August 8, 2024Aug 8 To sa Gruzijcem je podnošljivo. Mada mi se sviđa ovaj refugee koncept i logičnije je da nastupa za taj tim. Ivon i Pejdž su budalaštine na koje ćemo se naviknuti, ali potpuno narušavaju koncept reprezentativnog koncepta, a o olimpizmu da ne govorimo. Mislio sam da ću brže da se naviknem, ali i sad kad čujem da Marina priča engleski na tajmautu, poprilično mi splasne navijački momentum. Čak i strani treneri su mi oduvek smetali u reprezentativnom sportu. To treba da bude totalno nacionalna stvar i jedino tako ima smisla, ali rekoh već, navikne se čovek i na besmisao.
August 8, 2024Aug 8 Ne znam šta se bunite kada uvozimo sportiste, treba to raditi još masovnije. Apsolutno sve zemlje svijeta to rade već duži vremenski period. Naravno da treba stručno pozabaviti tim stvarima, upravo zato i jeste data mogućnost prijema u državljanstvo po skraćenom postupku (jedan od razloga). Ta pure orthodox serbian priča me ne interesuje, svi su dobrodošli, ko god ima želju da nastupa pod zastavom Srbije.
August 8, 2024Aug 8 Meni je to besmisleno osim ako neko ima dobar razlog da uzme državljanstvo neke zemlje. Gubi se smisao reprezentacija, svodi se na neki klupski nivo i prelazni rok.
August 8, 2024Aug 8 Nemam ništa protiv pod uslovom da se radi o sportistima koji su kvalitetniji od domaćih.
August 8, 2024Aug 8 10 hours ago, Choda said: Jel zna neko koje je Denda godiste? Ima izvesni Petar Denda, član Izvršnog odbora privrednog društva Iritel a.d. Beograd, koji je rođen 16.1.1967. godine. Našao na APR-u. Mogao bi biti on.
August 8, 2024Aug 8 7 minutes ago, Jesper23 said: Ne znam šta se bunite kada uvozimo sportiste, treba to raditi još masovnije. Apsolutno sve zemlje svijeta to rade već duži vremenski period. Naravno da treba stručno pozabaviti tim stvarima, upravo zato i jeste data mogućnost prijema u državljanstvo po skraćenom postupku (jedan od razloga). Ta pure orthodox serbian priča me ne interesuje, svi su dobrodošli, ko god ima želju da nastupa pod zastavom Srbije. Šta li treba da se desi da to što je "svuda u svetu tako", prestane da bude afirmativna referenca. Nema niko od njih želju, nego su dobili ponudu bolju nego što im je dostavio ijedan drugi savez. Mada, dozvoljavam da postoji snimak na kome Ivon Anderson kao devojčica od cetili i po godinica na 8mm filmu u Bodiroginom dresu, na pitanje šta bi želela da bude kad poraste odgovara sa: reprezentativka Srbije.
August 8, 2024Aug 8 Potpuno nenormalno razmišljaš. Ivon peva himnu, zna dosta reči na srpskom, vidi se da voli dres za koji igra (btw devojčicama u juniorima nisu idoli čiji dres nose bodiroga i slični, već ženske reprezentativke a za to je potrebna jaka liga i jaka reprezentacija da inspiriše). Tebi to nije dovoljno jer se nije rodila u srbiji niti u njoj dovoljno dugo zivela? Vise bi voleo da nijedna nasa igračica nije na olimpijadi, sto bi bio slučaj da nema ivone? Zapitaj se malo sta to govori o tebi.
August 8, 2024Aug 8 22 minutes ago, BraveMargot said: Potpuno nenormalno razmišljaš. Ivon peva himnu, zna dosta reči na srpskom, vidi se da voli dres za koji igra (btw devojčicama u juniorima nisu idoli čiji dres nose bodiroga i slični, već ženske reprezentativke a za to je potrebna jaka liga i jaka reprezentacija da inspiriše). Tebi to nije dovoljno jer se nije rodila u srbiji niti u njoj dovoljno dugo zivela? Vise bi voleo da nijedna nasa igračica nije na olimpijadi, sto bi bio slučaj da nema ivone? Zapitaj se malo sta to govori o tebi. Apsolutno nikakve veze nema to što je Ivon iz poštovanja prema ovoj nesretnoj naciji, koja je hejluje preko svake mere, samo zato što je uzela medalju (isto kao što bi je hejtovala da nije) sela i naučila par reči (da ne širimo temu na to da je za ovih skoro deset godina mogla da nuči bar tajmaut fond da se ne bi samo zbog nje tajmauti držali na njenom jeziku). Nema šta meni da je dovoljno ili nije, tako je koncept ustanovljen, po meni, na izrazito plemenitim temeljima (koji nacionalizam demotivišu, ali tek je to druga tema). Za to o čemu ti pišeš postoje klubovi, Olimpijada je poligon na kome se takmiče dve ili više sportskih tradicija, razvoja infrastrukture, stručne teorije i prakse i na kraju sve sabrano u sportsko umeće pojedinaca, koje smo mi uvezli kao gotov proizvod. Uostalom, zašto ne bismo uvezli još tri Amerikanke umesto Nogić, Nevene i Tine, ili bi više voleo/la da ne uzmemo zlato? Nadam se da pitanje šta to govori o tebi dolazi posle negativnog stava spram ovakve mogućnosti. Ako pak ne dolazi, gde je podnošljiva granica uveženih interpretatora druge sportske kulture? Možda je i nema, možda je rešenje da se svi sportisti strpaju u bubanj, pa da savezi licitiraju koliko je za kog koji spreman da da. Edited August 8, 2024Aug 8 by kralj
August 8, 2024Aug 8 53 minutes ago, kralj said: Apsolutno nikakve veze nema to što je Ivon iz poštovanja prema ovoj nesretnoj naciji, koja je hejluje preko svake mere, samo zato što je uzela medalju (isto kao što bi je hejtovala da nije) sela i naučila par reči (da ne širimo temu na to da je za ovih skoro deset godina mogla da nuči bar tajmaut fond da se ne bi samo zbog nje tajmauti držali na njenom jeziku). Uostalom, zašto ne bismo uvezli još tri Amerikanke umesto Nogić, Nevene i Tine, ili bi više voleo/la da ne uzmemo zlato? Nadam se da pitanje šta to govori o tebi dolazi posle negativnog stava spram ovakve mogućnosti. Marina je, koliko se moglo čuti, uglavnom pričala na srpskom tokom tajmauta. Ne znam šta si ti slušao i gledao. Što se tiče tvoje fantazije o zameni celog tima amerikankama, pogledaj propise fibe koji dozvoljavaju samo jednog naturalizovanog igrača. Meni je super što je Ivon želela da igra za srbiju i što se tako lepo uklopila u tim, kao plej ona čini i ostale igračice boljima i doprinosi razvoju sporta u zemlji tako što je spor vidljiviji, šteta je što se i dalje ne ulaze uprkos svim tim uspesima.
August 8, 2024Aug 8 Jedno je kada neko dođe ovde, počne da živi, dobije državljanstvo pa dobije poziv. Skroz drugo je kada se strani sportisti namenski uvoze čisto da pojačaju pojedine reprezentacije. Totalna glupost i obesmišljavanje reprezentativnog takmičenja. Edited August 8, 2024Aug 8 by Mil@n