July 27, 2024Jul 27 27 minutes ago, Dimitrije said: Ko je ova snajka? Drzavni trol sa Pinka preko koga se unerede po svemu svemu sto je ikad vredelo u istoriji tog naroda, pogotovo ovog iz Srbije.
July 27, 2024Jul 27 7 minutes ago, Moonwalker said: Isto. Mislim da je ono sa konjem metafora za put kriz vreme modernih olimpijskih igara, jer sve vreme menja slajdove. No, mozda i gresim jer nisam sasvim pazljivo gledala. New York Times veli jahač tj. jahačica je zapravo Jovanka Orleanka.
July 27, 2024Jul 27 svakako je nesto na fonu revolucije i slobode. ceremonija znacenjski kida, na stranu sto joj dinamika nije vrlina sto je i bilo neminovno zbog defilea koji se protegao od pocetka do kraja. nenadani plusic je sto, kad su vec neki plovili na barkicama ko sirotinja, ekipa na fensi gliseru samo sto se nije ispovracala Edited July 27, 2024Jul 27 by morgana
July 27, 2024Jul 27 https://sportklub.n1info.rs/olimpijske-igre/orban-ceremonija-otvaranja-oi-je-moralna-praznina-zapada/ Dosle trandze, zauzele haustore i bezalkoholisale nam pivo :(
July 27, 2024Jul 27 9 hours ago, Lancia said: Ima ih i u Spaniji koliko hoces uvredjenih katolika, uglavnom se vode licimernim slobodama, kad je u pitanju sopstvena kultura zivljenja a nema je nigde, kad su druge kulture i religije u pitanju. U tvom postu se tacno vidi sta je problem sa onim kadrom poslednje vecere. Litmus test kada nesto nije dobro: Pribegava se licemerju onih drugih umesto objasnjavanju zasto je neki cin dobar. Taj kadar ne moze da se opravda. Olimijada je raznolikost, uz princip empatije i paznju da se neko ne uvredi. Ima mnogo sportista koji su vernici katolici, protestanti i pravoslavci. Za njih je ovaj cin ismevanja poslednje vecere uvredljiv. I nije u pitanju zero sum game: ono sto je uvredljivo je mozda emancipirajuce za nekog drugog. Ne. Ima puno drugacijih nacina da potcrtas emancipaciju LGBTQa a da ne uvredis verujuce. Edit: I komentari su upravo takvi. Radovanje "sto je komsiji crkla krava" (vidi Djuku, Stimca, onog Hrvta fasistu, ako se njima ne svidja onda je meni super... he-he) jer je kadar i dizajniran da uvredi, da navuce na podele a ne na "jedinstvo u razlicitosti". Edited July 27, 2024Jul 27 by Budja
July 27, 2024Jul 27 9 minutes ago, Budja said: U tvom postu se tacno vidi sta je problem sa onim kadrom poslednje vecere. Litmus test kada nesto nije dobro: Pribegava se licemerju onih drugih umesto objasnjavanju zasto je neki cin dobar. Taj kadar ne moze da se opravda. Olimijada je raznolikost, uz princip empatije i paznju da se neko ne uvredi. Ima mnogo sportista koji su vernici katolici, protestanti i pravoslavci. Za njih je ovaj cin ismevanja poslednje vecere uvredljiv. I nije u pitanju zero sum game: ono sto je uvredljivo je mozda emancipirajuce za nekog drugog. Ne. Ima puno drugacijih nacina da potcrtas emancipaciju LGBTQa a da ne uvredis verujuce. To je ono sto sam i ja napisao, verovatno me nisi razumeo. Licemerje sam naveo kao umetnicki izraz, gde se uvredljivo ophode samo preko religije i drustva, koje su im i dozvolili te slobode. Edited July 27, 2024Jul 27 by Lancia
July 27, 2024Jul 27 Popular Post to nije omaž leonardu, renesansi društvenoj kulturnoj i naučnoj obnovi već goranu markoviću i kevi
July 27, 2024Jul 27 1 hour ago, Moonwalker said: Isto. Mislim da je ono sa konjem metafora za put kriz vreme modernih olimpijskih igara, jer sve vreme menja slajdove. No, mozda i gresim jer nisam sasvim pazljivo gledala. Meni je ono sa konjem metafora bosanske sevdalinke (Mujo kuje konja…)