July 27, 2024Jul 27 28 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said: prljave su ti misli, idi brzo 3 puta oče naš samo je u pitanju pocepana čarapa
July 27, 2024Jul 27 Ma bilo je tu nekog koncepta a i sama ideja da rade u gradu je sasvim ok i osvežavajuća. Kako ja to vidim, problem je nekakva kurcobolja u svemu. Više vrsti kurcobolje. Od poslovične francuske, do nekakve konzervativne (Pariz je najlepši na svetu i to je dovoljno) do gen z kurcobolje u površnosti (malo hip hopa, djuskanja na barži) čak je i taj drag segment bio opštemestašenje i cat walk. Sam televizijski doživljaj je bio kurcobolja bez dizajna (ali ne kao statement). Jbte uspeli su da slikaju onakav grad preko ku... i još ti padne kiša i pokvasi ti grad svetlosti i to ne iskoristiš. Opšta penijaligija!
July 27, 2024Jul 27 4 hours ago, kud u maglu Simoviću said: to nije omaž leonardu, renesansi društvenoj kulturnoj i naučnoj obnovi već goranu markoviću i kevi Uzgred,Majstori, majstori su dobri primeri kako jedan simbol ima umetnicko znacenje zavisno od konteksta, i stoga nije uvredljivo. Niko normalan ovaj kadar nece smatrati uvredljivim za hriscanstvo. Gledamo film, vidimo kevu, vidimo ove koje se grabe oko nje, jasan kontekst i metafora na "cistotu" Hrista i oportuniste. Primer kako se hirscanski simbol moze koristiti u savremenoj umetnosti na provokativan, ali ne uvredljiv nacin. Koji je kontekst onoga juce? Je l moze neko recima da mi objasni smisao a da se ne zasniva na negaciji.
July 27, 2024Jul 27 3 hours ago, Ayatollah said: Kakva eksplozija gluposti u ovom tekstu. Jučerašnja ceremonija otvaranja je najlošija ceremonija koju sam ja ikada gledao. Ovo ne zbog tranvestita koji paradiraju, nekakvog jahača apokalipse i sličnih gluposti, nego zato što je u pitanju mish-mash svega i svačega bez ikakvog koncepta, bez ikakve ideje i bez ikakve poruke - samo da je što šarenije, pa tako imamo red Selin Dion, red žene sa bradom, red konja robota koji galopira po reci, gde su sportisti i sam olimpijski duh bili ne u drugom, nego u trećem planu cele priče, a sve ostalo je bilo mnogo bitnije. Bio je neki koncept do pola, do Marseljeze, Nakamure ili haut couture (ne secam se sta je bilo poslednje), istorijski nize moderne francuske od svojih revolucionarnih korena do danas (pre revolucije je bio i belle epoque), posle toga ide djuskanje i konj, i to nije imalo nikakvog smisla.
July 27, 2024Jul 27 Sam početak mi je bio dosadan dok sam se "uhodao", a kasnije mi je bilo dobro baš to "do pola" što pominješ.
July 27, 2024Jul 27 Meni lično, ovo je bilo najlepše otvaranje koje sam u životu gledao. Mona liza pluta po Seni, sportisti na brodovima, ovi što baš i nisu toliko zaintresovani za sport su mogli da plešu i paradiraju po mostu unakrsno liniji defilea atleta.
July 27, 2024Jul 27 Zbog zakukavanja oko Tajne večere po tw uzmem i odgledam celo otvaranje OI. Meni je ono bilo veličanstveno, gotovo svi side događaji su mi upečatljivi i vizuelno besprekorni i savršeno uklopljeni (verovatno sam jedina kojoj je kiša dodala na impresivnom utisku). Smarali su me brodovi i sportisti, ali to je zato što me sport uopšte ne zanima, i smarala su me neka dva imbecila sa RTS što su mleli... srećom sam zaspala pre kraja premotanog programa, pa zato poslednjih sat i nešto odgledala na Eurosportu malopre). Nemam pojma kakva su inače otvaranja OI... Kao kroz maglu se sećam nečega što podseća na sletove, ali to vadim iz malog mozga. Ako se to inače sad pravi nalik ovom u Parizu , moraću da obratim pažnju. Poseban utisak - metalni konj i jahač(ica?) na vodi.
July 27, 2024Jul 27 1 hour ago, Budja said: Bio je neki koncept do pola, do Marseljeze, Nakamure ili haut couture (ne secam se sta je bilo poslednje), istorijski nize moderne francuske od svojih revolucionarnih korena do danas (pre revolucije je bio i belle epoque), posle toga ide djuskanje i konj, i to nije imalo nikakvog smisla. Drugim rečima - opšta anarhija. Sounds little...French.
July 28, 2024Jul 28 MIslim da je, sa vizuelne TV strane, kiša upropastila dobar deo ugodjaja - mnogo puta su morali da hvataju alternativne kamere zato što je nestajala slika sa onih originalnih. Tu je defile posebno bio oštećen. Sa druge strane, dala mu je neku prizemnost koja je meni u jednom trenutku počela da prija. In hindsight ova moša sa Diogenom i Tajnom Večerom verovatno nije bila slučajna, a sama činjenica da su trigerovali neke od najgorih ljudi na svetu daje im veliki dodatni plus u mojoj knjizi (iako sam i ja u prvom trenutku negativno reagovao na cirkus i smatrao ga isiljenim). Edited July 28, 2024Jul 28 by Ivo Petović
July 28, 2024Jul 28 Kiša je najviše zeznula što pola miliona ljudi više nije bilo na obali reke i po okolnim zgradama, nego su se sklonili i gledali na telki. A ti ljudi su, uz landmarks, bili i glavni razlog za ovakvu zamišljenu ceremoniju.
July 28, 2024Jul 28 Koliko god da su raznorazni mračnjaci iziritirani, toliko je bilo i nepotrebno guranje prsta u oko ljudima koji nisu nikakvi ekstremisti, tako da nisam siguran kolika je zapravo korist. I ova fora da je to hehe Dionis, al ste neuki, baš je intelektualno nepoštena, jasno je bilo da će ogromnoj većini prva asocijacija biti Tajna večera. Uopšte, ne vidim ništa posebno zanimljivo i revolucionarno u izrugivanju hrišćanstvu koje je u Zapadnoj Evropi odavno vreća za udaranje, dok neke druge grupacije ni u ludilu neće imati takav tretman. Ne kažem da treba da imaju, samo je to krajnja kreativna lenjost.
July 28, 2024Jul 28 Kome treba snimak dole je. Ja sam nazalost propustio otvaranje pa sam sada malo gledao na preskoke. Prvih 2 sata su mi fantasticni, lep prikas svega sto cini Francusku danas i u proslosti, a bogme imaju cime da se pohvale. Jos su odlicno uradjeni prelazi izmedju raznih tema, tu su prikazi prelepe arhitekture, umetnosti, dostignuca i naravno visokih humanistickih ciljeva. Izvedba je savrsena, produkcija u skladu sa kvalitetom koji Francuska moze da isporuci. Fashion show, reperi, denseri i ostatak su mi bili previse sareni, haoticni pa i vulgarni bez razloga. Al mozda je to sto sam bumer. Doduse ne kapiram celu frku oko tajne vecere, valjda moraju dezurni dusebriznici da pricaju o necemu.