Tutankamon Posted Saturday at 17:12 Share Posted Saturday at 17:12 Jevrejin komičar...šta bi tu moglo poći po zlu... Spoiler Šalim se, Džon Stjuart je genijalac, voleo bih da vidim Ameriku kojoj je ovaj predsednik...samo, neće se desiti... Link to comment
Milošica Posted Saturday at 17:50 Share Posted Saturday at 17:50 Samo reći - Efraim Kišon 1 Link to comment
harper lee Posted Saturday at 18:05 Share Posted Saturday at 18:05 (edited) On 6. 11. 2024. at 21:07, brusli said: Veliki broj njih glasa za Trampa iz protesta, iako su svesni da je budala. Jer su demokrate izneverili leve socijalne ideje, i guraju neke woke price. Tramp je evo vec na trecim izborima na negde oko 73 miliona glasova, give or take couple of millions. Dakle, razloge njegovih pobeda i tog jednog poraza treba traziti u broju glasova koje su osvojili njegovi protivkandidati. Bajden je isao preko 80 miliona, Hilari i Kamala nisu dobacili do 70 ili tako nekako i cao, zdravo. Cak i da se izuzmu lepote akrobatskog americkog izbornog sistema sustina je da su Demokrate podbacile s kandidatom jer brojevi ne lazu. Zasto je tih Trampovih sedamdesetak miliona glasalo kako je glasalo je savrseno nebitno, na tolikom uzorku jednostavno je sumanuto ekstrapolirati jedan dominantan politicki motiv koji je opredelio glasace i tvrditi za sebe da znas o cemu govoris. Kamala Haris je prosto bila tragicno nesposoban i nedostojan kandidat i zato je izgubila. Edited Saturday at 18:11 by harper lee 3 Link to comment
zorglub Posted Saturday at 18:09 Share Posted Saturday at 18:09 Yep, kao što reče Walker - imali su sve razloge da ne glasaju za jednog kandidata i nijedan da glasaju za drugog. 1 Link to comment
vememah Posted Saturday at 18:34 Share Posted Saturday at 18:34 (edited) 31 minutes ago, harper lee said: Tramp je evo vec na trecim izborima na negde oko 73 miliona glasova, give or take couple of millions. Dakle, razloge njegovih pobeda i tog jednog poraza treba traziti u broju glasova koje su osvojili njegovi protivkandidati. Bajden je isao preko 80 miliona, Hilari i Kamala nisu dobacili do 70 ili tako nekako i cao, zdravo. NYT kaže da je ostalo još oko 11 miliona da se prebroji. Quote Trump 74,312,688 votes (50.6%) Harris 70,383,093 votes (47.9%) 146.7 million votes so far (Estimated 93.0% counted) https://www.nytimes.com/interactive/2024/11/05/us/elections/results-president.html Na 100% prebrojanih ako ostane približno ovakav odnos Tramp će doći do skoro 80 miliona, a Haris do 75,7. Edited Saturday at 18:36 by vememah Link to comment
Jimmy Kowalski Posted Saturday at 18:40 Share Posted Saturday at 18:40 (edited) Hillary je uzela 66, a Trump 63 miliona pre 8 godina.. Edited Saturday at 18:40 by Jimmy Kowalski 3 Link to comment
Mel Posted Monday at 08:40 Share Posted Monday at 08:40 (edited) On 6. 11. 2024. at 20:25, morgana said: ali birac (iz prirasta) koji zbog inflacije od par % glasa za fasistu milijardera kojem glasove nabacuje drugi milijarder zaradio na najprimitivnijem tehnokapitalistickom trzistu, bravo svima i srecno u oba doma. i dok (onoliko koliko pratim) vjerujem da prirast glasova bolje objasnjavaju ekonomske teorije nego studije kulture, ostaje ta sitnica od ovog puta vjerovatno sofisticiranijeg fasizma koji ce da izraste iz potpuno normalizovanog ex alt right-a. koji vise nije alt. Na sta se misli pod "prirast glasova", procitala sam da je Tramp imao cak i manje glasova nego 2020te, tj ne da nije imao prirast nego gubitak? edit: sad vidim - nisu jos prebrojani glasovi, pa ce imati vise Tramp na kraju nego 75 miliona. Edited Monday at 08:42 by Mel Link to comment
morgana Posted Monday at 12:26 Share Posted Monday at 12:26 3 hours ago, Mel said: Na sta se misli pod "prirast glasova", procitala sam da je Tramp imao cak i manje glasova nego 2020te, tj ne da nije imao prirast nego gubitak? edit: sad vidim - nisu jos prebrojani glasovi, pa ce imati vise Tramp na kraju nego 75 miliona. ako nije dobio nove glasove siromasnijih tj glasaca koje je pogodila inflacija prije 2 g i kumulativno do danas, onda nisam u pravu, naravno Link to comment
Mel Posted Monday at 12:30 Share Posted Monday at 12:30 Just now, morgana said: ako nije dobio nove glasove siromasnijih tj glasaca koje je pogodila inflacija prije 2 g i kumulativno do danas, onda nisam u pravu, naravno Ustvari ja sam citala neki clanak gde je Tramp tu negde kao i na prethodnim izborima po br glasova, ali sam tek kasnije videla da je ovo trenutni zbir a ne ukupni, i da jos treba da se prebroji ne znam koliko glasova. I inflacija posle kovida je prosto morala da doprinese ako je bila pa i na pola ovoga sto je bilo po Evropi, to sam cak i smetnula s uma kad sam pitala. Ma kako god, nek se raduju AfDovi po Evropi. Link to comment
morgana Posted Monday at 12:39 Share Posted Monday at 12:39 bila je cca kao u evropi mozda su amerikanci manje naviknuti na inflaciju pa je bilo lakse spinovati pominjuci je. u evropi nije bila nesto senzacionalno bitna na izborima. a kontekst je naravno normalizacija tj naturalizacija alt right-a, kroz godine, pa valjda dovodjenje desnicarskog klovna zbog percepcije ekonomskog stanja vise ne izgleda kao big deal. to smo mi ovdje sve vec vidjeli. 1 1 Link to comment
Mel Posted Monday at 12:58 Share Posted Monday at 12:58 1 minute ago, morgana said: a kontekst je naravno normalizacija tj naturalizacija alt right-a, kroz godine, pa valjda dovodjenje desnicarskog klovna zbog percepcije ekonomskog stanja vise ne izgleda kao big deal. to smo mi ovdje sve vec vidjeli. Pa aktivno sam se bila po prstima da ne pominjem 2012tu non stop, ako na to mislis. Link to comment
morgana Posted Monday at 13:09 Share Posted Monday at 13:09 10 minutes ago, Mel said: Pa aktivno sam se bila po prstima da ne pominjem 2012tu non stop, ako na to mislis. eto, i to i pocetak devedesetih 1 Link to comment
Weenie Pooh Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago CW: paralele sa Hunger Games 2 Link to comment
Recommended Posts