Jump to content

Featured Replies

Hvala... nisam ni znao da su poceli pre zvanicnog otvaranja,. a svakako je bilo u 3 popodne, pa ne bih ni mogao da gledam... :D 

Just now, Milosh76 said:

Hvala... nisam ni znao da su poceli pre zvanicnog otvaranja,. a svakako je bilo u 3 popodne, pa ne bih ni mogao da gledam... :D 

malopre se završilo :covid19:

Da..cuo sam da je bio show program...

• Author

Sve utakmice su bile produžene od 10-15 minuta. Sumanuto. Evo sad i Irak Ukrajina 12 minuta 

• Author

Francuska skupila prilično dobru ekipu, da vidimo kako to izgleda

zasto nas nema, uzeli bismo, kako se uopste izboris za oi u fudbalu

Valjda se gleda evropsko prvenstvo za mlade u21, prve 4 idu na oi

1 hour ago, arheolog1981 said:

Francuska skupila prilično dobru ekipu, da vidimo kako to izgleda

Loši prilično Francuzi, a Velodrom baš lepo izgleda.

Dobro, nisu baš toliko loši mada i Ameri nisu imali sreće, prečka i stativa.

Sasha posle pet minuta; ''Sjajni Francuzi'' :grozan:

Edited by Lancia

Meni je ovo ogranicenje godista na OI fudbalu i dalje neshvatljiva stvar. Medalja sa OI je mozda i najbitnija stvar u sportu, a ti izmisljas neke nebulozne kvalifikacije, upravo zbog te gluposti oko godista (zato je i lista ucesnika uvek cudna).

Edited by Miljenko

1 hour ago, Miljenko said:

Meni je ovo ogranicenje godista na OI fudbalu i dalje neshvatljiva stvar. Medalja sa OI je mozda i najbitnija stvar u sportu, a ti izmisljas neke nebulozne kvalifikacije, upravo zbog te gluposti oko godista (zato je i lista ucesnika uvek cudna).

Ukratko, FIFA i UEFA lobiraju da to bude "amatersko" takmicenje kako ne bi zasenilo svetsko i evropsko prvenstvo. Donekle i ima smisla. Fudbal na Olimpijadi je nekada na pocetku 20. veka bio zapravo "svetsko prvenstvo" ali je kasnije potonuo kao sekundarno takmicenje zbog naglog rasta popularnosti svetskog prvenstva. U jednom momentu nisu mogli ni ova trojica preko 23 godine da igraju, a i sad kad moze nema bas nekih zvezda. Nejmar je onda u Riu igrao kad je imao vise od 23 i kad je Brazil uzeo, sad je Mbape otkazao Anriju, i jedino je Lakazet ime za koje sam cuo. Zesce sranje je sto se Olimpijada poklapa sa evropskim prvenstvom (a cesto i sa Kopa Amerika), da je samo godina razmaka siguran sam da bi bilo mnogo vise poznatijih igraca.

Edited by JohnnyD

Ko su najveća imena koja igraju ovaj turnir? Julian Alvarez? Vidim Otamendija tu, Lakazeta, igra i mlađi Simeone sin

После 2 светског рата до пада зида и Барселоне 92, осим 1948, на олимпијским играма су увек злато освајале екипе из Источне Европе - кад год су све учествовале. 

1948 није учествовао нико из ИЕ а 1984 је био бојкот и играли смо само ми. 

Разлог је био тај што су се играчи из ИЕ рачунали као аметери а они који су играли на западу су били професионалци и било им је забрањено да учествују. Ми те 84 на олимпијади нисмо имали ни једног играча из иностранства.

Реално, фудбалски турнир је био другоразредни по квалитету сво то време. Упореди тимове Француске који су 1984 освијили Евро и олимпијско злато - само је резервно голман играо на оба трунира Albert Rust (footballer) - Wikipedia.

Мени се чини да би стварно било боље да олимпијада буде, у ствари, уместо светског у21 првенства или тако нешто, или стварно потпуно аматерска - али би онда играли потпуни анонимуси.

player to watch - CLAUDIO ECHEVERRI

Background Picker
Customize Layout