Jump to content
IGNORED

CrowdStrike is down

notenoughreasonsforclaire

Recommended Posts

Posted (edited)

I malo zajebancije:

Edited by vememah
  • +1 1
  • Haha 7
Posted

Za ovo nema prostijeg objasnjenja od short selling, jer su sva druga neverovatnija  :fantom:

Posted

Ja najvise verujem u ljudski javasluk i nesposobnost. Jedva cekam kakav takav post mortem (cak mislim da ce biti dobar jer ce raditi neko eksterni s obzirom na sve).

Mene najvise zanima da li su imali neki canary build i da li je bug toliko komplikovan za reprodukciju u test okruzenju. Cini mi se da su najvise nastradali AUS i NZ.

Posted

Ocigledno canary nije koriscen (da ne postoji, ne mogu da verujem), tako da ostaje samo ljudska glupost (koja je fakat, pored svemira, beskonacna) ili sabotaza tj short selling 😂.

Inace, nasa (japanska) majka firma mene vec godinu i po mrci da instaliramo crowdstrike sto ja iz razloga (izmedju ostalog) lenjosti odbijam uctivo ali sigurno, oni svakih mesec dana kukaju kako to nije u redu. Mislim da je ta prica danas zavrsena: oni prsli, jutro stize mail svima, ne saljite nam tikete vise, ZNAMO. Stoji sve, mi radimo.

• +1 1
Posted
10 hours ago, vememah said:

Ovo će koštati...

Videh negde, da imaju 24k musterija....

Posted
11 minutes ago, burekdzija said:

Inace, nasa (japanska) majka firma mene vec godinu i po mrci da instaliramo crowdstrike sto ja iz razloga (izmedju ostalog) lenjosti odbijam uctivo ali sigurno, oni svakih mesec dana kukaju kako to nije u redu. Mislim da je ta prica danas zavrsena: oni prsli, jutro stize mail svima, ne saljite nam tikete vise, ZNAMO. Stoji sve, mi radimo.

Lepo ste mogli i vi da ne radite :P

• Haha 3
Posted

Verujem da je ogromna frka kod svih u bransi:

• Zscaler koji ne moze jos uvek da se izbori sa http/2
  • Palo Alto koji przi sa cenom za snake oil
  • Wiz koji ti posalju presales tim koji ne moze odgovoriti ni na jedno konkretno pitanje
  • Orca slicno, treba odraditi full rewrite aplikacije bas kako njima odgovara da bi mogli da je zastite
  • Sentinel One koji je taksa od nekih 50% na HW

Posted

Osveta Kasperskog, prvi deo

• +1 1
Posted (edited)
9 hours ago, vememah said:

Navodno sad, kad je osnovni problem rešen, besomučnim rebutovanjem može da se dovede stvar u red na većini mašina.

No alt text provided for this image

Edited by Ayatollah
  • Haha 4
Posted

https://www.crowdstrike.com/blog/technical-details-on-todays-outage/

Kakvi likovi. Znaci ovaj sys file nije uopste drajver nego channel file sa definicijama. I oni misle da je ok sto taj fajl kad je malformed moze da srusi njihov drajver koji opet srusi windows. Sjajno.

Naravno tehnickih detalja skoro da nema. Ali dobro™, jedva cekam eksterni izvestaj. :fantom:

Posted

Koliko se moze zakljuciti iz prvih eksternih naklapanja: neki konf fajl je bio los, onda je c++ kod na osnovu te pogresnw konflguracije citao s pogresne adrese na kojoj nije bilo nista  -> npe -> page fault -> windows kernel je zbunjen bacio kasiku.

Sto bi objasnilo i kako je proslo qa: kriticni kod nije „pogresan“ niti promenjen, sjebao ga je korumpirani konfiguracioni fajl, koji su verovatno samo ubacili u release, sta moze ovde biti problem, nekoliko puta dnevno ih menjamo, uvek smo ovako radili… klasika.

• +1 1
Posted
18 hours ago, garmonbozia said:

Zato što ti ne treba antivirus na Linuxu 😎

Ne znam,ja sam citao sta Bogi Kecman kaze(koji je jedan od nasih najacih hakera),ni Linux vise nije siguaran. Mislim na njegov linkedin post.

Posted
58 minutes ago, bags said:

https://www.crowdstrike.com/blog/technical-details-on-todays-outage/

Kakvi likovi. Znaci ovaj sys file nije uopste drajver nego channel file sa definicijama. I oni misle da je ok sto taj fajl kad je malformed moze da srusi njihov drajver koji opet srusi windows. Sjajno.

Naravno tehnickih detalja skoro da nema. Ali dobro™, jedva cekam eksterni izvestaj. :fantom:

zvuci apsurdno,tipa oni kao nisu krivi....

Posted
9 minutes ago, burekdzija said:

Koliko se moze zakljuciti iz prvih eksternih naklapanja: neki konf fajl je bio los, onda je c++ kod na osnovu te pogresnw konflguracije citao s pogresne adrese na kojoj nije bilo nista  -> npe -> page fault -> windows kernel je zbunjen bacio kasiku.

Sto bi objasnilo i kako je proslo qa: kriticni kod nije „pogresan“ niti promenjen, sjebao ga je korumpirani konfiguracioni fajl, koji su verovatno samo ubacili u release, sta moze ovde biti problem, nekoliko puta dnevno ih menjamo, uvek smo ovako radili… klasika.

evo ovde ima lepo

• Hvala 1
Posted
50 minutes ago, Miki_belavista said:

Ne znam,ja sam citao sta Bogi Kecman kaze(koji je jedan od nasih najacih hakera),ni Linux vise nije siguaran. Mislim na njegov linkedin post.

U suštini nije nikad ni bio, samo (desktop) nije ni zanimljiv za eksploataciju, zbog male baze korisnika

• +1 6