Jump to content

Featured Replies

7 minutes ago, goofs said:

Da dodam samo da je to još drastičnije u 3x3 jer trojka vredi duplo. Ne menjaš 3 koša sa dve ubačene trojke kao u košarci, nego 4.

Hustle je bitan, ali recimo zanimljivo je kako niko na turniru nema izrazitog teškaša, ono 210cm, u ekipi. Valjda je tempo previše brz za takve momke.

Možda ti klipani, ako su iole vični, već igraju pravu košarku 

• Replies 331
  • Views 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• A dobro jbt, čemu toliki hejt?  prvo, oni pobeđuju na mestersima i tako zarađuju. oi medalja bi samo bila dodatak, ako uzmu medalju.    Drugo, to su ljudi basketaši, nisu bagra neka. Baš je l

• Hamlet Strašni
    Hamlet Strašni

Бојим се да су овакве ствари будућност спорта. Брзо, без много тактике, атрактивни потези. Лакше се бинџује више различитих утакмица. Не одмах, док смо потрошачи садржаја ми старији, али како се демог

• Mislite na milion u budzetu.

Posted Images

39 minutes ago, goofs said:

Da dodam samo da je to još drastičnije u 3x3 jer trojka vredi duplo. Ne menjaš 3 koša sa dve ubačene trojke kao u košarci, nego 4.

Hustle je bitan, ali recimo zanimljivo je kako niko na turniru nema izrazitog teškaša, ono 210cm, u ekipi. Valjda je tempo previše brz za takve momke.

vidim da ovde ima ekipe koja redovno prati 3x3, pa oni mogu da kažu da li tripujem; moj utisak je da je kriterijum drugačiji nego pre ne-znam-kog vremena

ja gledam baš retko, pa se sećam one bulut-ekipe, tu se makljalo grčko-rimskim stilom, dok je sada to ipak malo iznivelisano, u smislu da se ipak sude te ekstremne stvari a basket je za nijansu brži 

drugim rečima, moraš da imaš tri jako dobra šutera, poželjno je i da četvrti zna da potegne. kod nas samo majstor i stojačić. malo je to

Edited by uini

Nikad ne bih rekao da je Stojačić dobar šuter :D

Inače, meni je utisak da je Majstorović uprkos prangiji najslabija karika. Ona ispadanja u odbrani su komična. Fokus Nedovića i lateranost Kaminskog.

pa dobro, ume da sutne i to ne samo spotup, naprotiv

ne mislim sad obavezno na lude procente, nego ova druga dvojica ni ne sutiraju, to je bas hevi metal

Mnogo nebitnijih sportova ima na olimpijadi 3x3 je u usponu. Upućeniji ovde pričaju da ima boljih od ove četvorice, kad spare najbolje, LA je naš 😄

Ako dovoljno dugo poživimo dočekaćemo da se veća lova vrti u nekoj 3x3 verziji košarke nego npr u Evropskoj košarci. 

A tek onaj Piqueov fudbal za ljude koji imaju ADHD to će se verovatno prvo primiti.

Nego šta bi na kraju sa onim Bulutom, igrao je ili je trebao da igra neku američki 3x3 ligu pa je bio neki problem?

10 minutes ago, *edited by mod said:

Nego šta bi na kraju sa onim Bulutom, igrao je ili je trebao da igra neku američki 3x3 ligu pa je bio neki problem?

negde sam video naslov da je zavrsio karijeru

Molim kad pocne KLS da bude ovolika paznja usmerena i prema tim momcima.

• Author

Bulut je igrao BIG3 takmičenje koje vodi reper Ice Cube. On, Ivošev, Lasmanis, kasnije Janis Tima. Verovatno pokupljeni kako bi se proširili i na evropsko tržište.
Nije otišao odmah tamo, jer su iz Fibe zapretili da neće moći da igra na OI u Tokiju. Kasnije mislim da je odigrao dve sezone, koliko su mu i rebnuli suspenziju iz FIBA.
A BIG3 je takmičenje koje se igra samo u periodu jul-avgust.
Sad sam ga viđao da igra za Hangžou na završnom turniru bg lige. Nije igrao u finalu zbog povrede, a izborili su kartu za neki masters. Pre toga je igrao za Lozanu i Liman. Ne pravi toliko razliku, olako se ispucava, odbrana dosta loša.

Turnir u 3x3 na OI nisam ispratio kako treba zbog ovog kretenskog rasporeda. Pogledao sam utakmicu sa USA i sa Holandijom, kao i sa Francuskom do onog prekida zbog kiše. Loše je delovalo sve, pogotovo kad se uzme u obzir koliko su samouvereni bili, koliko su se spremali za turnir i da su trojica članovi najbolje world tour ekipe (trenutno je Fredetov Majami izbio na prvo mesto, ali Ub je do skora bio prvi). Prvenstveno mi se komunikacija i govor tela nisu nikako dopali.

E sad, ovo što @uini pita za kompoziciju ekipe i više šutera. Dakle ekipa Stojačić, Majstorović, Branković i Barać je stalna postavka Uba, već pomenute ekipe. Barać je baš hustler i radi najprljaviji posao u ekipi. Nije dominantan pod košem kao Vasić jer je krilo, ali je agilniji i dovoljno snažan da može da preuzima sve i da zaključa glavnog protivničkog skorera. Ali nije šuter, poteže kad nema ko drugi. Stojačić, Majstorović i Branković su lomili dosta utakmica tako što vežu neke dvojke na frku, na momentum, na iskustvo kad se drugi pogube, kad su već ruke na kolenima. Majami ima dva izrazita šutera Travisa i Fredeta, ostala dvojica hasluju, a jedan je pretnja pod košem. Od ostatka naše 3x3 scene ulogu Majstorovića bi mogao da uzme Kojić iz Limana. Video sam i da Nerandžić i Radonjić (FMP, Borac...) sad igraju ovo. Poprilično su dobri, pogotovo Nerandžić zbog visine. 

Edited by smooth.Op

• Author

Isteklo mi vreme za edit.
Moram da spomenem samo veliku legendu 3x3 basketa Dragana Gagu Bjelicu. Neverovatna energija, brutalno navežban neodbranjiv poluhorog. Igra sad već par godina za ekipu Pirota. Dosta dobro ukomponovana ekipa za naše uslove. Izborili su i par mastersa preko domaćih i regionalnih turnira, Uvek dobar basket kad oni igraju.

47 minutes ago, smooth.Op said:

Turnir u 3x3 na OI nisam ispratio kako treba zbog ovog kretenskog rasporeda. Pogledao sam utakmicu sa USA i sa Holandijom, kao i sa Francuskom do onog prekida zbog kiše. Loše je delovalo sve, pogotovo kad se uzme u obzir koliko su samouvereni bili, koliko su se spremali za turnir i da su trojica članovi najbolje world tour ekipe (trenutno je Fredetov Majami izbio na prvo mesto, ali Ub je do skora bio prvi). Prvenstveno mi se komunikacija i govor tela nisu nikako dopali.

Ne znam kako su se spremali za turnir, ali iz aviona se videlo da su fizicki nespremni. A onda iz te nespremnosti sledi i sve ostalo lose. Kola nepovratno krenu nizbrdo kad se uvuce nervoza jer nije kako si zamislio, a ne mozes na brzinu da promenis stvari, jer nisi dosao spreman in the first place..

• Author

Pripreme im je vodio kondicioni koji sa njima radi u Ubu. Ovo je u sred 3x3 sezone. Poslednji turnir su odigrali 5. jula. Radili su u hali u Petrovaradinu i sparingovali kod domova na keju. 

ali koja je to potreba da se svaki put napiše da bulut i stojačić nisu najbolji sportisti i najbolji košarkaši na svetu. ok je buraz, hvala ti što se trudiš, ali znamo to i bez tebe. pusti ljude da igraju svoj sport i prestani smarati.

i to forumaši koji prate te neke hobističke sportove sa šklj sportistima o kojima pišu neke nebulozne bajke, a onda dođu svake godine na 3x3 thread da polivaju stojačića i buluta jer bi eto izgubili od giannisa i edwardsa :laugh:

Samo da primetim da dok su Kk Novi Sad i Kk Liman dominirali u 3x3 nije bilo fejlova ;-)

Ne kontaju, izgleda, svi, kolika je dominacija Srpskog basketa od kada se pojavio. Tolika da verovatno u narednih 15, 20 godina niko neće naslagati toliko trofeja. Logično je da se ta žila sisa do krajnjih granica, tu pre svega mislim na Majstorovića i Stojačića. To iskustvo i rutinu ne možeš steći treningom. 

Najjače su žalopojke na šut Stojačića, pogledajte samo finale prošlogodišnjeg svetskog, a toliko puta je natrpao da je to smešno i govoriti. 

Background Picker
Customize Layout