Jump to content

PbP naših sportista u Parizu '24

Shan Jan
Message added by Shan Jan,

Featured Replies

Posted
  • Popular Post

Sutra zvanično počinju takmičenja, i već sutra imamo prvu šansu za medalju. Pored muške štafete 4x100 m u plivanju :lol: @freakns, to je Milica Nikolić u džudou, kategorija do 48 kg. Ovde je najvažnije proći u četvrtfinale, kako bi se obezbedile borbe u repasažu za bronzu. Da bi to uradila, Milica prvo mora da pobedi Slovenku Štangar, a onda verovatno Španjolku Martines. Solidne rivalke, ali može protiv njih, a kasnije kako bude. Rekao bih da je bronza moguća, ne baš u potpunosti realna, ali ne bi bila senzacija. Možemo se nadati. Prva borba joj je negde oko 10 ujutru. 

Pomenuta plivačka štafeta naravno nema šanse za medalju, ali u svakom slučaju, kvalifikacije su im u 12:15.

Ujutru u kvalifikacijama nastupaju i veslači - Jovana Arsić u skifu i Martin Mačković i Nikolaj Pimenov u dubl skulu. Kvalifikacije bi trebalo da prođu. 

Bitna stvar prvog dana su nam i kvalifikacije u streljaštvu, Damir Mikec i Zorana Arunović u vazdušnom pištolju. On počinje u 10:30, ona u 12:30. Streljaštvo je tradicionalno zajebano za prognozu, ali možemo se nadati da bar jedno od njih prođe u finale, koje je na programu u nedelju. Stvarno bi bilo lepo da Zorana Arunović osvoji olimpijsku medalju, samo to joj nedostaje u karijeri. 

U boksu oko 15:45 kreće Sara Ćirković protiv Tajlanđanke Đitpong. O njenim šansama (kao i šansama boksera uopšte) neka napiše neko upućeniji.

Uveče u stonom tenisu igra Izabela Lupulesku protiv Portorikanke Dias koja je mnogo bolje rangirana i veliki je favorit, ali za Izabelu je već uspeh što se plasirala na OI, pa neka igra rasterećeno i najbolje što može. 

Počinje i tenis, Đoković igra drugi meč Šatrijeu, verovatno oko 13:30 ako Iga Švjontek po očekivanju lako završi svoje. 

I tako. NEKA IGRE POČNU! :1389_flag_rs:

Edited by Halvard

• Author

Što se ekipnih sportova tiče, svi osim odbojkašica igraju u nedelju.

Od 12h vaterpolisti protiv Japana, od 17h odbojkaši protiv Francuske, u 17:15 košarkaši protiv SAD i na kraju u 21h košarkašice protiv Portorika.

Odbojkašice svoj turnir počinju u ponedeljak, u 21h protiv Francuske.

Atletika i rvanje se održavaju u drugoj nedelji OI. 

Milicina borba je 14. po redu tako da neće to biti oko 10, već malo kasnije. Ne očekujem previše od nje. Marica ima borbu manje od nje mislim ali bi u četvrtfinalu trebalo na Kanađanku koja je prvi nosilac, ali bar je repesaž tu. Najbolji žreb po meni ima Majdov. Od ostalih nije realno ništa očekivati. 

Što se boksa tiče, Sara koja bi trebalo da nam je najkvalitetniji takmičar ima težak žreb baš, trebaju joj 3 pobede za medalju dok Šadrini i Abasovu trebaju po 2 ali nije realno da tu uzmemo nijednu medalju po meni. 

Izgleda je i Kadžaja upao u rvanju kao zamena zbog povrede. 

U veslanju će Arsićka sigurno u ČF jer 3 prolaze a ima 2 egzotične u svojoj grupi od 5. Dubl skul je druga priča jer prolaze 3 u PF a u grupi od 5 nema lakih rivala. 

Edited by theanswer

• Author

Kako sad Kadžaja? Nemamo predstavnika u kategoriji do 97 kg. :huh:

Upao je kao zamena zbog nečije povrede, tako mi bar kažu. 

Jel se na nasem kaze repesaz ili repasaz? 

Repasaz je peglanje

• Author

Meni "repasaž" lepše zvuči, pa tako i kažem.

Navodno je pravilno "repersaž", ako ti je Ivan Klajn jezički autoritet, ali na to se tek ne obazirem. :happy:

Francuska rijec, repêchage.

12 hours ago, borris_ said:

Francuska rijec, repêchage.

Što mu dođe "pecanje" gubitnika iz jezera potencijalno ispalih i vraćanje upecane ribice u dalji tok takmičenja... Samo mi nije baš jasno otkud tu "s" u izgovoru, ja bih ga izgovarao "repešaž"?

Onima koje ne asocira na peglanje, "repasaž" inače zvuči sasvim logično, pasaž/prolazak dalje i dobijanje nove šanse, pa nije ni čudo što se primilo.

50 minutes ago, papapavle said:

Onima koje ne asocira na peglanje, "repasaž" inače zvuči sasvim logično, pasaž/prolazak dalje i dobijanje nove šanse, pa nije ni čudo što se primilo.

da, ja sam bio ubeđen da je repasaž, ponovni prolaz, a sad vidim da je poribljavanje, vraćanje ribe u vodu :)

• Author

Za koji minut počinje naš prvi sportista na ovim OI, Damir Mikec u streljaštvu, vazdušni pištolj, kvalifikacije.

Srećno!

Pa jel prenose nase svi ili im je bitnija odbojka izmedju ovih iz Trojnog pakta? 🤣

Jel ima negde tekstualno da se prati pucanje. Na to sam se zarazio jos na londonskoj olimpijadi.

Takodje, jel ima negde raspored nasih u grafickom formatu?

• Author

Nikad nema prenosa kvalifikacija u streljaštvu, nažalost.

Da se podsetimo pravila, u kvalifikacijama ima 6 serija, po 10 metaka u svakoj.

8 najboljih ide u finale.