July 28, 2024Jul 28 Rio su bile mnogo jake igre, vaterpolisti zlato, košarkaši i odbojkašice srebro, košarkašice bronza, još i Španovićka, Novak je samo falio ko leba. Super je streljaštvo i to, ali ovo su generalno sportovi na koje se ložimo i koje gledamo.
July 28, 2024Jul 28 23 minutes ago, Ted said: pa možemo da uzmemo.....ako provalimo gde ih drže Što bi rekao moj ćale "Uzmi i meni jednu ako te ne uhvate" 🤣
July 28, 2024Jul 28 Author Tokio je bio nominalno bolji, ali Rio je bio vrhunac našeg olimpizma. Nikad jači u ekipnim sportovima (4 medalje, jbt), nikad jači streljački tim koji je strahovito podbacio (mislim da je ona zajebancija sa Jasnom Šekarić dosta poremetila sve), odličan kajakaški tim koji je mogao i više od jedne medalje. Plus zabetonirana medalja u atletici sa Ivanom Španović, pa sjajna Tijana Bogdanović u velikom usponu u tekvondou. Sve su to bile medalje na koje se moglo računati, eventualno su košarkašice iznenadile, mada ono, bile su aktuelne evropske prvakinje. Još da je Novak Đoković imao drugačiji žreb... Plus da se ne zaboravi, trebalo je tada da u atletici imamo i Bekrića i Jelaču u prajmu koji napadaju medalje umesto što su se samouništili, Stjepanović je mogao da nastavi da napreduje kako se očekivalo umesto da počne da stagnira... Da su se kockice malo drugačije posložile, mogle su to da budu neverovatne Igre za nas, mada je i ovako bilo super.
July 28, 2024Jul 28 Author Sutra u 9:15 kvalfikacije u miksu u streljaštvu. Naš tim čine, naravno, Mikec i Arunović, svako od njih ima tri serije od po 10 metaka. Prvi i drugi u kvalifikacijama igraju meč za zlato, treći i četvrti za bronzu, to je na programu u utorak. Od 10 počinje džudo sa Maricom Perišić. Ima dosta dobar žreb do četvrtfinala, tako da može do repasaža za bronzu, ali šanse za nju su joj tek nešto malo veće nego što su bile Bunčićeve. Inače, to je jedina disciplina na čitavim OI gde je teoretski moguć direktan duel našeg i predstavnika Kosova, jer oni tu imaju Noru Đakovu koja je ozbiljna takmičarka.
July 28, 2024Jul 28 Popular Post 16 minutes ago, goofs said: To. Baš je naišla epoha gde smo oslabili u ekipnim sportovima, gde smo inače tradicionalno jaki. U vaterpolu smena generacije nakon istorijski jake dominacije, ženska košarka više nije elita bez Sonje Petrović i lepše Dabovićke, nema ni Bruksice, ne znam kakva nam je ženska odbojka, ali muška već odavno nije vrh Evrope. Za košarkaše verujem da će uzeti medalju, ali tu postoji taj faktor sreće/žreba pa mogu da izvise, a šteta bi bila. Čak ni za Novaka se ne može reći da je neki favorit, verovatno prvi put u istoriji, mada takvog čoveka ne smeš nikad otpisivati. Mršavo će ovo biti, nakon dosta jakog Ria i Tokia. Nije samo došla neka privremena oseka, već polako dolazi na naplatu nepostojanje bilo kakvog organizovanog sistema ulaganja u sport i razvijanja talenata, kao i opšti nedostatak sportske kulture na bazičnom nivou (ljudi kod nas su uglavnom gledaoci sporta, a slabo ga praktikuju u proseku, i ja sam prvi takav slučaj). Mi smo u ekipnim sportovima dosta dugo jahali na jugoslovenskoj inerciji, pre svega trenera koji su oblikovani i infrastrukture koja je izgrađena u staroj državi, negde smo vrlo rano ispali iz koloseka (npr. u rukometu, koji je prvi imao veliki overhaul pravila sa uvođenjem brzog centra, pa su stara znanja brzo postala prevaziđena), negde nešto sporije, ali se ta inercija polako približava svom kraju i rezultati će biti sve lošiji i lošiji. Vaterpolo je tu najbolji primer, ali ni u košarci slika nije ništa bolja - domaći klubovi već godinama imaju nekakve uspehe uglavnom zaslugom stranih igrača, naši vrhunski treneri su mahom već penzosi, a na nižim nivoima je vrlo upitno stanje struke i infrastrukture (a tek za žene da ne govorim). Biće tu i tamo povremenih bljeskova, ali da donosimo žetvu medalja iz ekipnih sportova je stvar prošlosti.
July 28, 2024Jul 28 Author Ne slažem se baš u potpunosti. Vaterpolo je možda jedini sport koji je u potpunosti nasledio tu tradiciju i kontinuitet iz bivše države, ali opet smo i tu kao samostalna Srbija imali daleko bolje rezultate nego kao SRJ/SCG (recimo, u Atlanti smo doživeli debakl). Košarku smo sahranjivali i oživljavali već više puta, ali istina je da će ovde košarka UVEK biti ultra popularna i da će uvek postojati masa klinaca koji se njome bave, da će uvek biti ozbiljnih talenata, a to kakve će rezultate imati kao reprezentacija već zavisi od gomile faktora. Ženska odbojka i košarka su baš primeri ozbiljnog i sistemskog rada koji nikakve veze nema sa nekadašnjom državom, već prosto sticaj okolnosti da imaš generaciju sa nekoliko vrhunskih talenta, plus trenera fanatika koji će ludački da radi ne bi li izvukao maksimum iz njih. E sad, odbojka se primila među devojčicama pa još uvek jašemo na onom talasu koji je krenuo pre sad već skoro 20 godina; košarka pak nije, pa kad je ta izvanredna generacija rekla svoje, i rezultati su počeli da padaju. S druge strane, nekada je bilo bukvalno nezamislivo da uopšte pričaš o tome da u atletici osvojiš dve medalje na OI, čak je i jedna delovala nedostižno. Ne kažem da ćemo sad osvojiti dve (ili čak jednu) ali to što je tako nešto uopšte tema diskusije je ogromna razlika u odnosu na ranija vremena. Ili ono o čemu je omiljeni rantovao sinoć, da smo uopšte (bili) u situaciji da u plivanju imamo štafetu koja će potencijalno učestvovati u finalu OI. Na kraju krajeva, mi smo mala (i sve manja) i siromašna zemlja. Ne znam kakav sistem da imamo, ne možemo večno očekivati žetve medalja samo zbog toga.
July 29, 2024Jul 29 Mi smo u vaterpolu uz Mađare najuspešnija nacija u mlađim kategorijama. Problem je nastao zbog toga što je iz zlatne generacije iscijeđen maksimum maksimuma a nije izvršena postepena smjena generacija. Ovako smo nakon njihovog povlačenja samo zamijenili te igrače sredovjecnim igračima za koje je svako ko iole prati znao da su tek malo iznad prosjeka. Takvo stanje traje vec 4 godine a ovi vaterpolisti samo sticajem sretnih okolnosti mogu do medalje. Nivo Crne Gore otprilike. Dakle, podmlađivanje nije slaganje tima od gomile mediokriteta već ubacivanje klinaca u vatru po cijenu rezultata jer ih ionako nemamo.
July 29, 2024Jul 29 Imamo 6 devetki u 12 hitaca, Mikec gađa kao pijan. Ovde se mora baš gađati kao besan jer nije kvalifikacija za osam najboljih već četiri
July 29, 2024Jul 29 Dikec kida, od 22 hica 19 desetki i 3 devetke Edit: naravno, urekao sam ga Edited July 29, 2024Jul 29 by Sokrat
July 29, 2024Jul 29 Zorana dosta sreće. Tri devetke što je pogodila su maltene u regionu osmica valjda će da se zadrže.
July 29, 2024Jul 29 Just now, SNARC said: Gde moze da se isprati ? https://olympics.com/en/paris-2024/results/shooting/10m-air-pistol-mixed-team/qual--------