Shan Jan Posted July 22 Posted July 22 28 minutes ago, bags said: Bernie koliko novih glasova privuce u najboljem slucaju toliko i izgubi. Imao je jedan shot i nije uspeo... Ja koliko se secam, tada ga je sustinski stranka torpedovala u prajmarisima i naterala sve da stanu iz Hilari Klinton. Velika steta, da su demokrate tada izasle sa njim vrlo je moguce da bi pobedio Trampa i da bi istorija isla nekim drugim tokom... 3
Roger Sanchez Posted July 22 Author Posted July 22 30 minutes ago, Ayatollah said: proizvod na kraju Mislim, što je on radio? Ševio (Trump se više kurvao, nije taj mogao dobiti pičke bez čekbuka), šmrkao kokain i ubirao dividende (nije čak ni mažnjavao pare kao Trump). Isto to i je radio i radi Trump, imaš ga na hrpi slika s Epsteinom, ali za Tramparu nemaš prigovora? 2
Hele Posted July 22 Posted July 22 18 minutes ago, Lucia said: u majmunisanju? zavisi kakvi su ti kriterijumi za to "ciscenje" - opet stvar percepcije za normalnu debatu, neko sa toliko godina u advokaturi i tuzilastvu, sa svim pratecim izborima na te pozicije, posle za senat - trebalo bi da je i prekvalifikovan za lika kao sto je Tramp. ali.. jer zena. Nije stvar percepcije i opet nisam ja bitan i moji kriterijumi. Kriterijum je vrlo jednostavan, da kada se zavrsi debata da joj skoci rejting i logicno Trampu padne.
Roger Sanchez Posted July 22 Author Posted July 22 (edited) 6 minutes ago, Shan Jan said: stranka Stranka čiji nije bio član ga je torpedirala? 6 minutes ago, Shan Jan said: Ja koliko se secam Ti si se nasećao nekog narativa koji odgovara tebi najljepšoj priči i teško te od njega odvojiti Npr., 20 minutes ago, Shan Jan said: Obojica su zatvorili neke vec zapocete ratove ... živ nisam da čujem koji je to rat Trump zatvorio Edited July 22 by Roger Sanchez 1
Roger Sanchez Posted July 22 Author Posted July 22 33 minutes ago, bags said: Imao je jedan shot i nije uspeo... Imao je dva šota, zaboravio si 2020
Moonwalker Posted July 22 Posted July 22 15 minutes ago, Shan Jan said: To je mozda dugorocno lose za USA ali je dobro za svet. Ono kao Vucic mozda los za Srbiju, ali eto…? Volim i ja pozoriste, ali ne u svojoj kuci. 2
bags Posted July 22 Posted July 22 3 minutes ago, Roger Sanchez said: Imao je dva šota, zaboravio si 2020 Taj nisam.
Popular Post Ivo Petović Posted July 22 Popular Post Posted July 22 (edited) 30 minutes ago, Shan Jan said: Ovo je samo moje laicko misljenje - Tramp nije zapoceo ni jedan rat (mada to vazi i za Bajdena). Obojica su zatvorili neke vec zapocete ratove. Ono sto je razlika je upravo Ukrajina i hendlovanje te krize. USA pod Bajdenom je godinu dana pre invazije upozorila na mogucu invaziju Rusije ali malo sta je uradjeno (ili je bar bilo ocigledno da je uradjeno) da se napravi neki dil ili makar dovoljno zastiti Ukrajina da do rata ne dodje. Tramp je pak imao razlicite odnose sa Osovinama Zla. Neprijateljski odnos sa Kinom i Iranom a prilicno saradljiv sa Rusijom i Severnom Korejom. Ono sto je pak meni bilo najociglednije je da, osim sankcija i velikih reci, nije bilo pravih ozbiljnih pretnji protiv bilo koga. Vecina spoljne politike se svodila na pravljenje sto vise poslova za prodaju vojne tehnike i prebacivanje odgovornosti za odbranu na saveznike radi smanjenja izdataka za USA. To je mozda dugorocno lose za USA ali je dobro za svet. Sto manje intervencionizma svetskih sila, to bolje. Meni deluje da u njegovoj politici ima zelje za brzim resenjem problema. Postoji limit sta mozes postici time kad su kompleksni problemi u pitanju. Ali ta zelja za resenjem je opet nesto, za razliku od nastavka Bajdenove politike rata u Ukrajini do konacne pobede, pa sta kosta da kosta (Evropu ne USA). Meni lik deluje kao koristan klovn, koji opet suruje sa establismentom (tj. bogatom kastom). No i takav mi je bolji od nekog klasicnog politicara koji nastavlja da vozi brod ka sve vecim razlikama u drustvu. Tramp nece nista srediti ali ce otvoriti mozda put nekom da malo prodrma vezu politike i bogatasa, da se malo zapitaju i D i R da mozda nije losa ideja da ipak nesto urade i za narod ako ne zele da sve establirane politicare zamene klovnovi kao on. Zato ga jedino i Misel Obama bije bez problema u istrazivanjima. Barak je bio poslednji put da je biran predsednik koji je delovao da ce prodrmati status kvo i nesto uraditi za obicnog coveka. Uh, koliko mainstream pogrešnih stvari. Koji rat je Tramp zatvorio? Naprotiv, ponovo je otvorio front sa Iranom, koja je najznačajnija država srednjeg istoka, a posledice otvaranja tog fronta vidimo sad u Gazi. Podsećam, Obama je sa Iranom, Evropom i Rusijom, usaglasio Iran nuclear deal - jedan od najznačajnijih američkih spoljnopolitičkih ideja još od 1977. i to je Tramp odmah razjebao + je ubio drugog čoveka Irana. Pogodi koja se država najviše protivila tom Obaminom sporazumu? Hint: počinje na I, završava na L. Što se tiče drugog dela - meni je stvarno fascinantno da ljudi i dalje misle kako je Tramp antiestablišment. Ajde 2016.g. pa i da razumem, ali nakon prvog mandata, potpuno neverovatno. Prve dve stvari koje je uradio u prvom mandatu su tax cuts za bogataše i korporacije, a druga stvar koju je probao da uradi je ukidanje Obama care - zdravstvenog osiguranja za par desetina miliona ljudi - srećom je tu izgubio za jedan glas. Čovek je full establishment, uvek bio. Sve one stvari oko poslova i subvencija US privrede koje je najavljivao - nije uradio. Ironično, sve to je uradio Bajden. Jedino što je dobra stvar kod Trampa je što je demistifikovao tu priču kako su političari neki mnogo mudri ljudi, kako ti treba obrazovanje, pamet i šta sve ne i kako moraš da paziš šta ćeš da pričaš inače...Meni je to plus kod njega, ali nažalost, većina njega voli zbog sasvim drugih stvari. Edited July 22 by Ivo Petović 17 7
Shan Jan Posted July 22 Posted July 22 11 minutes ago, Moonwalker said: Ono kao Vucic mozda los za Srbiju, ali eto…? Volim i ja pozoriste, ali ne u svojoj kuci. Pa ako njih zabole kako je nama sa Vucicem zarad svojih interesa, sto bih ja bio drugaciji
Roger Sanchez Posted July 22 Author Posted July 22 2 minutes ago, Ivo Petović said: većina njega voli zbog sasvim drugih stvari Mhmm Spoiler He Made Xeno-Racism Great Again
JozoMujica Posted July 22 Posted July 22 54 minutes ago, Ayatollah said: Evo, ja ne znam da je bilo koji američki predsednik u poslednjih 50 godina imao tako problematičnog potomka. Džordž Buš stariji. 4 1
3opge Posted July 22 Posted July 22 (edited) Harris begins 2024 bid: Vice President Kamala has raised $49.6 million in grassroots donations for her campaign since President Joe Biden ended his reelection bid and endorsed her Sunday. Harris will deliver remarks today at a White House event for college championship teams — her first public appearance since Biden endorsed her. bice para za aljine i hair-dressere Edited July 22 by 3opge 1
Moonwalker Posted July 22 Posted July 22 5 minutes ago, Shan Jan said: Pa ako njih zabole kako je nama sa Vucicem zarad svojih interesa, sto bih ja bio drugaciji Dobro.
Weenie Pooh Posted July 22 Posted July 22 48 minutes ago, Lucia said: da, vec na Daiper Donnie primeru mozemo da potvrdimo da (cak) i u USA "potpuni debil može da dogura do najviše pozicije moć" - ali potpuni debil ne moze da bude izabran za District Attorney i Attorney General tamo - neki drugi pridevi mozda, ali "glupava, mutava, tupava" sigurno ne. Ti izgleda misliš da su DA i AG nekakvi apolitični appointments, da se tu bira najstručniji, najkompetentniji pravnik, što se tek naknadno nekakvim alhemijskim procesom translira na karijeru u politici. To je potpuno neosnovano. Generacijama unazad na te pozicije dolaze najbolje povezani, sa najjačom lobističkom podrškom. Moć je moć, uticaj je uticaj, a fantazije o meritokratiji su fantazije o meritokratiji. 43 minutes ago, Lucia said: To nije bila moja logika, okrenuo si - za te cisto politicke pozicije jasno da moze. "Sa čisto političke pozicije" Pričamo o profesionalnim političarima koji se kandiduju za nominalno najuticajniju poziciju na svetu. Kad takve kandidate razmatraš, neophodno je dati im šansu i čuti šta imaju da kažu. Intelektualna je lenjost praviti se da ih radna biografija sa Vikipedije čini imunim na sud javnosti. A društveno je štetno praviti se da je sud javnosti baziran na rasnim ili rodnim identitetima tih kandidata.
Recommended Posts