran predlog: ne idi sa ovim tvrdnjama dalje od PPP :happy:

Ne čitaš šta ti pišem. Rekao sam da zanemariš priču o penalu, samo kažem da je netačno da je Gomez naleteo na njega, jer je Gomez išao svojim putem pravo i ovaj je uleteo u njega. Ne dovodim ni u pitanje prirodni pokret, nego samo netačnu tvrdnju da je Gomez naleteo na njega. Sudarili su se i to je to, ali je Tete taj koji je menjao pravac kretanja (prateći loptu), Gomez nije. Uostalom, Vini je to već objasnio, sudar, koji je meni tokom utakmice itekako delovao kao penal, jer sam biased.

Posted
23 minutes ago, 189- said:

zar je vazan ishod moguceg bloka?

Tehnički jeste bitan ishod: "A foul is an unfair act by a player, deemed by the referee to contravene the game's laws, that interferes with the active play of the match."

Sudije imaju diskreciju da cene da li je igrač kontaktom stekao prednost, pa ako nije, da kontakt tolerišu jer nije aktivno uticao na igru.

Primera radi, svo ono uzajamno cimanje kod kornera obično je ignorisano, ali ne kad se lopta kreće negde u pravcu igrača. Onda to postaje faul i penal.

Ili u današnjem slučaju, dva igrača bez lopte nalete jedan na drugog dok treći igrač šutira - to će retko biti okarakterisano kao faul.

Posted
2 minutes ago, copkillah said:

Ne dovodim ni u pitanje prirodni pokret, nego samo netačnu tvrdnju da je Gomez naleteo na njega.

Dobro, ovo je sitničarenje. Ovo što Tete radi se vidi 50 puta na svakoj utakmici. Ovakav juneći i besmisleni burst kroz sredinu kaznenog, kakav je Gomezov, je zaista retkost, te iz te perspektive govorim da je Gomez naleteo na Tetea. Naravno da je, strogo tehnički gledano, došlo do kolizije dva igrača pre svega, ali ja komentarišem ko je krivlji za tu koliziju. 

Evo da i drugi vide o čemu raspravljamo pošto je tweet nestao:

https://streamable.com/13sanp

Posted
3 minutes ago, Weenie Pooh said:

Ili u današnjem slučaju, dva igrača bez lopte nalete jedan na drugog dok treći igrač šutira - to će retko biti okarakterisano kao faul.

Sve je to ok, ali da se sudar dešava na drugom kraju šesnaesterca, gde nije involviran čovek koji telom brani svoj gol. Ne vidiš li potencijalnu opasnost zloupotrebe ovoga o čemu si pisao, ako bi recimo došlo do ekspanzije 'slučajnog' kolidiranja napadača sa igračima koji legitimno brane svoj gol?

Posted
25 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:

Sve je to ok, ali da se sudar dešava na drugom kraju šesnaesterca, gde nije involviran čovek koji telom brani svoj gol. Ne vidiš li potencijalnu opasnost zloupotrebe ovoga o čemu si pisao, ako bi recimo došlo do ekspanzije 'slučajnog' kolidiranja napadača sa igračima koji legitimno brane svoj gol?

Pa to je na sudijama da procene i suzbiju. Fudbal nije igra sa fiksnim pozicijama pa da napadači igraju pick & roll, to bi se sankcionisalo.

Ja se zato nadam da će zabraniti one Arsenalove voziće i slične forice pri centaršutu, gde se napadači izvlače iz ofsajda "slučajno" blokirajući braniče, kako bi njihov saigrač koji nije u ofsajdu neometano zabio gol glavom.

Posted
1 hour ago, radnik said:

Podeli

Arsenal protiv Brajtona je nakon isključenja igrao potpuni bunker. Liverpul je nakon isključenja danas igrao kao da su i dalje 11 na 11

• +1 1
Posted
5 hours ago, Gandalf said:

kada god džedaj krene napred, ja krenem sa "Marg Bar Amrika!" ubija čovek.:D 

dečko kida već drugu sezonu za redom. jedan od najboljih levih bekova na svetu, nije ni čudo što ga svi živi traže.

• +1 5
Posted

Kad se samo setim da je onomad za nas izbor bio između Blekija i onog Čelzi škarta Mačkara Zume, i da su se genijalci u upravi kluba odlučili za  "proverenog PL igrača"

• +1 3
Posted

Danas ćemo imati priliku da vidimo ko je od čega napravljen (kao da to već ne znamo :unsure: ) obzirom da igramo gradski derbi u najgorem mogućem trenutku u istoriji Pepovog mandata na Etihadu. Mišljenja sam da i tako usrani bez Rodrija,Stonsa, Kovačića, Akandjija,  sa Fodeom i Grilišom van forme, mogu da dobiju bez većih problema jer smo mi u mečevima sa Forestom i Ipsvičom dokazali da smo, i pod novi trenernom, rasturena banda - i dalje je to ista grupa igrača koja nije psihički dovoljno dobro "našpanovana".

Odlazak Ašforta  licitranje Rašforda za 40 milki, frka oko Mazrauievog odbijanja da nosi LGBT jaknu pre tekme, tumbanje prvih 11 zbog povreda i onih koji se vraćaju u full trening - milion dolara pitanje ko će danas izaći u prvih 11 ?!?!

Već sam na jutranjoj kafi sa društvom popio 3 rakije...za smirenje.... u napred.

• -1 1
Posted

Meni cerka ima utakmicu u 16:30, pitao je mogu li otici u 17:15 :blush:

Posted

Još jedan nogobulj - O'Nilara, vrlo očekivano.

Posted

Utakmica ranga Svonsi-Kristal Palas za sad. Fali gol