Jump to content

PbP naših sportista u Parizu '24

Shan Jan
Message added by Shan Jan,

Featured Replies

• Author

Što se tajmauta Marine Maljković na engleskom tiče, nije to samo zbog Anderson. Anđela Dugalić je rođena i odrasla u Americi, Ivana Raca na Kipru, odrasla u Grčkoj, studirala u SAD.

Ni njima srpski nije baš savršen, pretpostavljam da postoje situacije kad Marina proceni da je engleski sigurnija opcija jer ne sme da bude greške u razumevanju.

Ma uopšte je glupa ta priča oko stranog jezika, nametnuti degenski sns - narativ.

Ništa lično.

13 minutes ago, Meduzalem said:

Ma uopšte je glupa ta priča oko stranog jezika, nametnuti degenski sns - narativ.

Ništa lično.

:D

SNS narativ je da kupujemo strance da nam igraju za reprezentaciju i da vitlamo medaljama u predizbornoj kampanji dok se sve po vertikali urušava.

Engleski na klupi srpske ili bilo koje neanglofoničnetm reprezentacije je samo simptomatični apsurd. Jezik kao jezik mi naravno nimalo ne smeta.

18 minutes ago, Halvard said:

Što se tajmauta Marine Maljković na engleskom tiče, nije to samo zbog Anderson. Anđela Dugalić je rođena i odrasla u Americi, Ivana Raca na Kipru, odrasla u Grčkoj, studirala u SAD.

Ni njima srpski nije baš savršen, pretpostavljam da postoje situacije kad Marina proceni da je engleski sigurnija opcija jer ne sme da bude greške u razumevanju.

Pa jbg, nek se iscimaju da nauče ti 45 reči koje se koriste u TO, ako su već rešile da igraju za reprezentaciju u skladu sa nacionalnim, a ne košarkaškim pedigreom. Naravno da je cilj bolja komunikacija, uopšte se to ne dovodi u pitanje.

Pa ja vam govorim da u tajmautima uglavnom i priča na srpskom, makar ovo što se sad videlo na olimpijadi. Npr kad im je protiv kine govorila da nisu ispostovali dogovoreno i dozvoljavaju ulaze, posle ih je na sličan način na srpskom kritikovala protiv španije. Mada to i nije toliko bitno, pa i trener portorika priča na engleskom a ne na spanskom, jer igrači su verovatno navikli na to u klubovima. Pa i pola srpskih komentatora govori pik end rol, pretpostavljam.

18 minutes ago, kralj said:

:D

SNS narativ je da kupujemo strance da nam igraju za reprezentaciju i da vitlamo medaljama u predizbornoj kampanji dok se sve po vertikali urušava.

Engleski na klupi srpske ili bilo koje neanglofoničnetm reprezentacije je samo simptomatični apsurd. Jezik kao jezik mi naravno nimalo ne smeta.

Znam da jezik kao jezik nije problem, nisam ni sumnjao. :)

Slažem se da je kupovina sportista iz Rusije i okoline za borilačke sportove ultimativno loša stvar, što se i pokazalo sad u Parizu. Razvoj domaćih mladih sportista tako stagnira ili čak nazaduje, što je direktna posledica besomučnog tovarenja merenog lopatama na onaj brod na Seni. Makar da su iznajmili svoj brod, kad ih je već bilo 120. Tipično za sektu. :dry:

Za timske sportove je ipak drugačije. Ne igra u toj ženskoj košarkaškoj reprezentaciji pet strankinja već jedna (dve), i to ne može nikako uticati negativno ni na stanje repke ni na razvoj sporta, talenata i domaćih klubova u budućnosti. Nisam uopšte protiv stranaca dokle god se dovode planski, ali, dovoditi sve vreme instant pojačanja nauštrb domaćih mladih igrača je već loše. Ovi bi upravo morali da poslušaju Marinu Maljković i urade kako im je poručila. Inače ima da nas nema, sa ili bez stranaca.

Ako ne vidite koliko bi znacilo da Panter mjenja Bogdana ili da igraju zajedno, ako ne vidite koliko znace Mirota, Ibaka, Braun Spaniji, Leon odbojkasima Poljske, Melisa Vargas Turskoj, Arpad Sterbik Spaniji ili Renars Uscins Njemackoj onda jbg.

Ako vam je dobro onda nista! :fantom:

Egonu za Italijanke...

jedino sto je Paula Egonu rodjena u Italiji...

13 hours ago, Meduzalem said:

Embid za USA...

Zadnji i predzadnji K2 500, što i gledam zaista ne znam :D

18 minutes ago, arheolog1981 said:

Zadnji i predzadnji K2 500, što i gledam zaista ne znam :D

bice ljuta borba u B finalu!

inace, ovaj nas dobio u rvanju. eto ti djavla. ode covek u 1/4 finale

Pa fala qrcu više. :sleep:

u 1/4 finalu protiv Japanca sa kojim je podelio bronzu na svetskom prosle godine... neam pojma koliko je to bitno, ali verovatno nije potpuno bez sansi