Jump to content

Holandija - Engleska 10.07. 21:00 Dortmund

finalista je 43 members have voted

1. 1. finalista je

• Holandija 90
    • Holandija 120
    • Holandija na penale
    • Engleska 90
    • Engleska 120
    • Engleska na penale

This poll is closed to new votes

Poll closed on 07/10/24 at 19:01

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

17 minutes ago, levi said:

nije isto, u napadu je strožije zabranjeno igranje rukom, tu ne važi ni napucana iz blizine, ni prirodan položaj, ni bilo koji drugi izuzetak. napadač ne sme da pipne loptu rukom ni u kojoj varijanti kad se postiže gol

tzv Tieri Henry amandman, od kad je izbacio Irsku u baražu za SP rukom pa su morali da im plaćaju odštetu

Ne sme da postigne gol direktno rukom, do skoro je bilo da se automatski poništava i asistencija rukom, mada mislim da su to ukinuli. Pričamo o nenamernoj ruci, naravno.

I to nije Tjeri Anri amandman, nego Ljorente amandman, kad je Totenhem izbacio Sitija u polufinalu LŠ pre neku godinu.

Edited by Mindaugas Žukauskas

• Replies 401
  • Views 13.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Nije bio penal zato sto nijedan sudija na svetu ne bi dosudio penal u "realnom vremenu", to je tako tipicna fudbalska situacija gde je igrac podigao nogu ali zastao i vratio je dovoljno da ne bude faul nigde, nikad, ni u jednom univerzumu jer logika tako nalaze. Ali kad se pusti frejm po frejm, onda se gubi kontekst i moze da izgleda da ima elemenata zbog djona. I dalje je ovo vise "Infringement without contact", osnovni postulat za indirekt u kaznenom (uz vracanje lopte golmanu koji nedozvoljeno hvata rukom), jer odbrambeni nije udario Kejna, vec obrnuto, te stoga i nema kontakta. U najgorem slucaju, trebalo je da bude indirekt.

Indirekt je samo ako se namerno (sa namerom) vraća golmanu. Odbici i ostalo se ne računa. 

4 minutes ago, dragance said:

Indirekt je samo ako se namerno (sa namerom) vraća golmanu. Odbici i ostalo se ne računa. 

Netacno. Indirekt je i opasna igra bez kontakta, upravo ovo sto je uradio Dumfris (jer je Kejn napravio kontakt, i to posle suta). Dakle, samo moze da se sudi opasna igra bez kontakta u momentu pre udarca u loptu.

https://www.activesgcircle.gov.sg/learn/football/indirect-free-kicks-in-penalty-box

Videti pod 1. Infringement without contact

Edited by JohnnyD

11 minutes ago, dragance said:

Sudija Pedersen thinks different.... Ako se secas tekme Jugoslavija - Spanija

Edited by assignment

Genijalno, sad imamo i beskontaktni kontakt. Ovo bi bio genijalan izum za sve defanzivce, da je dozvoljeno ulaziti kramponima u blok. I onda kad se napadač nabije na krampone, jbg sam pao sam se ubio, ko te terao da šutaš.

6 minutes ago, JohnnyD said:

Netacno. Indirekt je i opasna igra bez kontakta, upravo ovo sto je uradio Dumfris (jer je Kejn napravio kontakt, i to posle suta). Dakle, samo moze da se sudi opasna igra bez kontakta u momentu pre udarca u loptu.

https://www.activesgcircle.gov.sg/learn/football/indirect-free-kicks-in-penalty-box

Videti pod 1. Infringement without contact

Mislio sam na vracanje lopte golmanu. Inače, Kejn je prvi stigao do lopte - jebi ga. Mada, i BBC i ITV komentatori su rekli “too harsh” ako dosudi penal. Ok, jedan od komentatora je bio Škot.

2 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:

Genijalno, sad imamo i beskontaktni kontakt. Ovo bi bio genijalan izum za sve defanzivce, da je dozvoljeno ulaziti kramponima u blok. I onda kad se napadač nabije na krampone, jbg sam pao sam se ubio, ko te terao da šutaš.

Nemamo "sad", imamo ga kroz citavu fudbalsku istoriju, ali se retko sudi. Teorija o izumu za defanzivce ti pada u vodu, zato sto ce svaki put da dobiju zuti karton, kao i Dumfris juce (a nekad i crveni).

Edited by JohnnyD

Znači dobije se crveni karton i svira se indirekt, a ne penal. Džoni brate nemoguće da veruješ u to što pišeš

3 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:

Znači dobije se crveni karton i svira se indirekt, a ne penal. Džoni brate nemoguće da veruješ u to što pišeš

Ako me pitas za jucerasnju situaciju, ispravna odluka po meni bi bila - zuti karton, i indirekt za Englesku. Ostavio sam link gore koji objasnjava upravo opasnu igru u "penalty box-u", ali bez kontakta (ili u ovom slucaju, sa kontaktom koji je dosao nakon suta, iniciran od Engleza). Ne znam sta je toliko nelogicno da se to shvati, bilo je mali milion slucajeva u fudbalu (googlaj "indirect penalty area" na youtube)

Edited by JohnnyD

Sto bi rekli neki forumski doajeni, ne mogu da verujem da postoje ljudi koji su sto puta od sinoc videli ovu situaciju i jos uvek misle da je bio penal. Mi zaista zivimo u svetu u kojem nisu bitna propisana pravila vec samo licni utisak, licno misljenje i navijacke preferencije, pa ko koga nadglasa.

Znam vrlo dobro šta je indirekt, i zašto se prekida igra čak i ako ne dođe do kontakta kramponima. To ti samo pokazuje koliko je opasno takvo startovanje. Kada dođe do kontakta, to prestaje biti indirekt i postaje faul. 

Koja je poenta fudbala ako cemo imati ovakve penale? Postali smo taoci sudija bukvalista, odnosno fudbal je postao. Svirati penale kao sto je onaj sinoc ili onaj na mecu Nemacka-Danska je uvreda za zdrav razum, inteligenciju i logiku, pravi budalu od vas.  

Ne verujem da je bilo ko ubedjen da je ovo penal. Pa Gary Neville reče da je “disgrace”, a čak i sam Kejn je rekao da su imali sreće da je dosudjen.

1 minute ago, Zico said:

Koja je poenta fudbala ako cemo imati ovakve penale? Postali smo taoci sudija bukvalista, odnosno fudbal je postao. Svirati penale kao sto je onaj sinoc ili onaj na mecu Nemacka-Danska je uvreda za zdrav razum, inteligenciju i logiku, pravi budalu od vas.  

A dobro Ziko brate, jel bio neki penal nekad da je bio po tvom ukusu :hihi: