July 30, 2024Jul 30 12 minutes ago, arheolog1981 said: Kakav meč Kanađanina i Indijca, Kanađanin vezao 7 desetki za pobedu. Gubio 3:5 Gledali isto prvi mec koji sam ukljucio I odma raspucavanje
August 1, 2024Aug 1 Od ponedeljka, samo nam je uključeno streličarstvo po ekranima. Po ceo dan. Ne sećam se da sam neki sport pratila sa ovakvim zanimanjem. To je verovatno jer me sport ič ne interesuje. Ali ovo...
August 1, 2024Aug 1 Author Koreanka u 1/64 protiv Portorikanke, kakva razlika u klasi. Portorikanka gađa plavo i crveno, 5, 6, 7 Hahaha, i sad u trećem setu pogodi 10 iz prve. Pa nakon toga 5 naravno
August 1, 2024Aug 1 Author Turci ozbiljno ulažu u streličarstvo, pre su imali samo u muškoj dobre takmičare. Evo sad nastupa sedamnaestogodišnja Turkinja peti nosilac
August 3, 2024Aug 3 kakav choke Indonežanke, imala dobijen meč, trebalo joj 8 sa poslednjom strelom za pobedu, jedva da je pogodila ivicu mete Edited August 3, 2024Aug 3 by levi
August 3, 2024Aug 3 I sad ta Francuskinja uze u poslednjoj streli sa 10kom bronzu, a drago mi, a u isto vreme zao ove Koreanke, imala je 4:2 protiv prve u polufinalu i ova 2x29 gadjala
August 3, 2024Aug 3 Finale je bilo strašno, moraš da imaš 30 da bi ovoj možda uzeo set. U finalu gadjala 29, 29, 30, 29, 28, sumanuto
August 4, 2024Aug 4 70 metara je razdaljina !!! Centar 10 je veličine dvd diska ja sam mislio da ima ne više od 30ak metara
August 4, 2024Aug 4 Srbija ima dobre takmičare u gadjanju compound lukom, Ognjen Nedeljković i Marija Ljubinković npr, Akos Varga ranije. Na žalost compound nije olimpijska disciplina. Za prošle olimpijske igre je Luka Popović umalo izborio plasman, ali je izgubio u shot off-u od engleskog takmičara. Gađanje olimpijskim lukom zahteva bar 24h treninga nedeljno da bi se dostigao takmičarski nivo, ili 300-400 strela po treningu. Postoji i 1000 arrow challenge kao nekakav krajnji ispit nakon određenog ciklusa treninga itd. Snaga luka je obično oko 40 funti za zene, za muškarce oko 44 ili više. Mauro Nespoli je jedno vreme gadjao sa 60 funti, ako ne grešim. To je opterećenje koje se drži mišićima ledja prilikom nisanjenja. Ako obratite pažnju na vrh strele kad nišane, videćete da se strela ne pomera, dakle imaju savršenu kontrola hica. Sva priča oko tehnike izvodjenja hica i raznih škola streličarstva je u stvari oko te kontrole, tj. kako ponoviti tih 10-ak pokreta na isti način, što efikasnije. Edited August 4, 2024Aug 4 by zilled
August 4, 2024Aug 4 strelicarstvo je do jaja za gledanje. ja sam se nalozio kad sam ga gledao u Londonu. mecevi su kratki i bas je napeto a u isto vreme lako za pracenje. uz sve to, ima neke drazi i sto gadjaju lukom i strelom. makar za mene. kapiram da je jedini razlog sto jos nije omasovljeno sto nije bas jeftino i sto nije lako napraviti olimpijski poligon za vezbanje.
August 4, 2024Aug 4 Obožavam korejskog trenera, najbolje se raduje i predstavlja 'jaaaa sam ovde, sad ću da vas iscepam'
August 4, 2024Aug 4 Author Koreanac 29 u dve runde, Italijan u obe isto i podele set. Italijan vodi 4:2