Jump to content

PbP naših sportista u Parizu '24

Shan Jan
Message added by Shan Jan,

Featured Replies

Just now, Hele said:

Pa moraju da se odmore.

Finale puške mix je bilo posle tipa dva sata :D Nema logike realno 

9 hours ago, Halvard said:

Ne slažem se baš u potpunosti. 

Vaterpolo je možda jedini sport koji je u potpunosti nasledio tu tradiciju i kontinuitet iz bivše države, ali opet smo i tu kao samostalna Srbija imali daleko bolje rezultate nego kao SRJ/SCG (recimo, u Atlanti smo doživeli debakl). 

Košarku smo sahranjivali i oživljavali već više puta, ali istina je da će ovde košarka UVEK biti ultra popularna i da će uvek postojati masa klinaca koji se njome bave, da će uvek biti ozbiljnih talenata, a to kakve će rezultate imati kao reprezentacija već zavisi od gomile faktora. 

Ženska odbojka i košarka su baš primeri ozbiljnog i sistemskog rada koji nikakve veze nema sa nekadašnjom državom, već prosto sticaj okolnosti da imaš generaciju sa nekoliko vrhunskih talenta, plus trenera fanatika koji će ludački da radi ne bi li izvukao maksimum iz njih. E sad, odbojka se primila među devojčicama pa još uvek jašemo na onom talasu koji je krenuo pre sad već skoro 20 godina; košarka pak nije, pa kad je ta izvanredna generacija rekla svoje, i rezultati su počeli da padaju. 

S druge strane, nekada je bilo bukvalno nezamislivo da uopšte pričaš o tome da u atletici osvojiš dve medalje na OI, čak je i jedna delovala nedostižno. Ne kažem da ćemo sad osvojiti dve (ili čak jednu) ali to što je tako nešto uopšte tema diskusije je ogromna razlika u odnosu na ranija vremena.

Ili ono o čemu je omiljeni rantovao sinoć, da smo uopšte (bili) u situaciji da u plivanju imamo štafetu koja će potencijalno učestvovati u finalu OI.

Na kraju krajeva, mi smo mala (i sve manja) i siromašna zemlja. Ne znam kakav sistem da imamo, ne možemo večno očekivati žetve medalja samo zbog toga. 

Zenska kosarka ima probleme koji traju jos od ex YU. Izuzevsi kraj 70ih kada je pocelo ozbiljno i sistematsko razvijanje sporta u exYU, zenska kosarka nikada nije imala neke sanse. Danas je to svedeno valjda u najgoru situaciju jos od cirka '38 proslog veka kad jos nismo znali da kosarka postoji. Od kada je Hunta dograbila vlast i onaj minimum minimuma koje su mladje kategorije dobijale im je otet. Za seniorsku ce se pare naci, jer Pickousti nista ne voli koliko da se slika pored medalje i prica kako je on, samo on i niko drugi nego on zasluzan za taj uspeh. Problem sa zenskon kosarkom je sto sada neces imati vise igracice koje ce nesto napraviti. Ove OI su samo tacka na i. 

Odbojka je pak druga prica. Prvo, roditelji zele svoju zensku decu da salju na odbojku. To je prvi preduslov koji nijedan drugi sport nema. Ima sasvim dovoljno skola odbojke da se te devojcice pocnu baviti sportom. Negde se naravno ne radi dobro, negde se radi dobro, ali to je sve statisticki normalno. Problemi koje nasa zenska odbojka trpi su, sta raditi kada deca napune 15-16 godina. Ogroman broj devojcica prestaje da trenira u tim godinama. Drugi problem je i te sto nastave, mi nemamo kadar da ih odvedemo na sledeci nivo. Ako se izuzmu Jedinstvo i Zvezda s kraja 90ih i pocetka 2000ih, nase vrhunske igracice su se razvijale van Srbije. Tijana je sa 18 godina otisla iz Srbije. Brankica nikada nije ni igrala u Srbiji. Milena Rasic je jedina izdrzala do 20 i postala vrhunska igracica. 

Za kosarku se slazem. Mi imamo teren za basket na svakom koraku. Svako selo koje ima preko 3000 ljudi ima i teren za basket. Postoje mladje kategorije na svakom koraku. Usput imamo i fizikalije jer smo visoka nacija. To se nece unistiti nikada. Naravno, Bogdan ili Teo ce se javljati jednom u 10-15 godina, Jokic jednom u 50, ali to je tako... Negde cemo biti malo losiji, negde malo bolji, ali kosarka ce ziveti. 

Zar nije Anđa Šarenac uzela medalju u Seulu, ili je to rezultat tog ulaganja sa kraja 70ih?

56 minutes ago, Choda said:

Medaljaaaaa :ziga:

Čestitke.

GTo7t4MW4AAIw1B?format=jpg&name=medium

Zorana Arunović i Damir Mikec su u disciplini vazdušni pištolj miks zauzeli 2. mesto u kvalifikacijama i to znači da se bore sa prvoplasiranom Turskom u raspucavanju za zlatnu medelju.

Finalno takmičenje počinje sutra u 10.00.

novosti.rs/sport/olimpijske-igre-2024/1393343/damir-mikec-zorana-arunovic-vazdusni-pistolj-10-metara-najnovije-sportske-vesti

Ispala Kosovka devojka od Mongolke na 3 sida

Kad će Marica?

Ima jos 4 borbe

ova nasa samo sto se nije udavila na 400 mesovito... 

Simic je upravo otkrio da su prsno i delfin slicni stilovi... ja ne znam, jel njih na RTS teraju da se drogiraju pre prenosa, ili oni to rade svojevoljno?

Denda zviznuo koju ljutu pred boks. Kakvo nadahnuće, samo što u ring ne uleti. 

Mikec protiv Dikeca - ne znam za koga da navijam

Rasturamo u pucanju i tuci :fantom:

Shadrina pobediila, sledi četvrtfinale

Edited by kokota

• Author

Marica prošla i drugu borbu. Sad ide na najbolju na svetu, tako da je to to, ali je repasaž za bronzu obezbeđen.

Šadrina u četvrtfinalu, jedna pobeda do medalje