Jump to content
IGNORED

Premier League 2024-25 — Memorijalni ArleKino Topić

Weenie Pooh
Valk
Message added by Valk,

Topik Premier lige je posvećen našem dragom ArleKinu, koji više nije sa nama.

Nadamo se da se u džennetu čuje grmljavina topova sa Emirata, dok ti pikaš lopte na Hajberiju.

Recommended Posts

Posted

Doktoreee

Darvin 1 na 1, i naravno lopta završava kod korner zastavice

Posted
5 minutes ago, Weenie Pooh said:

Nije bilo VARa do nedavno, ali jeste bilo penala i crvenih onoliko (dok nisu promenili pravila).

Darwin resetovan na fabrička podešavanja.

Penala i crvenih da, ali situaciju da sudija isključi igrača nakon što je postignut gol iz prednosti, nikad nisam video. Najpoznatija takva prednost:

Posted

Robertson je kriminalan cele sezone, ali on od kako je došao u LFC insistira na ovim debilnim underlapping runs :isuse: Umesto da trči niz aut liniju i čeka priliku za centaršut, što jedino zna, on trči dijagonalno ka golu i redovno zasmeta krilu koje pokušava da se namesti za šut. 

Klopp taj instinkt nikad nije našao za shodno da ispravi, a ni Slotu izgleda ne smeta.

Posted
2 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:

Najpoznatija takva prednost:

Meni je poznatija ona iz LFC-Chelsea 2005, Čeh počisti Baroša u šesnaestercu ali Luis Garcia zabije čuveni ghost goal, sudija prizna gol a oprosti penal i crveni.

Ali kažem, u VAR eri trebalo bi da može da se vrati igra i ispravi sudijska greška. Faul za crveni je i retroaktivno faul za crveni, ma šta se desilo posle.

• +1 1
Posted
1 minute ago, Weenie Pooh said:

Ali kažem, u VAR eri trebalo bi da može da se vrati igra i ispravi sudijska greška. Faul za crveni je i retroaktivno faul za crveni, ma šta se desilo posle.

Nema to veze sa VAR. I ovaj sudija iz '99 je bio svestan da je Peruci napravio faul za crveni karton, ali mu ga nije pokazao jer je gol postignut. To je prosto nekakva ljudska odluka sudije da je prevelika kazna sve sručiti na gubitnika. Pričamo naravno o profesionalnim faulovima poslednjeg igrača odbrane, za neke divljačke violent conducts naravno da treba retroaktivno. 

Meni je to ok pristup, jedino što bih promenio da se konkretno u ovom slučaju Bejliju pokaže bar žuti karton.

Posted
Just now, Mindaugas Žukauskas said:

Nema to veze sa VAR. I ovaj sudija iz '99 je bio svestan da je Peruci napravio faul za crveni karton, ali mu ga nije pokazao jer je gol postignut. To je prosto nekakva ljudska odluka sudije da je prevelika kazna sve sručiti na gubitnika. Pričamo naravno o profesionalnim faulovima poslednjeg igrača odbrane, za neke divljačke violent conducts naravno da treba retroaktivno. 

Meni je to ok pristup, jedino što bih promenio da se konkretno u ovom slučaju Bejliju pokaže bar žuti karton.

Pa to je problem, zasto zuti kad je faul po pravilima za crveni?

Ovako mu je lakse, nista, crva nije ni bilo...

Posted
1 minute ago, radisa said:

Pa to je problem, zasto zuti kad je faul po pravilima za crveni?

Ovako mu je lakse, nista, crva nije ni bilo...

Može da se nađe rešenje, kao što se našlo kad golman obori igrača koji ga je predriblao. Više se ne daje crveni, nego žuti, ako je penal. A i tu je faul poslednjeg igrača, i po defaultu je nekad bio crveni.

Posted
36 minutes ago, Stanley Greenberg said:

Bella ciao na Anfieldu po drugi put kako ja pratim....

Luis Diaz, he's s from Barrancas and he plays for Liverpool.

Nunez je što bi rekao Forest Gumpova keva, kao kutija čokolade, nikad ne znaš šta ćeš da dobiješ. Što je najgore, on je na završnom treningu najviše vremena proveo šutirajauci baš ovakve lopte.

Posted

Kapiram ja taj rezon, i meni je što kažeš ljudski da ih poštediš duple kazne (gol iz prednosti + crveni), ali pravila koliko ja znam tu sudijsku ljudskost nigde ne definišu. 

Ukinuli su pokazivanje crvenog golmanu kod penala za "denying a clear goal-scoring opportunity" što je inače crveni, to je sad definisano. Ranije je bilo penal + crveni svaki put, nije se uključivala ljudskost da se tim spase duple kazne.

Posted

Sudija je inače odmahnuo rukama kad je Salah pao. No foul. Za ovo samo igrači Arsenala dobijaju crveni :rolleyes:

A tek što je svirao Watkinsu "simuliranje" u 16, kontra faul. Niko ne zna šta je ono bilo

• +1 2
Posted
2 minutes ago, Weenie Pooh said:

Kapiram ja taj rezon, i meni je što kažeš ljudski da ih poštediš duple kazne (gol iz prednosti + crveni), ali pravila koliko ja znam tu sudijsku ljudskost nigde ne definišu. 

Ukinuli su pokazivanje crvenog golmanu kod penala za "denying a clear goal-scoring opportunity" što je inače crveni, to je sad definisano. Ranije je bilo penal + crveni svaki put, nije se uključivala ljudskost da se tim spase duple kazne.

Nije sve definisano pravilnikom, neke odluke sudija donosi u duhu igre™. Bilo je ono famozno kad neko vodi stoka razlike, sudija dune kraj u 90:00, iako to nigde ne piše u pravilima. Ili, sudija će imati mnogo više tolerancije za neoprezniji start igrača koji gubi 5:0 u 90-tom minutu. 

Jbt sad vidim da je ovo što sam pričao već u pravilniku :ziga:

If the referee plays advantage following a red-card offence that denies the opponent a goal or an obvious goal-scoring opportunity, as soon as play stops, a yellow card is shown instead of a red card, as the advantage allowed the attack to continue.

• Hvala 1
Posted
9 minutes ago, Baldrick S. said:

Luis Diaz, he's s from Barrancas and he plays for Liverpool.

Nunez je što bi rekao Forest Gumpova keva, kao kutija čokolade, nikad ne znaš šta ćeš da dobiješ. Što je najgore, on je na završnom treningu najviše vremena proveo šutirajauci baš ovakve lopte.

Jobote ovo kao lozinka.... Nego, Trent izašao pre 25te minute. Jeli stvarno povređen ili je transfer u najavi?

Posted

Nosite ga kući u Urugvaj više, koju pičku materinu...

Kod Kloparom se bar igralo ultraofanzivno, desetak prilika po utakmici, bilo je solidne šanse da tele utera bar jednu u tor.

Pod Slotom obično nema do dve-tri šanse za 90 minuta, svaki promašaj je duplo teži.

• +1 1
Posted
Just now, Stanley Greenberg said:

Jobote ovo kao lozinka.... Nego, Trent izašao pre 25te minute. Jeli stvarno povređen ili je transfer u najavi?

Sjebo zadnju ložu, i meni fantasy planove.