July 28, 2024Jul 28 5 minutes ago, theanswer said: Pritom kad označiš državu iz nekog razloga ti ne izbacuje recimo veslanje i plivanje Ma baguje opako. Meni veslanje za nas isto nije izbacivalo. Zabagovao filter na selekciji dzudoa i jos jednom parametru. Ovo sa podesavanjem svojih filtera ne uspevam, nece da me uloguje. Stavise nisam siguran da li je logovanje za nas konzumente/smrtnike ili clanove OC.
July 28, 2024Jul 28 4 hours ago, omiljeni said: Stjepanović je pre mesec dana išao 1.10 sekundi brže od ovog vremena iz Pariza. Ne znam o kakvim decenijama pišeš, ali samo da je on ponovio vreme sa evropskog mi smo već maltene u finalu. Sabo, bezveze mi je i da napišem za koje pare je on prešao da pliva za Mađarsku. Cvetkov je tu pao sa Marsa. Kad je Nikolić suspendovan bili su u fazonu šta ćemo sad jbt, daj bilo koga. Čudo je što je ostao da nam pliva i Barna. Dečko je najpre preživeo tumor bubrega. Pa je posle Tokija i diplomirao na koledžu. I umesto da se zaposli u neku kompaniju za početnu platu od recimo 8 hiljada dolara, on se mesecima smarao sa našim pijavicama i objašnjavao im da će nastaviti da se bavi sportom, ali da moraju da mu obezbede barem neku crkavicu. Makar da može da preživi do Pariza. On se za te 3 godine odrekao mnoooogo većeg novca od onog zbog kog je Sabo otišao. A Sabou je taj novac bio otprilike 18. stavka na listi razloga zbog kojih je otišao. Da podsetim, to se dešavalo u periodu kad je bazen na Spensu prolazio kroz 2 godine dugo renoviranje. Bazen u Zrenjaninu nije bio renoviran ali taj bazen je 15cm kraći nego što bi trebao da bude. i poništeni su svi dosadašnji zvanični rezultati i više neće moći da održavaju takmičenja. pišijada kao takva. To nema ni u top listi nadrealista. Bazen u Beogradu su uzurpirale glavudže. ovi što oteraju flagbearera usred sezone jer im se može. To da Srbija ima top5 plivačku štafetu sveta bi bilo bukvalno svetsko čudo. A nije se desilo zbog par banalnih razloga. Comtrade je za Vilagoš iskeširao koliko god je trebalo. I iskeširao je pare sa kojima si mogao kupiti nekoliko Saboa, a da je trebalo iskeširao bi i mnogo više. On je država i može mu se. (malopre vidim na doom threadu da i pored te činjenice on ipak i nije baš oduševljen kako država funkcioniše) Barna se odrekao topčider plaće u periodu od 3 godine, od Tokija do Pariza i umesto da gradi svoju karijeru on pristao da živi maltene kao klošar jer je sanjao finale na OI. ili je možda sanjao medalju na jebanom evropskom koje si ti (velikodušno) uporedio sa prosečnim mitingom? Nije on dobio nikakvog vrapca u ruci, već karinu u ustima. Valjda će uspeti da pliva to finale za koji dan. Ti voliš te male egzotične sportove gde se po mogućstvu i puca iz floberke, od tebe ni ne očekujem da shvataš koliko je plivačka štafeta značajnija od svega toga. Mi Hrvati smo osvojili medalju u tekvondou u Pekingu. Pa Vi Srbi rekli ček bre što ne bi i mi ovako. Fast forward otprilike godinu dana kasnije: Srbija je tekvondo powerhouse. Tu se svodi na pitanje volje. Da li random država želi ili ne želi da delje ostale države u tekvondou. Da postaneš država koja ima svoju top5 plivačku štafetu, to je privilegija samo nekoliko najvećih sportskih supersila. A mi, čak i u ovako bangavom izdanju, budemo bolji od domaćina koji su 1 od najuspešnijih država u toj premium olimpijskoj disciplini. Njihov barjaktar neće plivati finale jer su bili slabije plasirani od nas. opet se svadjas sam sa sobom... da je ta stafeta 4x100 uzela i medalju, to bi bio go kurac. prvo, plivanje je sport koji ima apsolutno i ubedljivo najgoru krovnu organizaciju na svetu. kada pogledas FINA(ili kako god da se zovu sada, vajlda je promenjeno u world aquatics), shvatis da je FIBA sastavljena od doktora nauka, filantropa, biznismena i najnekormpiranijih ljudi na svetu... ne postoji gora i korumpiranija organizacija. olimpijski komitet kada zeli da vidi kako da se omaste jos malo idu na kurs u FINA. mi pricamo o organizaciji koja je opusteno rekla "znamo mi da i slepac vidi da je Phelps izgubio, ali pobedio je", pa onda izbaci iz upotrebe ona ajkulina odela ili kako li su ih vec zvali, jer speedo nije znao da napravi sta je arena napravila, a speedo je najveci sponzor usa plivaca. to je organizacija koja je dozvolila da muskarci plivaju protiv zena jer se tamo neki retard nije uspeo probiti u vrh, pa se samoproglasio zenom i krenuo da pliva protiv zena, i svi su se pravili kako je to OK. plus, koristio je svlacionicu sa zenama... e sada, ne znam koliko si upoznat sa plivanjem, ali da bi se obukao u opremu za takmicenje, moras da se skines go. i dok tebi to ne predstavlja problem, postoje zene kojima je mozda problem da se skidaju gole pred muskarcem, ma koliko da se on izjasnjavao kao zena. da ne pricamo da ceo sport drze USA i Australija, jedine dve drzave koje zapravo ulazu novce u plivanje. mozda i Kina. uslovi koje Amerikanci i Australijanci omogucuju svojim plivacima su nesto o cemu ostali mogu samo da sanjaju, ukljucujuci i tu Francusku koju spominjes. to su dva drzavna projekta. i ne, to nisu projekti da se deca nauce plivanju i razvijaju svoje telo. jok more. to su projekti gde se najboljima vestacki izaziva astma ne bi li dobili vecu plovnost i slicne stvari. samo sto je izazivanje astme sasvim OK, nije nehumano kao sto su Rumuni vestacki sprecavali devojcice da dobiju menstruaciju(pretpostavljam da je toga bilo po celom istocnom bloku), i slicne stvari... bukvalno ne postoji valjda egzoticniji sport od plivanja, jer sluzi da USA i Australija mere kurac ko ce da pokupi vise medalja na OI i sluzi da kad se podvuce crta USA budu ispred Kine jer su uzeli 65 medalja u plivanju(ali sad se Kinezi dosetili, pa ce biti zanimljivo) na kraju dana, mozda je medalja u bocanju i bitnija od ove, jer svako zna da kotrlja kuglu a za celo takmicenje ti treba 10m utabanog peska.
July 28, 2024Jul 28 Evo ga Strajnić na streljaštvu. Da vidimo da li je naučio pravila na jedno šestim igrama što prenosi.