August 5, 2024Aug 5 18 minutes ago, uini said: chase budinger je moj predstavnik. poenta [makar za mene], je da su olimpijske igre odavno krenule tim putem, samo nas nervira basket, jer nas interesuje. kada kazem, "krenule tim putem", mislim mbogo dalje od odbojke na plazi, mozda i od pocetka, u antickoj grckoj. Mene recimo ne nervira basket. Ono, dobar basketas, je dobar sportista. Nije MOK izmislio tu disciplinu, samo je prepoznao popularnost i uvrstio u svoj takmicarski program. Mene licno ne nervira nijedna disciplina, vise od pola stvari ne gledam uopste jer me ne zanima, ali mi ni ne smeta. Jedino ne volim sportove u kojima sudije imaju veliku moc odlucivanja putem ocena.
August 5, 2024Aug 5 Jbg, zbog tako nekih sportova, imamo 5 evropskih košarkaških selekcijela uključujući domaćina. Luka Dončić je esencija olimpizma, a nema ga zbog limitiranog broja ležaja u selu.
August 5, 2024Aug 5 Eh sad, basket 3x3 je kriv što košarkaški turnir ima 12 ekipa već 40 godina unazad. Ne bih rekao da ima to ikakve veze jedno s drugim. Inače, isto mi je zabavnija bič odbojka nego ovaj 3x3, lepše je nekako za oko, atmosfera, pesak, guzovi su samo bonus.
August 5, 2024Aug 5 Amerika Španija žensko polufinale, kakvo navlačenje za Španiju. Kakve faulove su likovi svirali Americi komedija a iste kontakte Španiji puštali. I na kraju u produžetku na jedan razlike za Španiju dva bacanja za Španiju i ćao...
August 5, 2024Aug 5 Bolja mi je analogija dubl tenis nego badminton. Ista lopta, isti reket itd. Tu mislim da bi najbolji singl igrači da se upare uspeli da navežbaju da budu najbolji i u tome. Doduše najbolji košarkaši bi dominirali basketom bez ikakve vežbe.
August 5, 2024Aug 5 46 minutes ago, goofs said: Eh sad, basket 3x3 je kriv što košarkaški turnir ima 12 ekipa već 40 godina unazad. Ne bih rekao da ima to ikakve veze jedno s drugim. Direktno je povezano. FIBA-i je rečeno dobili ste 3x3 ne sanjajte povećanje na 16. Pritom ja ne znam o kakvoj popularnosti 3x3 se priča na globalnom nivou? Ja vidim rast popularnosti ovde kod nas ali mi bi trebali da smo top nacija tu. Postoji gomila igrača koji ne vide pare u 5x5 pa pokušavaju da se ovako dokopaju neke love. A ima bar isti broj tako tih igrača koji više neće da se cimaju da treniraju 5x5 pa odu da igraju 3x3. Edited August 5, 2024Aug 5 by theanswer
August 5, 2024Aug 5 42 minutes ago, goofs said: Eh sad, basket 3x3 je kriv što košarkaški turnir ima 12 ekipa već 40 godina unazad. Ne bih rekao da ima to ikakve veze jedno s drugim. Inače, isto mi je zabavnija bič odbojka nego ovaj 3x3, lepše je nekako za oko, atmosfera, pesak, guzovi su samo bonus. Meni je problem sa ovim basketon što je sve nekako zbrzano, zbrda-zdola, haotično. Odbojka na pijesku je dosta organizovaniji sport. Lopta je sporija, nema dizanja prstima sem ako se može dići a da lopta ne napravi više od jedne rotacije, sve kako bi se igra usporila jer je teren prevelik za 2 igrača. Basket mi se svodi na neko krljanje i prangijanje iz svakojakih pozicija.
August 5, 2024Aug 5 30 minutes ago, Heaviside said: Bolja mi je analogija dubl tenis nego badminton. Ista lopta, isti reket itd. Tu mislim da bi najbolji singl igrači da se upare uspeli da navežbaju da budu najbolji i u tome. Doduše najbolji košarkaši bi dominirali basketom bez ikakve vežbe. analogija ti je na mesto, slazem se. ali najbolji kosarkasi ne bi dominirali basketom. recimo, Jokic ne bi bio dominantan basketas. bio bi dobar, jer je Jokic, ali ne dominantan. LeBron bi, ali LeBron bi bio dominantan i u bacanju kugle ili odbojci. Booker bi recimo bio vrhunski basketas, ali Franz Wagner sa svojim sutom ne bas. ne mozes igrati basket bez suta i brzine. krilni igraci su prototip basketasa. video si da su svi najbolji igraci 198-202, maltene preslikani... ovaj Juzni Sudan bi mogao da napravi odlicnu 3x3
August 5, 2024Aug 5 imo najbolji basketasi bi bili igraci koji najbolje idu jako do samog kraja a i da su brutalni ft izvodjaci. npr butler embiid ili sga.
August 5, 2024Aug 5 37 minutes ago, theanswer said: Direktno je povezano. FIBA-i je rečeno dobili ste 3x3 ne sanjajte povećanje na 16. Pritom ja ne znam o kakvoj popularnosti 3x3 se priča na globalnom nivou? Ja vidim rast popularnosti ovde kod nas ali mi bi trebali da smo top nacija tu. Postoji gomila igrača koji ne vide pare u 5x5 pa pokušavaju da se ovako dokopaju neke love. A ima bar isti broj tako tih igrača koji više neće da se cimaju da treniraju 5x5 pa odu da igraju 3x3. to je istina. to je ovo sto Heaviside rekao, singl i dubl u tenisu. ko nije dovoljno dobar u singlu, ide u dubl i specijalizuje se za isti.
August 5, 2024Aug 5 1 minute ago, Кристофер Лумумбо said: Wagner i Jokic ne bi bili dominantni basketasi…frice, samopovredicu se. nemoj Koki, Cegi ce plakati... kako bi Jokic bio dominantan bez treninga? covek je spor a video si da se sve preuzima... kazem, bio bi dobar, ipak je najbolji na svetu, ali sumnjam da bi ikada dominirao. Wagner sutira za 3 1/8 kad mu je dobar dan... morao bi posteno da istrenira taj sut... mada fizikalijama, ne moze puno bolje.
August 5, 2024Aug 5 Krila i veliki bekovi jesu idealan tip igrača za basket, ali to tek dolazi do izražaja ako je suvi kvalitet makar približan. Naravno da bi višestruki MVP NBA lige bio dominantan protiv Majstorovića