July 30, 2024Jul 30 13 minutes ago, pbg12345 said: sad sam tek procitao link koji je midle ostavio po onom sto sam cuo/citao pre mesec dana i meni se cini da je bilo ovako kako ti kazes i da su van svake pameti hteli ugurati posadu koja nema sanse ali, na stranu ovaj konkretni sukob, generalno je jebeno neverovatno koliko pati nas sport i koliko je mladih ljudi propalo (makar u sportskom smislu) zbog ovakvih pizdarija kojih ima na gomile sa pravilnom organizacijom i drugacijom preraspodelom sredstava, sport u ovoj drzavi bi bukvalno eksplodirao od onog bazicnog nivoa koji bi doneo mnogo toga dobrog prvenstveno zdravstveno, pa do ovih olimpijskih sportova/disciplina mada, za pocetak treba promeniti razmislajnje vecine koje se svodi na premeravanje patke izmedju blizanaca i to na jebenom fudbalu i nesto manje kosarci to je sve, samo sport nije Veslački savez propada godinama. Nije džabe što u Veslanju imamo 3 predstavnika a u kajaku recimo 8 iako ni tamo više nemamo šanse za medalje a imali smo na prethodnim igrama. Ipak je ogromna razlika. Još smo glavno kvalifikaciono takmičenje prošle godine imali na Adi gde se delilo 90% kvota za sve discipline i jedino je Arsićka (jedva) uzela kvotu. Dvojac bez koji nam je godinama bio najveća uzdanica se raspao na tom takmičenju. Onda je prvo Pimenov uzeo u skifu gde je imao šanse na nivou Arsićke koja je prošla kako je prošla videli smo. Onda su na poslednju regatu odlučili da pošalju neki dubl skul za koji se unapred znalo da nema apsolutno nikakve šanse, tipa ovaj Mačković Pimenov je bolji od njega za 5 tri dužine čamca a iz nekog razloga nisu hteli da pošalju ovde gde bi Mačkoviću mrtvi ladni uništili šansu da se takmiči na OI. Na kraju je reagovao OKS i dubl skul je otišao gde se na kraju lagano kvalifikovao malo iza Amerikanaca. I evo da se Pimenov nije ugasio imali bi finale što je sa 6 posada u finalu opet vrhunski rezultat a nije ni da su ostale ekipe mnogo iznad ko što se i videlo u ovim trkama do sada pa da bi potpuno nemoguće bilo da na najbolji dan se boriš i za medalju. A i ovako će biti u top 7,8. Tako da odluka veslačkog saveza ne može da se brani nikako, nisu džabe suspendovani čak i od srpskog olimpijskog komiteta gde burazerski odnosi vladaju ko i u celoj državi. Čak je i svetska veslačka federacija reagovala i donela odluku da po posebnoj proceduri u cilju takmičenja dozvoli novom dubl skulu da se takmiči na poslednjoj regati mimo propisa, tj iskoristili su taj u cilju olimpizma i takmičenja zanemaruju statut i dozvolili su zamenu bukvalno 3 dana pred regatu. Čak i oni su videli koliko je VSS u kurcu.
July 30, 2024Jul 30 46 minutes ago, Halvard said: Realno bi bio neuspeh da Barna ne uđe u polufinale. Barna ako bude blizu svog rekorda, ide u finale. Sada, koliko je kalkulisao, ili je EP ostavilo posledice, to treba da se vidi. u Beogradu je plivao 47.66, ovde cenim da ce za finale biti dovoljno 47.80 Velji je polufinale fantastican uspeh. od finala na 200 leptir pre 12 godina, do polufinala na 100 slobodno... velika steta je sto je on 10 godina lutao i nije znao da li da pliva leptir ili kraul ili oba...
July 30, 2024Jul 30 Author Sad mi tek nije jasno šta je Velji bilo da onako nestvarno loše pliva u štafeti. Edited July 30, 2024Jul 30 by Halvard
July 30, 2024Jul 30 38 minutes ago, pbg12345 said: sa pravilnom organizacijom i drugacijom preraspodelom sredstava, sport u ovoj drzavi bi bukvalno eksplodirao od onog bazicnog nivoa koji bi doneo mnogo toga dobrog prvenstveno zdravstveno, pa do ovih olimpijskih sportova/disciplina mada, za pocetak treba promeniti razmislajnje vecine koje se svodi na premeravanje patke izmedju blizanaca i to na jebenom fudbalu i nesto manje kosarci to je sve, samo sport nije ako se ne varam, ja sam o ovome opsirno pisao posle SP u odbojci kad smo uzeli zlato. generalno, zabole me za eksploziju sporta u Srbiji. ubedljivo najvaznija stvar je ovo drugo sto si spomenuo. bazicni nivo. nasa deca sede ispred racunara, gledaju zadrugu, hoce da budu baka prase ili sara jo. za to vreme Hunta sistematski unistava sve sto je preostalo od sporta u mladjim kategorijama, i samo se fokusira na spomenute blizance u kosarci i fudbalu. gradimo nacionalni stadion, a nemamo dvorane sa gimnastickom opremom ili bazene. i ono sto imamo, to ne koriste klinci, vec se izdaje ekipici za mali fudbal. sto nije negativno, i mi matori treba da se razmrdamo, samo sto usput moramo da imamo mesta gde ce deca da treniraju. i to ne da bi postali Bodiroga ili Vanja Grbic, vec da imaju minimum koordinacije i da im ne atrofiraju misici sa 16 godina. cela Danska vozi biciklo i ide peske, ali nemaju jos medalju na ovim igrama. mi zato vec 14. put repriziramo finale u pucanju, jer nismo luzeri koji se vozaju i seckaju, vec pucamo ko pravi muskarci... Srbin poediJo.
July 30, 2024Jul 30 Nije se Andrej čuvao, nema tu toliko čuvanja koliko se misli. Loše je startovao čini mi se, a evo i njegova izjava kaže da se nada da može do finala da po njegovoj proceni mu fali nekih 9 stotih tako da misli da ima šanse.
July 30, 2024Jul 30 23 minutes ago, freakns said: ako se ne varam, ja sam o ovome opsirno pisao posle SP u odbojci kad smo uzeli zlato. generalno, zabole me za eksploziju sporta u Srbiji. ubedljivo najvaznija stvar je ovo drugo sto si spomenuo. bazicni nivo. nasa deca sede ispred racunara, gledaju zadrugu, hoce da budu baka prase ili sara jo. za to vreme Hunta sistematski unistava sve sto je preostalo od sporta u mladjim kategorijama, i samo se fokusira na spomenute blizance u kosarci i fudbalu. gradimo nacionalni stadion, a nemamo dvorane sa gimnastickom opremom ili bazene. i ono sto imamo, to ne koriste klinci, vec se izdaje ekipici za mali fudbal. sto nije negativno, i mi matori treba da se razmrdamo, samo sto usput moramo da imamo mesta gde ce deca da treniraju. i to ne da bi postali Bodiroga ili Vanja Grbic, vec da imaju minimum koordinacije i da im ne atrofiraju misici sa 16 godina. cela Danska vozi biciklo i ide peske, ali nemaju jos medalju na ovim igrama. mi zato vec 14. put repriziramo finale u pucanju, jer nismo luzeri koji se vozaju i seckaju, vec pucamo ko pravi muskarci... Srbin poediJo. pa pod eksplozijom sporta podrazumevam upravo ovo o cemu smo i ti i ja pisali jer jbgm kad ti i ja sedimo u foteljama i jebemo sve po spisku jedan drugom i merimo patke zvezda vs partizan, to je sve samo nije sport mene prijateljica juce pita (sa podmehom dok sam joj objasnjavao ko od nasih ima sanse u atletici) "ko jebote baca koplje i kako do toga dodje" nije ona nista kriva, kod nas je bazicni sport potpuno zanemaren i doveden do nivoa sprdanja ogromna vecina klinaca koja i treniraju nesto iole ozbiljnije, treniraju uglavnom (cast izuzecima) zbog sulude zelje njihovih roditelja da se to dete unovci u sportu (uglavnom fudbal, kosarka, tenis) i onda ako ne bude u jednom promilu najtalentovanijih propast onda tek iz tog jednog promila krece iole ozbiljnija selekcija i uopste, sve je usmereno na komercijalizaciju i profit, krenuvsi od "skola svega i svacega", preko termina i nacina koriscenja infrastrukture koju si pominjao pa do raspodele sredstava od strane drzave i nizih nivoa vlasti to je propast na mnogo nivoa a tek na to dolazi ovo od cega je i pokrenuta rasprava, katastrofalan rad u savezima, mahom naprednjackih kadrova, otimanje oko sredstava, guranje losijih takmicara, pa preko namestanja utakmica od najnizeg seoskog nivoa u fudbalu, sve do "vrha" i svega onog sto gledamo oko kk i fk blizanaca i na kraju krajeva, mozda nije najvaznije, ali paradoksalno ubedjen sam da bi iz tog potpuno drugacijeg pristupa zapravo najpopularniji sportovi u drzavi, a to su svakako fudbal i kosarka, zapravo profitirali na reprezentativnom nivou Edited July 30, 2024Jul 30 by pbg12345
July 30, 2024Jul 30 9 minutes ago, pbg12345 said: nije ona nista kriva, Pa kriva je i TV koja ne prenosi i nedostatak normalnog novinarstva i fizicke kulture kod stanovnistva. OK ima osoba koje ne prate sport, ali onda se ni ne izrazavaju. Vazno je da se podsmehnemo svemu sto nije nasa stvarnost. Kod nas u kuci su se sva prvenstva olimpijade i dijamantska liga gledali bez greske. Za Jana Zeleznog sam znala sa desetak godina, a jednu bivsu atletsku sampionku sam prepoznala posle X godina u piljari (true story). To me je i kod otvaranja najvise zanimalo. Gde su danas nekada veliki sampioni? Cak i ovde na forumu prepoznas ljude iz te generacije kojima su to bili porodicni rituali. Edited July 30, 2024Jul 30 by Moonwalker
July 30, 2024Jul 30 10 minutes ago, Moonwalker said: Pa kriva je i TV koja ne prenosi i nedostatak normalnog novinarstva i fizicke kulture kod stanovnistva. OK ima osoba koje ne prate sport, ali onda se ni ne izrazavaju. Kod nas u kuci su se sva prvenstva olimpijade i dijamantska liga gledali bez greske. Za Jana Zeleznog sam znala sa desetak godina, a jednu bivsu atletsku sampionku sam prepoznala posle X godina u piljari (true story). pa da, upravo u tome je i moja poenta ko je iz manjeg mesta, u ogromnoj vecini slucajeva nije zakacio nista od atletike/plivanja pa i gimnastike kroz obrazovanje, sto je nedopustivo u nekom drugacijem drustvu bi deca izmedju ostalog itekako imala backe discipline povremeno na casovima fizickog, pa bi tu imali prilike da se inicijalno upoznaju i eventualno zavole i selektuju za te sportove o rtsu, njihovim prenosima i nacinu kako rade ono sto prenose nemam snage manje vise sve je receno nebrojeno puta ovi nasi komentatori su najblaze receno sramotni i to samo po sebi dosta govori Edited July 30, 2024Jul 30 by pbg12345
July 30, 2024Jul 30 8 minutes ago, Ivo Petović said: Ču Jana Železnog...ja sam znao za Željka Knapića i Ismaila Mačeva + 1 Knapic 400m iz nekog slavonskog tima odakle je ponikla Boba Colovic? Iz Hrvatske je to znam. Realno od Moskve 1980. pa nadalje imam solidno secanje. @pbg12345 E nemoj tako da zezas nas provincijalce. Atletika mi bila jedan od medjusportova. Trcala na krosevima i jedan u Kragujevcu sa ciljem i poslednjih 100m uspona u Sumaricama kod spomenika pamtim ihaj od kada. Dragan Zdravkovic trcao glavnu trku. Zapravo je atletika bila solidno razvijena po provincijama bivse drzave, ako ne kroz porodicne navike. Onda kroz skolu. I koje hteo mogao je da nauci osnove loptaskih sportova jos u osnovnoj skoli. Edited July 30, 2024Jul 30 by Moonwalker
July 30, 2024Jul 30 Author 1 hour ago, theanswer said: a iz nekog razloga nisu hteli da pošalju ovde gde bi Mačkoviću mrtvi ladni uništili šansu da se takmiči na OI. Branili su odluku argumentom da nam tako propada kvota Pimenova u skifu. Imalo bi nekog smisla da je ta posada koju hteli da pošalju uopšte i imala šanse da plasira na OI, a čak i da jeste, svakako ne bi bili ni blizu plasmana u finale, kao što ne bi ni Pimenov bio da je nastupao u skifu. Pimenov/Mačković u dubl skulu jedina naša opcija koja je imala ikakve izglede na OI, kako se i pokazalo na kraju, to je svakome iole upućenom bilo sasvim jasno. Sportski motivi sigurno nisu bili u pitanju.
July 30, 2024Jul 30 1 hour ago, pbg12345 said: sad sam tek procitao link koji je midle ostavio sa pravilnom organizacijom i drugacijom preraspodelom sredstava, sport u ovoj drzavi bi bukvalno eksplodirao od onog bazicnog nivoa koji bi doneo mnogo toga dobrog prvenstveno zdravstveno, pa do ovih olimpijskih sportova/disciplina mada, za pocetak treba promeniti razmislajnje vecine koje se svodi na premeravanje patke izmedju blizanaca i to na jebenom fudbalu i nesto manje kosarci to je sve, samo sport nije da, da, opste je poznata stvar da sport eksplodira u zemlji u kojoj se smanjuje broj stanovnika.
July 30, 2024Jul 30 13 minutes ago, Moonwalker said: + 1 Knapic 400m iz nekog slavonskog tima odakle je ponikla Boba Colovic? Iz Hrvatske je to znam. Realno od Moskve 1980. pa nadalje imam solidno secanje. @pbg12345 E nemoj tako da zezas nas provincijalce. Atletika mi bila jedan od medjusportova. Trcala na krosevima i jedan u Kragujevcu sa ciljem i poslednjih 100m uspona u Sumaricama kod spomenika pamtim ihaj od kada. Dragan Zdravkovic trcao glavnu trku. Zapravo je atletika bila solidno razvijena po provincijama bivse drzave, ako ne kroz porodicne navike. Onda kroz skolu. I koje hteo mogao je da nauci osnove loptaskih sportova jos u osnovnoj skoli. ja sam seljacina sa banije, odrastao u okolini cacka, najbolje da ja zezam nekog po osnovu proovincije jbgm ti pises o 80tim, sfrj, ovo o cemu smo pisali se odnosi na aktuelni trenutak i ove sadasnje generacije