Mel Posted August 22 Share Posted August 22 10 minutes ago, braca said: Svejetoisto™ Pa nije isto, jedni su genocidaske gnjide koje dele tampone i ne smeju se autisticnoj deci, svakako da ako si u USA i treba da biras da ces birati manje zle genocidaskje gnjide ako tako moze da se kaze - manje zli genocidas - . Poenta komentara je da se prosto ne moze reci da su jedni gnjide i implicirati da drugi nisu u tom osnovnom smislu. Ovako ko sedi tamo pa ima izbore izmedju milosevica i Shesheljuge, pa ima rezona da birate Milosevica, ne sporim. A ko kaze biram Milosevica jer je kul tip, taj je takodje genocidaska gnjida koja podrzava i finansira genocid. Just now, Pokojni Ruxin said: jel sve je to isto novi enlightened centrism? znamo, jeste, jako ste pametni, evo kolačić to je doskochica kad nemas argument, a ne zelis da te bude sramota ako mislis da je iskrena podrska za genocid nesto lose. 4 Link to comment
ObiW Posted August 22 Share Posted August 22 19 hours ago, Gandalf said: ovde je povremeno najbolja varijanta da savezna vlada ne uradi ništa. Povremeno. Ceo niz. Ima o rentama, ima o federal policy, ima o Kamali, ima sveeee Link to comment
braca Posted August 22 Share Posted August 22 31 minutes ago, Mel said: Pa nije isto, jedni su genocidaske gnjide koje dele tampone i ne smeju se autisticnoj deci, svakako da ako si u USA i treba da biras da ces birati manje zle genocidaskje gnjide ako tako moze da se kaze - manje zli genocidas - . Poenta komentara je da se prosto ne moze reci da su jedni gnjide i implicirati da drugi nisu u tom osnovnom smislu. Ovako ko sedi tamo pa ima izbore izmedju milosevica i Shesheljuge, pa ima rezona da birate Milosevica, ne sporim. A ko kaze biram Milosevica jer je kul tip, taj je takodje genocidaska gnjida koja podrzava i finansira genocid. to je doskochica kad nemas argument, a ne zelis da te bude sramota ako mislis da je iskrena podrska za genocid nesto lose. A koja si ti vrsta gnjide ? Neka plemenita, negenocidaška ? 3 Link to comment
ObiW Posted August 22 Share Posted August 22 1 hour ago, Mel said: Svi genicidasi su gnjide, i oni koji glasaju genocidashe su gnjide. Gencidasi koji ismevaju decu sa posebnim potrebama su gnjide, genocidasi koji dele tampone makar samo deklarativno zenskoj populaciji su takodje gnjide. Kako stojimo sa glasacima koji glasaju za one koji negiraju genocid? Jel su i oni gnjide il je to pak junik kejs? Jel sne neki politicar u Srbiji da javno da kaze da se u Srebrenici dogodio genocid? Koliko taj dobija glasova na izborima? 5 1 1 Link to comment
Venom Posted August 22 Share Posted August 22 3 hours ago, Budja said: Ovo je koluzija i kartel, jer, fakticki, algoritam se koristi kao mehanizam dogovora. To je za anti-trust politiku. Sto je drugi par cipela u odnosu na onu pocetnu anegdotu o neboderima na Menhetnu. Što je ono što sam i rekao. Nisam pominjao nikakve nebodere na Menhetnu. To je bio Gandalf, čime je hteo da kaže da je problem u administraciji. Samo je propustio da primeti da ti koji prave kartel imaju jak uticaj na to šta sme, a šta ne sme da se gradi. Što se tiče ljudskog prava, ne radi se o tome da neko ima pravo na lep stan, nego da ako biramo između hiper optimalne ekonomije i toga da sa ljudi ne žive na ulici dok stanovi zvrje prazni (namerno), treba da biramo ovo drugo. Pre 100-150 godina je delovalo kao utopija da imaš pravo na rad do 8 sati, dok nije postalo normalno. Nego danas se ljudi osećaju svi kao privremeno osramoćeni bogataši, pa su za sve sami krivi i neće da traže ništa. Link to comment
Venom Posted August 22 Share Posted August 22 2 hours ago, Gandalf said: za tako nešto je potrebna koncentracija koja ovde ne postoji. čak i kada bi se svi korisnici datog algoritma udružili, diskutabilno da bi i tada moglo da se desi - visok procenat stanodavaca nisu korporacije već pojedinci koji imaju jednu ili dve zgrade, ili iznajmljuju par stanova. za razliku od korporativnih menadžera koji bi u teoriji bili obavezni da se drže cene koju preporuči algoritam, sa potonjima možeš pregovarati jer su često očajni da iznajme i ispod tržišne cene. edit: pri tome, dati članak je delom leva & državna propaganda: nije inflacija, nije manjak stambenog fonda, već zli kapitalisti. delom je samopromocija, očito je toj firmi u interesu da potencijalni klijenti misle da mogu zaraditi korišćenjem datog softvera. In one neighborhood in Seattle, ProPublica found, 70% of apartments were overseen by just 10 property managers, every single one of which used pricing software sold by RealPage. Tone-deaf je bio blag opis. 1 Link to comment
ObiW Posted August 22 Share Posted August 22 Sličan softver koriste dileri koji prodaju kola. Pa onda imaš bizarne situacije kada spuste $10 za auto za koji traže 50 hiljada. Pa sledeće nedelje još $7. Link to comment
copkillah Posted August 22 Share Posted August 22 29 minutes ago, braca said: A koja si ti vrsta gnjide ? Neka plemenita, negenocidaška ? Ja mislim da pre nego što ovako počneš da vređaš, treba da se pomiriš sa tim da u SAD imaš dve genocidaške opcije i da je bilo šta drugo samozavaravanje. 7 1 2 Link to comment
braca Posted August 22 Share Posted August 22 5 minutes ago, copkillah said: Ja mislim da pre nego što ovako počneš da vređaš, treba da se pomiriš sa tim da u SAD imaš dve genocidaške opcije i da je bilo šta drugo samozavaravanje. Ja mislim da vi jedete govna sa tim genocidom više. 1 1 3 Link to comment
copkillah Posted August 22 Share Posted August 22 1 minute ago, braca said: Ja mislim da vi jedete govna sa tim genocidom više. Da ova gnusoba ostane zabeležena. Kakvo li tek prsnuće da očekujemo ako Tramp pobedi, a takvi kao ti (a ima vas previše), bukvalno zaslužujete da vas narandžasti nakot prca svojim mikropenisom četiri godine. 2 1 Link to comment
ObiW Posted August 22 Share Posted August 22 10 minutes ago, copkillah said: Ja mislim da pre nego što ovako počneš da vređaš, treba da se pomiriš sa tim da u SAD imaš dve genocidaške opcije i da je bilo šta drugo samozavaravanje. Koliko opcija negiranja genocida ima u Srbiji? 1 Link to comment
copkillah Posted August 22 Share Posted August 22 Just now, ObiW said: Koliko opcija negiranja genocida ima u Srbiji? Kao prvo, ne možeš u isti koš da staviš negiranje nečega što se dogodilo pre 30 godina sa nečim što se dešava u ovom momentu dok ovo pišemo i šta aktuelna SAD administracija svesrdno podržava. Stvarno nije teško shvatiti razliku koja je suludo velika. Kao drugo, čak i da prihvatim taj tvoj pokušaj zamene teza, ovde za razliku od SAD imaš kao opcije i one koji prihvataju da se genocid pre 30 godina dogodio. 1 1 Link to comment
Turnbull Posted August 22 Share Posted August 22 Postavite sebi pitanje koga bi Netanjahu voleo da vidi u Beloj kuci i za koga se svake veceri moli da pobedi u novembru i videcete da li su svi isti. Onda ponovite test za Vucica. Onda za Orbana. Onda za Putina. 3 1 Link to comment
3opge Posted August 22 Share Posted August 22 3 minutes ago, copkillah said: Kao prvo, ne možeš u isti koš da staviš negiranje nečega što se dogodilo pre 30 godina sa nečim što se dešava u ovom momentu dok ovo pišemo i šta aktuelna SAD administracija svesrdno podržava. Stvarno nije teško shvatiti razliku koja je suludo velika. Kao drugo, čak i da prihvatim taj tvoj pokušaj zamene teza, ovde za razliku od SAD imaš kao opcije i one koji prihvataju da se genocid pre 30 godina dogodio. znaci svi Amerikanci podrzavaju genocid? mozda i onaj koji se spalio u znak protesta? mozda i oni aktivni us army oficiri koje sam slusao na radiju koji su otvoreno kritikovali satiranje u Gazi? i svih onih ostalih 350 miliona? Link to comment
Recommended Posts