July 28, 2024Jul 28 Just now, Ted said: ja ovde niš ne rauzmem.....jesu se ova dvojica jebali ili.... Procitao sam u medjuvremenu, pa je malo dobilo na smislu. Makar u teoriji. Ippon je fakticki winning move, bilo da je u pitanju pokazana snaga, brzina ili preciznost. Sad sto je to u praksi nesto gde laici bas i ne mogu da razluce i polemisu ko u fudbalu ili basketu bio penal/nije i sl, to je drugi par cipela. Doduse, zato je i dzudo nesto sto uglavnom pratimo iz poštovanja i pratimo svake cetvrte godine, a ovo ostalo malo cesce. Al ok, za ova dva dana pracenja sam video tih par ‘izuvanja’ u vidu ippona, pa malo kao tu komentarisem :). Da, inace ovo ippon se u stvari moze prevesti u slengu kao neko izuvanje/prosipanje po patosu/tatamiju.
July 28, 2024Jul 28 2 minutes ago, MeanM@ said: Procitao sam u medjuvremenu, pa je malo dobilo na smislu. Makar u teoriji. Ippon je fakticki winning move, bilo da je u pitanju pokazana snaga, brzina ili preciznost. Sad sto je to u praksi nesto gde laici bas i ne mogu da razluce i polemisu ko u fudbalu ili basketu bio penal/nije i sl, to je drugi par cipela. Doduse, zato je i dzudo nesto sto uglavnom pratimo iz poštovanja i pratimo svake cetvrte godine, a ovo ostalo malo cesce. Al ok, za ova dva dana pracenja sam video tih par ‘izuvanja’ u vidu ippona, pa malo kao tu komentarisem :). Da, inace ovo ippon se u stvari moze prevesti u slengu kao neko izuvanje/prosipanje po patosu/tatamiju. Dok je Strahinja pobeđivao, bio je to ničim izazvano potcenjen i nadasve zanimljiv sport, sad kad je njime obrisan parter, opet je sport Kurčubića i Gige Popadića kako se vuku za revere.
July 28, 2024Jul 28 Judo je jako popularan u francuskoj (vjerovatno druga najjaca fédération poslije japana - tako je bilo u tokiju). Ovdje dosta ljudi znaju pravila à i na tv-u pokusavaju da uvjek objasne sta se desava.
July 28, 2024Jul 28 mi smo na nekom prvenstvu uspeli da kiksnemo na početku od neke nevaterpolo ekipe, tipa Brazil......pa je na kraju ispalo dobro Edited July 28, 2024Jul 28 by Ted
July 28, 2024Jul 28 3 minutes ago, Moonwalker said: Mora li baceni da dotakne strunjacu sa obe plecke da bi bio kraj? Za ippon, da.
July 28, 2024Jul 28 2 minutes ago, SNARC said: Japan...mala zemlja..mali ljudi..male masine... A najbolji su... Juce Japanac izgubio od Spanca u dzudou, nije hteo ruku da mu pruzi, ni tradicionalni sportski naklon. Japan propo.
July 28, 2024Jul 28 @borris_ Pa tako je i delovalo kad je Moldavac bacio naseg. Edited July 28, 2024Jul 28 by Moonwalker
July 28, 2024Jul 28 1 minute ago, kralj said: Dok je Strahinja pobeđivao, bio je to ničim izazvano potcenjen i nadasve zanimljiv sport, sad kad je njime obrisan parter, opet je sport Kurčubića i Gige Popadića kako se vuku za revere. Meni zanimljivo sad kad nesto uspem da provalim u tome sto rade. Ne znam ko ga je u medjuvremenu resetovao na nivo Boljeg zivota? U medjuvremenu, Japanac nam šuknu gol sa 8-9m. Da l ista brani ovaj nas goša?
July 28, 2024Jul 28 1 minute ago, Ted said: mi smo na nekom prvenstu uspeli da kiksnemo na početku od neke nevaterpolo ekipe, tipa Brazil......pa je na kraju ispalo dobro U Riju odigrali 2 nereseno izgubili od Brazila i gubili 5-2 od Japanaca posle prve cetvrtine, da se ne zaboravi.
July 28, 2024Jul 28 @TedTu je bio pokraden. Danas je japanka olimpijska sampionka izgubila od uzbekistanke (prva n'a svijetu trenutno). Ostala je plakati n'a strunjaci 10ak mn. Edited July 28, 2024Jul 28 by borris_
July 28, 2024Jul 28 Just now, Lancia said: Juce Japanac izgubio od Spanca u dzudou, nije hteo ruku da mu pruzi, ni tradicionalni sportski naklon. Japan propo. Kome je do pozdrava kad ide da se sepukise tupom britvom u svlacionici. Ako nas pobede Japancerosi, kacim ono od Atheist Rap-a