July 1, 2024Jul 1 Dete nema ni stoti deo pritiska kao što ga ima svaki profesionalni fudbaler, pogotovo u ovakvim eliminacionim utakmicama. I tu malo toga odlučuje prethodno iskustvo jer su uvek nove situacije, i svaki put moraš da se ponovo dokazuješ. Svi prave greške i upadaju u krize, kako izlaze iz njih odvaja vrhunske fudbalere od dobrih ili prosečnih. A Ronaldo je opet pokazao da ima to vrhunsko u sebi.
July 1, 2024Jul 1 11 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said: Išlo je to Ronaldovo dosta u stranu. To je vrhunska odbrana Oblaka Ne znam sta da ti kazem, teorija je da ako se sutne penal kako treba golman ne moze nista. Oblak verovatno ima oko 190 cm, ako pogodi stranu mora bas da bude uz stativu da bi usla. I taj penal da je Ronaldo sutnuo na isto mesto istom snagom samo po zemlji ili ispod precke, tri Oblaka ga ne bi odbranila. Jednostavno se ne sutira u toj visini, cista fizika je u pitanju. Kad se golman baci na stranu upravo je na toj visini za vreme koliko lopti treba da predje tih desetak metara i dodje do njega. Edited July 1, 2024Jul 1 by harper lee
July 1, 2024Jul 1 Tako je Kanga dao Dolarumi, u isto mesto i istom jacinom je pogodio, onaj albatros nije mogao da skine
July 1, 2024Jul 1 Author 3 minutes ago, harper lee said: Neverovatan promasaj. Imao je jos jednu situaciju tokom utakmice, ne tako dobru ali je uspeo da se izbori da izadje sam ispred golmana i traljavo sutnuo levom. To su danasnji napadaci od 50 miliona dolara. Sta ce da ubaci ako to nece, ne postoji bolja situacija za napadaca osim da je cusne sa linije u mrezu. sad sam gledao snimak sa kamere iza gola, usro se mučenik a propos penala, kad su hrvati mašili onaj protiv španije neki stručni konsultant u njihovom studiju je izbacio neku sumanutu statistiku, da golman najmanje šanse ima(ispod 5%) kada se gađa gornja mreža. naravno kada šuter uspe da je pogodi
July 1, 2024Jul 1 5 minutes ago, harper lee said: Neverovatan promasaj. Imao je jos jednu situaciju tokom utakmice, ne tako dobru ali je uspeo da se izbori da izadje sam ispred golmana i traljavo sutnuo levom. To su danasnji napadaci od 50 miliona dolara. Sta ce da ubaci ako to nece, ne postoji bolja situacija za napadaca osim da je cusne sa linije u mrezu. Šeško je u onoj prvoj situaciji morao da uđe Pepeu u putanju kretanja i da se usmeri ka sredini gola. Tako bi imao dosta izgledniju poziciju, a i naterao bi Pepea da donese odluku, da li želi da Portugal ostane sa desetoricom (isto dobra opcija za izmučenu Sloveniju). On se prilično uplašio Pepea i pobegao u stranu, i samim tim sebi dosta smanjio šanse za realizaciju. Prilično neiskusno
July 1, 2024Jul 1 1 minute ago, Ratamahatta said: Tako je Kanga dao Dolarumi, u isto mesto i istom jacinom je pogodio, onaj albatros nije mogao da skine Sad sam pogledao da budem siguran, zaboravio sam kako je sutnuo. Prvo, Kanga nikad ne sutira na levu golmanovu stativu, lopta ima drugaciju trajektoriju kad se sutne na drugu stranu jer zbog rotacije bezi od golmana. Drugo, lopta je bila mnogo bliza i travi i stativi, mozda nekih desetak centimetara iznad podloge. Dakle, dve potpuno razlicite situacije.
July 1, 2024Jul 1 Just now, harper lee said: Sad sam pogledao da budem siguran, zaboravio sam kako je sutnuo. Prvo, Kanga nikad ne sutira na levu golmanovu stativu, lopta ima drugaciju trajektoriju kad se sutne na drugu stranu jer zbog rotacije bezi od golmana. Drugo, lopta je bila mnogo bliza i travi i stativi, mozda nekih desetak centimetara iznad podloge. Dakle, dve potpuno razlicite situacije. Govorim za penal koji je Ronaldo dao, ne za ovaj koji je promasio
July 1, 2024Jul 1 5 minutes ago, booyaka said: Dete nema ni stoti deo pritiska kao što ga ima svaki profesionalni fudbaler, pogotovo u ovakvim eliminacionim utakmicama. I tu malo toga odlučuje prethodno iskustvo jer su uvek nove situacije, i svaki put moraš da se ponovo dokazuješ. Svi prave greške i upadaju u krize, kako izlaze iz njih odvaja vrhunske fudbalere od dobrih ili prosečnih. A Ronaldo je opet pokazao da ima to vrhunsko u sebi. Đibril Sise je to jako lepo objasnio, na pitanje kako je, nakon što je sedam meseci ranije imao najužasniji lom noge viđen u fudbalu, bio 'ladan kao špricer kada je izvodio penal u Istanbulu 2005, kao da pritisak ne postoji. "Pritisak? Kakav pritisak, to mi je posao, od toga živim". Savršeno jednostavno.
July 1, 2024Jul 1 4 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: sad sam gledao snimak sa kamere iza gola, usro se mučenik a propos penala, kad su hrvati mašili onaj protiv španije neki stručni konsultant u njihovom studiju je izbacio neku sumanutu statistiku, da golman najmanje šanse ima(ispod 5%) kada se gađa gornja mreža. naravno kada šuter uspe da je pogodi Igrala su kod vas dva brata Djordjevic svojevremeno, Borisa i Bosko. Onaj (mislim) mladji Bosko je tako sutirao i ne znam da je u karijeri ikada promasio penal.
July 1, 2024Jul 1 20 minutes ago, goofs said: Rade Na rtcg izjave Runalda, Koste i Oblaka uzivo. Sofranac simultano prevodi. Dugo Djurkovic u studiju. I dalje u formi i dosta prati fudbal. Cini se vise no kad je bio komentator...
July 1, 2024Jul 1 7 minutes ago, Ratamahatta said: Govorim za penal koji je Ronaldo dao, ne za ovaj koji je promasio Da. Taj iz penal serije je manje-vise identican Kanginom.