Jump to content
IGNORED

Gothic Rock / Metal

Kreator

Recommended Posts

Posted (edited)

Iz njenog korseta prelivalo se salo

Na zidu sobe visio je goli Ville Vallo

Edit: ne, ne, ova verzija:

Edited by Klara
  • Haha 1
Posted
21 minutes ago, Ratamahatta said:

Posto vec niko nece da spomene slona od 5 tona u garsonjeri

Meni je taj bend uvek nekako bio plastičan. Čuješ pesmu, kao da je nekako catchy za MTV i .... move on, nothing new to hear. :dry:

Tako da, što se mene tiče ovaj slon može slobodno da kulira u garsonjeri, zaobići ću ga svaki put.

Posted

A Rasmus - In the Shadows?

Necu da kacim:D

Posted

Ajoj. Pa to je nezvanična himna svih 12345 MTV kanala. :laugh:

• Haha 1
Posted

Aj domaće

Posted
14 hours ago, Kreator said:

Ne ide ova tema bez Sisters of Mercy, iako Eldritch nikako ne voli da ih tako klasifikuju...

• +1 2
Posted

Sledeća je da se ubiješ.

I ladno niko nije okačio Tristaniju:

A ni Katu:

Posted
On 28. 7. 2024. at 0:40, Kreator said:

Nightwish jeste više Symphonic metal ali je ipak i Gothic metal. Inače omiljeni band moje 11 godišnje ćerke ... i veoma sam ponosan zbog toga. :) 

Nightwish je symphonic metal a goth je samo bio imidž Tarje i naslednica.

Ranije sam ih baš slušala, ne toliko u poslednje vreme ali i dalje ih volim.

Omiljeno izvođenje omiljene pesme^ 

Boginja!

Posted
On 28. 7. 2024. at 21:31, Ratamahatta said:

Imali su Paradise Lost izliv Massive Attack-a i Depeche Mode-a u mozak devedesetih, to je bio 1 odlican crossover, bar meni bivsem metalcu, a danas svastarskoj stranoj izdajnickoj pedercini

Ja toliko volim ovaj album da imam obe verzije na diskovima - i originalnu i remaster. :D

• +1 2
Posted

^^ Kao dugogodišnji poštovalac i pratilac rada Nightwisha mogu reći da taj bend strmoglavo odlazi u genitaliju. Počeli su da preskaču ajkulu sa novim izdanjima, sve neke apstraktne teme, meta muzika, stubovi stvaranja i slične gluposti, pri čemu ne koriste Floor uopšte onako kako bi ona trebalo da se koristi (jer je jbno dobra pevačica).

Uz sve to bend je napistio Marko Hietala, srce i energija svakog živog nastupa, pa su ostali i bez prodornog muškog vokala i samim tim ne izvode više hitove gde je on bio dominantan (ne pamtim kad je bio Wish I had an Angel na turneji). Zamena mu je lik koji je dobar basista, ali ne peva, a muške vokale je preuzeo britanski Žika Jelić koji u bendu svira sve nebitno, po potrebi.

Izdaju novi album u septembru, otprilike make-or-break za njihov dalji status.

Glede teme, što reče Valkira, svi darkeri i većina metal bendova potpadaju pod Goth subkulturu, bar po imidžu, no po zvuku je to onako dosta suženiji žanr

(bio na certu u Domu Omladine pre par meseci, ozbiljna zajebancija)

Posted (edited)

Uh, Moonspell su dobri. Odavno sam otkrio Portugalce, a uspeo i da ih ukačima na sExitu jedne godine.

Edited by Filozof manijak