Jump to content

PbP naših sportista u Parizu '24

Shan Jan
Message added by Shan Jan,

Featured Replies

• Author
6 minutes ago, kralj said:

Zašto Tijana ne učestvuje? Ona bi trebalo da je u najboljim godinama sad, ako se ne varam u Riju je imala 18-19.

Tijana ima tu nesreću da je po prirodnoj konstituciji taman negde između težinskih kategorija. Procenjeno je da joj više odgovara lakša, pa mora da skida kilažu, što njoj ne pada lako. Znam da se pred Tokio baš namučila s tim.

Zato je rešila da na neko vreme iz zdravstvenih razloga pauzira, ali planira da se vrati u nekom trenutku.

6 minutes ago, Halvard said:

Tijana ima tu nesreću da je po prirodnoj konstituciji taman negde između težinskih kategorija. Procenjeno je da joj više odgovara lakša, pa mora da skida kilažu, što njoj ne pada lako. Znam da se pred Tokio baš namučila s tim.

Zato je rešila da na neko vreme iz zdravstvenih razloga pauzira, ali planira da se vrati u nekom trenutku.

Jel znaš šta je sa onom Hrvatskom šampionkom iz Tokija, ni nje nema? Jelić 

Kakva je prirode Spanovickina povreda i moze li do medalje? 

Kakve su sanse Vilagos i Topicke? Zahvaljujem

• Author
7 minutes ago, arheolog1981 said:

Jel znaš šta je sa onom Hrvatskom šampionkom iz Tokija, ni nje nema? Jelić 

Nije se kvalifikovala.

Inače su joj navodno zbog domoljubnih izjava iz prošlosti pretili smrću na EP u Beogradu pre par meseci, pa je imala obezbeđenje 24/7. :rolleyes:

21 minutes ago, Halvard said:

to ti je klasika kod nas.

mi smo bili fenomenalni na svetskom u Meksiku, osvojili smo valjda 5 medalja, od cega dve zlatne. 

problem je sto je Perisic jedina uzela medalju u olimpijskoj disciplini. ona je prva posle Milice koja se maklja u olimpijskoj disciplini. ovi ostali svi vataju krivine. 

• Author

Marica baš nije imala sreće sa žrebom, i zlatna i obe bronzane iz njene polovine.

1 hour ago, *edited by mod said:

Ova ruska bokserka što se bije za nas je dobila danas 5-0 valjda je na pobedu od medalje.

S tim da u 1/4 boksuje valjda protiv Kineskinje koja je prvi favorit, pa će biti veliki izazov dobiti to.

23 minutes ago, MiddleClass said:

Ja ću ti dati moju prognozu, a drugi neka mi se rugaju:

Za Španovićku će biti uspeh ako uđe u finale. Em je povređena dugo, em slabo skače ove godine. O medalji nema ni govora.

Vilagoš može do medalje ako baci hitac karijere, što nije nemoguće, jer je dva puta ove godine to uradila. Sa druge strane, i ako ima loš dan može da uđe u 8, ali možda i ne uđe.

Topić vrlo teško do medalje, ali može da bude u 8.

Edited by Ayatollah

19 minutes ago, Halvard said:

Nije se kvalifikovala.

Inače su joj navodno zbog domoljubnih izjava iz prošlosti pretili smrću na EP u Beogradu pre par meseci, pa je imala obezbeđenje 24/7. :rolleyes:

devojka je bila na proslavi Oluje... zamisli jbt ! ne znam kako ce taj greh da opravda... 

znaci bukvalno bih novinare koji od toga prave pricu izveo na sud i tuzio ih za potpirivanje medjunacionalnih tenzija. na kraju ce neki ludak da proba da je ubije, ali neka, taj mudonja sto pod pseudonimom optuzuje sportistkinju i crta joj metu na celo, on ce da dobije bonus i pohvalu od urednika. 

6 minutes ago, Ayatollah said:

Za Španovićku će biti uspeh ako uđe u finale. Em je povređena dugo, em slabo skače ove godine. O medalji nema ni govora.

Vilagoš može do medalje ako baci hitac karijere, što nije nemoguće, jer je dva puta ove godine to uradila. Sa druge strane, i ako ima loš dan može da uđe u 8, ali možda i ne uđe.

nema sta da ti se rugaju, nista nisi pogresio.

rekao bih jedino da ce Topic sigurno biti medju 8, cak bih rekao da je klackalica 3. ili 4. mesto. ona ove godine redovno skace 197/198. realno ona je treci favorit, ali u skoku u vis uvek neko iznenadi, pa me ne bi cudilo da zavrsi cetvrta... a opet. moze da poludi, jer ima 2M u nogama i ona bude ta koja iznenadi McDermott. Mahuchick niko nece ugroziti, pa sve i skace bez jedne noge

• Author
7 minutes ago, Ayatollah said:

Pa nije za ruganje, skroz je OK to.

Da je Ivana zdrava i u top fizičkoj formi, moglo bi se pričati o medalji bez obzira na nedostatak učešća na takmičenjima ove sezone. Ovako, uz povredu pred same Igre, teško je biti optimista. Ja se nadam prolasku u finale, pa ako je tako suđeno da u seriji od 6 izvuče još taj jedan skok i završi karijeru with a bang.

Vilagoš... Kod nje je problem konstantnost, što valjda i ide uz mladost. 

Ne bi me čudilo da baci lični preko 66 m i uzme medalju, kao i da ne dobaci do 60 u kvalifikacijama i ispuši za finale.

Za Topić bi po rezultatima ove sezone top 8 bio minimum. Za medalju šanse postoje, ali teško da će se medalja osvojiti sa manje od 2 m, a ona to još nije preskočila. Mada zaista deluje kao da je samo pitanje trenutka kada će, pa zašto ne sad. :)

Sve u svemu, nije kao pred Rio kad je samo katastrofa mogla da nas odvoji od medalje u atletici, ali postoje lepe šanse za (bar) jednu.

35 minutes ago, MiddleClass said:

Evo moje prognoze. Ako je Španović sanirala povredu tetive skače preko 7 metara pa za šta to bude dovoljno. Vilagoš je više puta pokazala da je inspirišu najveća takmičenja, ja lično očekujem od nje finale i hitac preko 65 metara. Od Topić očekujem finale i rekord karijere, možda prvi put preko 2 metra. Možda sve to ne bude dovoljno ni za jednu medalju a možda bude i za sve tri 

Meni je Vilagoš od njih tri najveća uzdanica.

Ivana je najveća uzdanica, ne bih ja previše pažnje poklanjao tim rezultatima i povredama. Možda grešim ali videćemo. Između Angeline i Vilagoš veću šansu dajem Angelini ali obe bi morale da budu na nivou PB verovatno za medalju. Videćemo i od vremenskih uslova će zavisiti dosta. Na OI uvek iskoči neko sa nekim hitcem, skokom koji daleko premaši trenutni PB. 

Što se tekvondoa tiče, male su šanse tu po meni a na neki osećaj bih najviše očekivao od Leva. Ima tu dosta kikseva u radu saveza odnosno Jovića koji nam jeste doneo sve te medalje ali ima pritužbi da moraš da budeš kod njega u klubu da bi nešto postigao, ne znam koliko je tačno. Ipak dobili smo 2 mesta gratis što znači da u trogodišnjem ciklusu od prethodnih OI smo od dve medalje došli do toga da imamo samo 1 takmičara što je opet znak da nešto tu ne štima. 

Rvanje, ubeđen sam da Komarov uzima medalju. Za Micića i ostale nisam siguran baš. 

4 hours ago, kralj said:

Zašto Tijana ne učestvuje? Ona bi trebalo da je u najboljim godinama sad, ako se ne varam u Riju je imala 18-19.

Ima pametnija posla, ako ne znas koja, bolje sto ne znas.